Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Το σάλιο βοηθάει στον προσδιορισμό της ηλικίας

Η ακριβής ηλικία ενός ανθρώπου θα μπορεί να προσδιοριστεί με βάση τις αλλαγές στο DNA του σάλιου, σύμφωνα με ερευνητές του UCLA.

Ανακάλυψη που αναμένεται να αποτελέσει ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για το εγκληματολογικό τμήμα της αστυνομίας, καθώς θα μπορεί να αναλύει δείγματα σάλιου από ένα τσιγάρο που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος,

Διαστημικό συντρίμμι απείλησε το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Επείγουσα εκκένωση του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει το πλήρωμά του, καθώς ένα διαστημικό συντρίμμι πέρασε σε απόσταση μόλις 250 μέτρων από αυτόν.

Το πλήρωμα βρήκε καταφύγιο για λίγο μέσα στο διαστημικό σκάφος διαφυγής.

«Διαστημικά συντρίμμια εντοπίστηκαν πολύ αργά ώστε ο σταθμός να μπορέσει να κάνει έναν ελιγμό αποφυγής. Τα έξι μέλη του πληρώματος έλαβαν την εντολή να λάβουν θέσεις στο διαστημικό σκάφος Σογιούζ», δήλωσε μια πηγή της ρωσικής διαστημικής υπηρεσίας στο ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Φήμες: Τελική έκδοση των Windows 8 τον Απρίλιο 2012;


 Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2011, 12:35
Μετά την αρκετά ελκυστική και πολλά υποσχόμενη για την μελλοντική επιτυχία – αποδοχή από το καταναλωτικό κοινό, παρουσίαση της νέας πρότασης Λειτουργικού Συστήματος από την Microsoft, ο λόγος φυσικά για τα καινούρια Windows 8 που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, η «όρεξη» του ενδιαφερόμενου κοινού όπως είναι λογικό και επόμενο, έχει γιγαντωθεί. 

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Kουτιά από μπισκότα κατά παρακολούθησης και συνακρόασης κινητών τηλεφώνων

Image
Η γερμανική χημική εταιρεία Evonik υποχρεώνει τα διευθυντικά στελέχη της να τοποθετούν τα κινητά τηλέφωνά τους μέσα σε ένα κουτί μπισκότων από λευκοσίδηρο όταν συμμετέχουν σε συσκέψεις για «ευαίσθητα» θέματα, για να μην πέσουν θύματα βιομηχανικής κατασκοπείας, διαβάζουμε σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο protothema.gr.

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πόλη-φάντασμα στον ουρανό της Κίνας! (video)

 27/06/2011 05:31
Αυτόπτες μάρτυρες μιας μαζικής οφθαλμαπάτης έγιναν οι κάτοικοι της πόλης Χουανσάν στην ανατολική Κίνα.
Η εμφάνιση μιας «πόλης-φαντάσματος»πραγματοποιήθηκε νωρίτερα μέσα στον Ιούνιο, αφού είχαν προηγηθεί καταρρακτώδεις βροχές κι ενώ η ατμόσφαιρα ήταν ακόμα υγρή.
Ο ποταμός Xin'an έγινε ο«καθρέφτης» στον ορίζοντα κτηρίων, λόφων και δέντρων. Όλα αυτά υψώνονταν πάνω από την ομίχλη, που είχε κατέβει χαμηλά στις όχθες του ποταμού.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Έχει και ο άνθρωπος έκτη "αίσθηση"!


Η 6η αίσθηση στο ανθρώπινο είδος τελικά μάλλον δεν είναι μύθος, σύμφωνα με νέα έρευνα αμερικανών επιστημόνων. Όπως οι θαλάσσιες χελώνες μπορούν να κάνουν διηπειρωτικά ταξίδια χάρη στη μυστήρια ικανότητά τους να "διαβάζουν" το γήινο μαγνητικό πεδίο, έτσι και οι άνθρωποι διαθέτουν μια μαγνητική 6η αίσθηση.

