Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Τσιπ που καταστρέφει το DNA πρόκειται να ενσωματωθεί στα κινητά τηλέφωνα


Σύμφωνα με τον Δρ Boian Αλεξάντροφ στο Κέντρο Μη Γραμμικών Μελετών  στο Los Alamos National Laboratory στο New Mexico, terahertz (THz) κύματα καταστρέφουν το ανθρώπινο DNA. Τα κύματα κυριολεκτικά αποσυμπιέζουν το σκέλος της έλικας. Τώρα μια ομάδα τεχνολόγων στο UT Dallas σχεδιάζουν να λάβουν τα τσιπ  που εκπέμπουν κύματα THz και να ενσωματώσουν σε κινητά τηλέφωνα για χρήση ως ένα σύστημα απεικόνισης για τους καταναλωτές, για την επιβολή του νόμου  και για το ιατρικό προσωπικό ... μια θανατηφόρα τεχνολογία που θα μπορούσε τελικά να σκοτώσει ή να αρρωστήσει εκατομμύρια ανθρώπους .
Η αμφιλεγόμενη τεχνολογία σάρωσης THz που χρησιμοποιείται από την TSA σε πολλά από τα αεροδρόμια της χώρας είναι για  να προσαρμοστεί στη χρήση κινητού τηλεφώνου. Μελέτες  της ακτινοβολίας terahertz  έχουν προκαλέσει συναγερμό στους εμπειρογνώμονες για την αύξηση της  πάνω από το πεδίοεπικινδυνότητας για την ανθρώπινη υγεία.
Πρόσφατα μεγάλα μέσα ενημέρωσης αναφέρθηκαν σένα νέο τσιπ που επιτρέπει την προσαρμογή της συσκευής παραγωγής THz ώστε  να ενσωματωθούν σε κινητά τηλέφωνα.


