Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Αναβαθμισμένη η ποιότητα γραφικών στα Windows 8 Βελτιωμένη απεικόνιση κειμένου και απόδοση γεωμετρίας



Σύμφωνα με την Microsoft το κείμενο είναι μακράν το πιο συχνά χρησιμοποιημένο γραφικό στοιχείο στα windows. Συνεπώς, η εταιρεία δούλεψε αρκετά στην απεικόνιση του κειμένου στα Windows 8. Ταυτόχρονα έδωσε στην δημοσιότητα μετρήσεις που παρουσιάζουν με την βελτίωση που δείχνουν τα νέα Windows σε αυτόν τον τομέα σε σχέση με τα Windows 7. Βέβαια η εμπειρία σε κάθε εφαρμογή θα είναι διαφορετική, ιδίως σε εφαρμογές τρίτων, αλλά σε γενικές γραμμές φαίνεται πως η βελτίωση είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.


Σκοπός επίσης της Microsoft είναι η χρήση hardware acceleration για εφαρμογές που είναι σχεδιασμένες με Metro-style ενώ έχουν ακόμα καταφέρει να επεκτείνουν το DirectX ώστε να κάνει ακόμα περισσότερα από πριν.

Η Microsoft δούλεψε με το DirectX κυρίως στη βελτίωση της απόδοσης της γεωμετρίας στο νέο λειτουργικό. Αυτό το πέτυχαν με το TIR (Target Independent Rasterization), ένα εργαλείο που αφαιρεί τον φόρτο της ψηφοθέτησης (tessellation) από τον επεξεργαστή, αναθέτοντας συγκεκριμένες εργασίες στην κάρτα γραφικών. Η τεχνολογία αυτή βασίζεται στην χρήση του DirectX 11.1 και θα υποστηρίζεται μόνο από τα Windows 8.

Το δεύτερο σχεδιάγραμμα παρουσιάζει τις μετρήσεις στον τομέα της γεωμετρίας, για μια ακόμα φορά η διαφορά από τα Windows 8 είναι θεαματική, πλησιάζοντας ακόμα και το 500%!

Βέβαια αυτές οι βελτιώσεις είναι αυτό που λέμε «under the hood», ο τελικός χρήστης δεν θα έχει καμία πρόσβαση σε αυτές, απλά θα απολαμβάνει μια σαφώς βελτιωμένη εμπειρία, με εφαρμογές να τρέχουν ομαλότερα και γρηγορότερα.
http://www.aegeantimes.gr