Μια πρωτεΐνη στον αμφιβληστροειδή του ανθρώπινου ματιού μπορεί να αντιληφθεί τα μαγνητικά πεδία, αν εμφυτευτεί στη μύγα "δροσόφιλα", σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου τηςΜασαχουσέτης, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature communications", σύμφωνα με τοBBC.Μέσω αυτής της απρόσμενης ανακάλυψης για τη μαγνητική "αίσθηση" που διαθέτει ο άνθρωπος ανοίγει ξανά ένα κεφάλαιο της βιολογίας των αισθήσεων που για πολύ καιρό ήταν παραμελημένο.
Σε ότι αφορά τα ζώα, οι φωτοευαίσθητες χημικές αντιδράσεις εμπλέκουν μια αρχαία πρωτεΐνη που διαθέτουν, τη φλαβοπρωτεΐνη (κρυπτόχρωμα), η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στην αντίληψη του γήινου μαγνητικού πεδίου. Πειράματα με μύγες "δροσόφιλες" έχουν δείξει ότι αυτές οι πρωτεΐνες λειτουργούν ως εξαρτώμενοι από το φως μαγνητικοί αισθητήρες.

Μαθητές με φαντασία έφτιαξαν ηλιακό φούρνο στην Ιεράπετρα!


Μια πραγματικά πρότυπη "πράσινη" κατασκευή, ένας ηλιακός φούρνος, δημιουργήθηκε από μαθητές στην Ιεράπετρα, προκαλώντας το θαυμασμό πλήθους επισκεπτών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας, στο οποίο εκτίθεται.

Οι μαθητές που παρακολουθούν τα προγράμματα αειφόρου εκπαίδευσης, σε συνεργασία με το τμήμα των μηχανολόγων του ΕΠΑΛ, κέρδισαν με το σπαθί τους τα βλέμματα των επισκεπτών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ιεράπετρας.
Ο ηλιακός φούρνος που δημιούργησαν αποτελείται από τεμάχια καθρέπτη αλουμινίου, έχει διάμετρο 1,05μ και είναι ένα κοίλο κάτοπτρο, που συγκεντρώνει όλες τις ακτίνες του ήλιου στο κέντρο του, όπου τοποθετείται το σκεύος μαγειρέματος. Ο φούρνος ισχύος 1.000 watt, είναι ο ισχυρότερος του είδους του και έχει τη δυνατότητα να μαγειρεύει όλα τα φαγητά.

Αστεροειδής θα πλησιάσει σε "απόσταση αναπνοής" τη Γη στις 27/06


Ένας αστεροειδής, που ουσιαστικά είναι ένα μεγάλο κομμάτι βράχου, θα πλησιάσει πολύ κοντά στη Γη, τη Δευτέρα (27/06).
Επιστήμονες της NASA ανέφεραν πως ο αστεροειδής 2011 MD, θα περάσει σε πολύ κοντινή απόσταση από την επιφάνεια της Γης.

Ο αστεροειδής εντοπίστηκε για πρώτη φορά, την προηγούμενη Τετάρτη, από δύο ρομποτικά τηλεσκόπια που έχουν τοποθετηθεί στο Νέο Μεξικό, με στόχο να “σκανάρουν” ασταμάτητα τον ουρανό.

Θαλάσσιο «τέρας» μήκους 17 μέτρων!



Ένα θαλάσσιο «τέρας» τεραστίων διαστάσεων εντοπίστηκε νεκρό σε μία παραλία στην περιοχή Guangdong της Κίνας. Το άγνωστο μέχρι στιγμής πλάσμα έχει μήκος 17 μέτρων και ζυγίζει 4,5 τόνους!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Sun το θαλάσσιο πλάσμα είναι τόσο άσχημα χτυπημένο και διαμελισμένο που μοιάζει αδύνατο να αναγνωριστεί το είδος και η ταυτότητά του.