Το αντίτιμο για να βλέπουν μέσα από τοίχους,  είναι ένας αποτρόπαιος θάνατος;
Οι ενθουσιασμένοι δημοσιογράφοι παρουσιάσαν εικόνες αυτής της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται από τους καταναλωτές  για να βλέπουν μέσα από τοίχους και τα αντικείμενα, ενώ οι επαγγελματίες υγείας,  μπορούν να χρησιμοποιήσουν  την τεχνολογία για να αναζητήσουν π.χ.μικρούς όγκους στο εσωτερικό ασθενών χωρίς την ανάγκη για επεμβατική χειρουργική.
Το κύμα-THz βρίσκεται μεταξύ των μικροκυμάτων  και των υπέρυθρων στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα, επιλέχθηκε για τις συσκευές ασφαλείας, επειδή διεισδύει σε υλικά όπως τα είδη ένδυσης, ξύλο, χαρτί και άλλα πορώδες υλικά που είναι μη αγώγιμα. Εκείνη την εποχή οιεμπειρογνώμονες πίστευαν αυτό το είδος της ακτινοβολίας ήταν ακίνδυνο.
Όμως έκαναν λάθος.
Από αυτό ... Σε αυτό ...;
Ακτινοβολία THz αποσυμπιέζει το μόριο του DNA
Σε μια σημαντική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Δρ Boian Αλεξάντροφ στο Κέντρο Μελετών Μη Γραμμικών στο Los Alamos National Laboratory στο New Mexico και μια ομάδα από φυσικούς, ανακάλυψαν τρομακτικά στοιχεία ότι η έκθεση σε ακτινοβολία THz βασίζεται σωρευτικά και επηρεάζει το DNA ανθρώπων και των ζώων . Στην ουσία, τείνει να αποσυμπιέζει το μόριο του DNA. [Βλέπε: Μέσα TSA σαρωτές: Πώς τα κύματα terahertz ξεσκίζουν ανθρώπινο DNA]
Η εργασία των επιστημόνων του Los Alamos , Δυναμική αναπνοής του DNA σε παρουσία του πεδίου Terahertz αποκαλύπτει πολύ ανησυχητικά-ακόμη-συγκλονιστικές αποδείξεις ότι η ακτινοβολία THz βλάπτει σημαντικά το DNA των ανθρώπων που κατευθύνονται μέσω των σαρωτών του αεροδρομίου  και όλων των εργαζομένων TSA σε άμεση γειτνίαση με τις μηχανές.
Σύνοψη τους: «Θεωρούμε την επίδραση ενός πεδίου terahertz στην δυναμική αναπνοή  της διπλής έλικας του DNA. Μοντελοποιήσαμε την αυθόρμητη δημιουργία των χωρικά εντοπισμένων  ανοίγματων μιας αλυσίδαα του DNA, και διαπιστώσαμε ότι γραμμική αστάθεια οδηγεί σε δυναμικό διμερισμό, ενώ οι αληθινοί τοπικοί διαχωρισμοί  του σκέλους απαιτεουν έναν άλλον μηχανισμό . Με βάση τα αποτελέσματα μας υποστηρίζουν ότι μια συγκεκριμένη έκθεση σε ακτινοβολία terahertz μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τις φυσικές δυναμικές του DNA, και έτσι επηρεάζει τις περίπλοκες μοριακές διαδικασίες που εμπλέκονται στη γονιδιακή έκφραση και την αντιγραφή του DNA. "
Αυτό σημαίνει ότι οι συνέπειες των κυμάτων THz  που βομβαρδίζουν τους ανθρώπους είναι οτι αποσυμπιέζει το δίκλωνο μόριο του DNA. Αυτή η αντιγραφή της αλυσίδας του DNA δημιουργεί φυσαλίδες μεταξύ των γονιδίων που μπορεί να επηρεάσει τις διεργασίες της ίδιας της ζωής: κανονική αντιγραφή του DNA και την  γονιδιακή έκφραση.
Πιθανόν να προκαλέσει καρκίνο
Ο David J. Μπρένερ, στο Πανεπιστήμιο Columbia γιατρός και εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας δήλωσε ότι είναι πολύ πιθανό οι TSA σαρωτές να προκαλέσουν καρκίνο σε ορισμένα άτομα.
Ο Μπρένερ, του οποίου το  ερευνητικό έργο  Κέντρο Ραδιολογικής στην Κολούμπια  εστιάζεται στην επίδραση  της ακτινοβολίας στις βιολογικές διεργασίες  και ραδιο-ισοτοπικές θεραπείες, αναφέρει ότι οι άνθρωποι με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, όπως ασθενείς με AIDS, τα άτομα που πάσχουν από λύκο ή άλλςε ανοσο-ανεπαρκεις ασθένειες είναι ιδιαίτερα σε κίνδυνο. Βρέφη, παιδιά έως την ηλικία των 5 ή 6, οι γυναίκες που είναι έγκυες ή θηλάζουν, ασθενείς με καρκίνο και πολλά άλλα θα πρέπει να αποφεύγουν μηχανές.
Σκέλος του DNA βομβαρδιζόμενο από την ακτινοβολία THz αποσυμπιέζεται
Εκείνοι που εκτίθενται σε ακτινοβολία THz-είτε από σαρωτές ασφαλείας ή μελλοντικά απο  κινητό τηλέφωνο που λαμβάνουν ορισμένα συνταγογραφούμενα φάρμακα ή έχουν σημαντικά χαμηλά επίπεδα ορισμένων βιταμινών έχουν αυξημένο κίνδυνο καρκινώματος προκαλούμενων από την ακτινοβολία.
Η επαναλαμβανόμενη έκθεση σε χαμηλά επίπεδα ακτινοβολίαςαπο τους σαρωτές  μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καταρράκτη και σε καρκίνο του δέρματος-όπως θανατηφόρο μελάνωμα.
Ένα τσιπ CMOS που χρησιμοποιείται σε πολλά διαφορετικά προϊόντα

Σύμφωνα με την Daily Mail,τα τσιπ, που δημιουργήθηκαν από τη χρήση complementary metal-oxide semiconductor ή CMOS χρησιμοποιούν την ίδια τεχνολογία έχει ήδη ενσωματωθεί σε συσκευές όπως τηλεοράσεις HD, τα έξυπνα τηλέφωνα και προσωπικούς υπολογιστές.
Ο Δρ Κέννεθ, καθηγητής ηλεκτρολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ντάλας και επικεφαλής του έργου εξήγησε στην Daily Mail ότι «Έχουμε δημιουργήσει προσεγγίσεις που ήδη  έχουν ανοίξει ένα αναξιοποίητο τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος για χρήση από τον καταναλωτή και απο ιατρικές εφαρμογέςπου σώζουν ζωές .
"CMOS είναι προσιτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθούν πολλα τσιπ," ο είπε.  Δρ Κεννεθ. "Ο συνδυασμός των CMOS και terahertz σημαίνει ότι θα μπορούσε να θέσει αυτό το τσιπ και  τον δέκτη στο πίσω μέρος του σ'ένα κινητό τηλέφωνο, μετατρέποντάς το σε μια συσκευή που μεταφέρετε στην τσέπη σας και μπορεί να δει μέσα από αντικείμενα."

Μετάφραση απο http://www.fourwinds10.net/


Πηγή : http://www.filoumenos.com