Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΝΕΑ προγράμματα στο ΝΟΗΣΙΣ


logo-noesis-gr.jpg


Διαστημική  Αποστολή 101-ζωντανή διαδραστική παράσταση στο Πλανητάριο
«Έλατε να ταξιδέψουμε μαζί στον ουρανό, να ξεναγηθούμε στον Ήλιο και τη Σελήνη, να παρατηρήσουμε τους βασικούς αστερισμούς, να γνωρίσουμε για το φαινόμενο της ημέρας και της νύχτας και για τη μέτρηση του χρόνου, να επισκεφθούμε τους πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος».

Τα παιδιά, ηλικίας  από νήπια μέχρι και Γ΄ Δημοτικού, συμμετέχουν ως «διαστημικοί επισκέπτες»  στην πρώτη ζωντανή διαδραστική παράσταση στο Πλανητάριο του ΝΟΗΣΙΣ. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρχικά παρουσίαση και στη συνέχεια ένα παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις και απαντήσεις (διάρκεια 35΄, μόνο για ομαδικές κρατήσεις, Μαριάννα Παπανδρέου, τηλ: 2310 483 000, εσωτ. 2).


Ο Δαρβίνος και το μυστήριο της φύσης - 3D ταινία στο Κοσμοθέατρο
Η ταινία μας γυρίζει στον 19ο αιώνα, εποχή όπου έζησε ο Δαρβίνος, ο άνθρωπος που με τις προσεκτικές παρατηρήσεις του αποκάλυψε πώς η φύση επηρεάζει την εξέλιξη της ζωής στον πλανήτη μας. Με απλό και κατανοητό τρόπο παρουσιάζεται η θεωρία της φυσικής επιλογής, ακολουθώντας τον Βρετανό βιολόγο από τα νεανικά του χρόνια και καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του και του επιστημονικού του έργου. Η ταινία που προβάλλεται στο ΝΟΗΣΙΣ σε παγκόσμια πρεμιέρα σε επίπεδη οθόνη και τριδιάστατη προβολή, με εντυπωσιακά γραφικά και μουσική επένδυση από τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους (διάρκεια 40΄).
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων - 3D ταινία στο Κοσμοθέατρο
Περισσότερο από 21 αιώνες πριν, ένας μηχανισμός απίστευτης ευφυΐας  κατασκευάστηκε στην Ελλάδα. Μια μηχανή ικανή να υποδείξει πώς θα είναι  ο ουρανός τις επόμενες δεκαετίες, τη θέση του ήλιου και της σελήνης, τις φάσεις της τελευταίας και  τις εκλείψεις. H ταινία που προβάλλεται στο ΝΟΗΣΙΣ αποτελεί μια απόδοση τιμής στο μηχανισμό αυτό, γνωστό ως Μηχανισμό των Αντικυθήρων, ή αλλιώς τον «πρώτο υπολογιστή» στον κόσμο (διάρκεια 8΄, προβάλλεται πριν από κάθε άλλη 3D ταινία στο Κοσμοθέατρο).

Πληροφορίες
ΝΟΗΣΙΣ, 6ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Ελισάβετ Κωνσταντίνου, υπεύθυνη Επικοινωνίας & Προβολής
Τηλέφωνο: 2310 483 000, εσωτερικό 105