Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2013

Διαγράψτε μια για πάντα τη διαδικτυακή σας παρουσία


Εξαφανίστε το διαδικτυακό παρελθόν σας

Η διαδικτυακή παρουσία σας κοντεύει να αντικαταστήσει την πραγματική σας ζωή και τον πραγματικό σας εαυτό κι εσείς δεν ξέρετε τι να κάνετε για να... εξαφανιστείτε έστω για λίγο καιρό από αυτή; Νιώθετε την ανάγκη να εξαφανίσετε τα «σημάδια» του παρελθόντος σας στο διαδίκτυο είτε γιατί κουραστήκατε, είτε γιατί υπάρχει κάποιος σοβαρός (π.χ. επαγγελματικός) λόγος;

Δείτε παρακάτω πώς μπορείτε να διαγράψετε μια για πάντα το διαδικτυακό σας παρελθόν... τουλάχιστον στα τέσσρα από τα πιο δημοφιλή μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το Gizmodo:

Facebook

Στο Facebook είναι αρκετά εύκολο να βρει κανείς τα βήματα για να απενεργοποιήσει το λογαριασμό του. Απλά πηγαίνετε στο Account Settings, επιλέγετε Security και απο εκεί Deactivate your account.

Προσοχή: Αυτά όμως απλά απενεργοποιούν το λογαριασμό σας. Δεν τον διαγράφουν!

Αν θέλετε να εξαφανίσετε το παρελθόν σας στο Facebook αντί για τα παραπάνω, πρέπει να πάτε στη σελίδα Delete My Account και να επιλέξετε το μπλε κουμπί.

Αυτό ήταν! Πλέον δεν υπάρχετε για το Facebook. Και η διαδικασία είναι μη αναστρέψιμη.

Για όσους θέλουν ωστόσο να κρατήσουν ένα αντίγραφο της «παλιάς τους ζωής» στο σκληρό τους δίσκο, προτού διαγράψουν τα πάντα... μια για πάντα, υπάρχει επιλογή: Απλά ακολουθήστε τα εξής βήματα Account Settings > General > Download a copy of your Facebook Data > Start My Archive.

Twitter

newsbeast.gr