Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

NASA: Flight of the Orion – αναπαράσταση διαδρομής του νέου διαστημοπλοίου «Orion» VIDEO



Λευτέρης Ξυκομηνός
Η περιέργεια του ανθρώπου, πάντοτε φούντωνε όταν το βράδυ αντίκριζε τα μυριάδες αστέρια να λαμπυρίζουν στον ουρανό, ασταμάτητα, ακούραστα, σαν μια ορχήστρα σε απόλυτο συντονισμό και αρμονία, αλλά ταυτόχρονα με χαοτική ποικιλία οργάνων και συνθέσεων. Πάντοτε είχε έντονη επιθυμία να μάθει από που προέρχονται όλα αυτά που βλέπει, όπως και το αν είναι μόνος του ή υπάρχει και κάποια άλλη μορφή ζωής, σε ένα ή περισσότερα από τα αναρίθμητα λαμπιόνια, που κοσμούν τον βραδινό ουράνιο θόλο που τον σκεπάζει. Ιδιαίτερα τις τελευταίες δεκαετίες που σημειώθηκαν οι περισσότερες εξελίξεις στην εξερεύνηση του Διαστήματος, αυτή η επιθυμία έχει κορυφωθεί.







Βέβαια, από την θεωρία της εξερεύνησης του Διαστήματος, έως την πράξη, δηλαδή από την έναρξη ενός νέου διαστημικού προγράμματος, όπως το νέο διαστημόπλοιο «Orion» της NASA, μέχρι την πράξη, μεσολαβούν αρκετά χρόνια.





Για την ενδιάμεση περίοδο, μπορούμε να απολαύσουμε ένα υποθετικό αλλά περιγραφικό βίντεο, από τον Chris Wiseman του στούντιο «Full Werks», που δημιούργησε αποκλειστικά χρησιμοποιώντας γραφικά υπολογιστών (ή κατά το αγγλικότερο: CGI – Computer Generated Imagery), με υλικό από την ιστοσελίδα archive.com και τη NASA. Στο βίντεο, αναπαρίσταται η διαδρομή του νέου διαστημοπλοίου «Orion», κατά την πορεία τροχιάς γύρω από την Γη και την επιστροφή του, μέσω προσθαλάσσωσης στον Ειρηνικό Ωκεανό.





Η ηχητική επένδυση του βίντεο «NASA: Flight of the Orion», περιλαμβάνει αυθεντικές ομιλίες από τις παλαιότερες αποστολές «Apollo», σε συνδυασμό με την φωνή ενός «γκουρού» σε θέματα Διαστήματος, πλανητών, άλλων μορφών ζωής αλλά και επιστημονικής φαντασίας, του Carl Sagan.



Περισσότερες πληροφορίες:


http://www.fullwerks.com/
zougla.gr