Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

To επαναστατικό Honda «UNI-CUB»



To επαναστατικό Honda «UNI-CUB»



Τη νέα συσκευή προσωπικής μετακίνησης UNI-CUB παρουσίασε η Honda, που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αρμονική συνύπαρξη του χρήστη με τον περιβάλλοντα χώρο του. 


Με συμπαγείς διαστάσεις και άνετη σέλα, το UNI-CUB παρέχει ελευθερία κινήσεων προς όλες τις κατευθύνσεις αντίστοιχη με το ανθρώπινο βάδισμα. 


Ενσαρκώνοντας την εξέλιξη της συσκευής προσωπικής μετακίνησης U3-X που παρουσίασε η Honda το 2009, το UNI-CUB υιοθετεί την αποκλειστική τεχνολογία ελέγχου ισορροπίας της Honda και το πρώτο στον κόσμο ομοιοκατευθυντικό σύστημα περιστροφής τροχού (Honda Omni Traction Drive System).
Οι τεχνολογίες αυτές επιτρέπουν στο χρήστη να ελέγχει την ταχύτητα, να κινείται προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, να στρίβει και να σταματά, όλα με απλή μετατόπιση του βάρους του.


 Επειδή ο χρήστης κινείται ελεύθερα εμπρός, πίσω, πλάγια και διαγώνια, μπορεί να ελίσσεται γρήγορα και εύκολα μέσα στο πλήθος. Επιπλέον, οι συμπαγείς διαστάσεις του UNI-CUB επιτρέπουν στο χρήστη να ακουμπά τα πόδια του στο έδαφος και να παραμένει στο ίδιο ύψος με τους πεζούς. Αυτό σημαίνει ότι συνυπάρχει αρμονικά με τον περίγυρο, ενώ κινείται ελεύθερα και άνετα σε εσωτερικούς χώρους και ανάμεσα σε άλλα άτομα που βρίσκονται εν κινήσει.
 Από τον Ιούνιο του 2012, η Honda θα δοκιμάσει το UNI-CUB σε ειδικό πρόγραμμα DEMO σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο της Ιαπωνίας για τις Αναδυόμενες Επιστήμες και την Καινοτομία. Εκτός από τη βιωσιμότητα της συσκευής UNI-CUB για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, το project θα διερευνήσει τις πρακτικές εφαρμογές της σε διαφορετικά περιβάλλοντα στην Ιαπωνία και άλλες χώρες. Η τεχνολογία ελέγχου ισορροπίας του UNI-CUB αποτελεί τμήμα της οικογένειας τεχνολογιών Honda Robotics, που βασίζεται στην έρευνα για τα ανθρωποειδή ρομπότ της Honda, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός σε όλους ASIMO. Στο μέλλον, η Honda θα συνεχίσει την ενεργή έρευνα & ανάπτυξη τεχνολογιών μετακίνησης επόμενης γενιάς, με σκοπό πάντα να προσφέρει σε όλο και περισσότερους ανθρώπους τη χαρά και την απόλαυση της ελευθερίας κίνησης.


 Βασικές προδιαγραφές του UNI-CUB Διαστάσεις (Μ x Π x Υ) 520 x 345 x 745 mm Ύψος σέλας 745 – 825 mm Τύπος μπαταρίας Μπαταρία ιόντων λιθίμου Μέγιστη ταχύτητα 6 km/h Αυτονομία 6 km
briefingnews.gr