Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

ΕΜΒΟΛΙΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΑ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΩΝ


15

Παγκόσμιο ενδιαφέρον για το εμβόλιο που σε πειραματικό στάδιο καταπολεμά το 90% των καρκίνων. Αναμένεται στην αγορά το 2020.

Το συγκεκριμένο  εμβόλιο  επιτίθεται σε μόριο το οποίο υπάρχει στο 90% των καρκίνων και  δοκιμάστηκε με επιτυχία σε ανθρώπους για πρώτη φορά.

Στην δοκιμή συμμετείχαν 10 πάσχοντες από, μία μορφή αιματολογικού καρκίνου.

Οι πάσχοντες έδειξαν μεγαλύτερη αντοχή εναντίον της νόσου, ενώ τρεις από τους 7 που ήδη ολοκλήρωσαν τη θεραπεία τους, δεν έχουν πλέον ενδείξεις της νόσου, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.



Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το εμβόλιο θα μπορούσε επίσης να καταπολεμήσει τον καρκίνο του μαστού, του προστάτη, του παγκρέατος, του εντέρου, καθώς και των ωοθηκών. Εκφράζουν επίσης την άποψη ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να χορηγηθεί όχι μόνο συμπληρωματικά με την υπάρχουσα θεραπευτική αγωγή, αλλά και προληπτικά σε ασθενείς υψηλού κινδύνου για την εμφάνιση καρκίνου.

Το εμβόλιο έχουν σχεδιάσει γνωστή  φαρμακευτική εταιρία  και οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Tel Aviv, αποκαλείται ImMucin και στοχεύει σε μία πρωτεΐνη που λέγεται MUC1 και η οποία εντοπίζεται σε μεγαλύτερες ποσότητες σε καρκινικά κύτταρα παρά σε υγιή. Είχε δοκιμαστεί σε ζώα με καρκίνο του μαστού, επιδεικνύοντας πολύ μεγάλη αποτελεσματικότητα.

Οι δέκα ασθενείς υποβάλλονται σε θεραπεία στο Ιατρικό Κέντρο Hadassah της Ιερουσαλήμ. Έως στιγμής, οι ανεπιθύμητες ενέργειες που έχουν αναπτύξει στο εμβόλιο περιορίζονται σε έναν μικρό ερεθισμό.

Πάντως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι θα χρειαστούν ακόμα αρκετά χρόνια κλινικών δοκιμών έως ότου αρχίσει η ευρεία διάθεσή του – κάτι που υπολογίζεται ότι είναι εφικτό να γίνει μέσα στην επόμενη δεκαετία. 


http://www.agioritikovima.gr