Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η Sony παρουσίασε μια πρωτοποριακή οθόνη η οποία επιτρέπει σε δύο παρατηρητές να βλέπουν διαφορετικά πράγματα, ταυτόχρονα. Η νέα οθόνη της Sony ονομάζεται “Simulview” PlayStation 3D Display και αποτελεί την πρώτη οθόνη–τηλεόραση η οποία μπορεί και διαχωρίζει το περιεχόμενο που προβάλλει σε δύο θεατές, που φοράνε φυσικά τα ειδικά γυαλιά (3D) της εταιρίας.

 Πως γίνεται αυτό; Τα γυαλιά διαθέτουν ένα ειδικό κλείστρο, όπως αυτό των φωτογραφικών μηχανών, το οποίο μπορεί και συγχρονίζεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε θεατή, με αποτέλεσμα ο κάθε ένας να βλέπει διαφορετικά πράγματα από το διπλανό του.
Για την ώρα, η τεχνολογία αυτή λειτουργεί μόνο για δύο όμως στο μέλλον δεν αποκλείεται να υποστηρίζει και περισσότερους. Η “Simulview” είναι ιδανική για όσους παίζουν παιχνίδια σε Playstation 3 ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως 3D τηλεόραση 24 ιντσών, με ανανέωση 240 Ηz, υψηλή ανάλυση 1080p (1920X1080), δύο θύρες HDMI και δυνατότητα προβολής τρισδιάστατων ταινιών Blu-ray. Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι για την ώρα πολύ λίγα video games της αγοράς υποστηρίζουν την τεχνολογία της “Simulview”, όμως σίγουρα σε λίγο καιρό στη λίστα θα προστεθούν και άλλα. Η νέα οθόνη για το Playstation κοστίζει 500$ στις ΗΠΑ και την άνοιξη αναμένεται να έρθει και στην Ευρώπη, σε τιμή που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί.
 ΠΗΓΗ: techit.gr