Πηγή: pyles.tv

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Οι μαύρες τρύπες στρέφονται τώρα πιο γρήγορα από ποτέ

Οι μαύρες τρύπες στρέφονται τώρα πιο γρήγορα από ποτέ
Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Ιουνίου 2011, 19:10

Γιγάντιες μαύρες τρύπες στα κέντρα των γαλαξιών περιστρέφονται τώρα πιο γρήγορα από κάθε άλλη στιγμή στην ιστορία του σύμπαντος, ισχυρίζονται επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, ο Alejo Martinez-Sansigre του Πανεπιστημίου του Πόρτσμουθ και ο Steve Rawlings της Οξφόρδης συνέκριναν θεωρητικά μοντέλα περιστρεφόμενων μαύρων οπών, με παρατηρήσεις στα ραδιοφωνικά, οπτικά και ακτίνες Χ μήκη κύματος, που έγιναν χρησιμοποιώντας μια ποικιλία παρατηρητηρίων, και διαπίστωσαν ότι οι θεωρίες μπορούν να εξηγήσουν πολύ καλά τον πληθυσμό των υπερβαρέων μαύρων οπών με πίδακες.

Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο των διακοπών

View Image
Όπου κι αν επιλέξετε να πάτε για τις διακοπές σας, καλό είναι κατά την προετοιμασία σας να αφήσετε λίγο χώρο και για το φαρμακείο των διακοπών. 
Αυτά λοιπόν πρέπει να περιέχει:

1.Οξυζενέ για τον καθαρισμό των πληγών

2.Αντισηπτικό για τις πληγές ή τα τραύματα

3.Ιωδιούχο διάλυμα για απολύμανση

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Φωτογραφίες, που αποδίδονται σε χάκερς που τις απέσπασαν από διάφορες Υπηρεσίες.

Οι φωτογραφίες μπλοκαρίστηκαν από άγνωστο φορέα!!!

Ανακύκλωση συσκευών στη Θεσσαλονίκη


 Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011, 05:48
Το Σάββατο 25 Ιουνίου από τις 9 το πρωί συνεργείο και κλιμάκιο από το Γραφείο Ανακύκλωσης της πόλης της Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται στην παραλία, στο ύψος του αγάλματος Κ. Καραμανλή, όπου σε ειδικό σταντ υπάλληλοι θα καταγράφουν στοιχεία των δημοτών για ραντεβού για την αποκομιδή ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, ενώ θα υπάρχει δυνατότητα αυθημερόν παραλαβής ανακυκλώσιμων συσκευών.

Τα μυστικά της φράουλας


Διαθέτει το χρώμα του πάθους, γλυκιά διαπεραστική γεύση, άγρια ζουμερή ομορφιά και παραπέμπει συνειρμικά σε απολαυστικές στιγμές... Πρώτοι οι Ρωμαίοι την ανακάλυψαν, καλλιεργήθηκε πρώτη φορά το Μεσαίωνα, στις Άλπεις και διαδόθηκε έπειτα στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Οι μετοχές της όμως εκτοξεύτηκαν τον 18ο αιώνα, όταν ένα νέο είδος ήρθε από την μακρινή Χιλή αποτελώντας την αφετηρία για όλες τις νέες ποικιλίες, περίπου 600, που υπάρχουν σήμερα.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Η «εξωγήινη» τεχνολογία Βιμάνα και η επίθεση εξωγήινων στις ΗΠΑ!



Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται, η απόρρητη αναφορά των ρωσικών διαστημικών υπηρεσιών FKA και RKA προς τον πρωθυπουργό Βλάντιμιρ Πούτιν, έκανε λόγο για επίθεση εξωγήινων δυνάμεων σε αμερικανική βάση στο Τέξας των ΗΠΑ, στις αρχές Μαϊου 2011!
Η είδηση, που είδε το φως της δημοσιότητας πριν από περίπου έναν μήνα, πυροδότησε όπως ήταν αναμενόμενο σενάρια, συζητήσεις και εντονότατες διαφωνίες. Σύμφωνα με την αναφορά των ρώσων, μία από τις πιο γνωστές αμερικανικές βάσεις διαστημικών προγραμμάτων, η οποία βρίσκεται στο Fort Worth του Τέξας, έγινε στόχος των εξωγήινων!

Τι κρύβεται κάτω από το Βατικανό;


Τα υπόγεια που βρίσκονται κάτω από το Βατικανό και τα μυστικά που κρύβουν έχουν κατά καιρούς πυροδοτήσει δεκάδες σενάρια και θεωρίες. Μια μεγάλη υπόγεια πολιτεία με κρύπτες, μυστικά περάσματα και δαιδαλώδεις στοές συνθέτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά μυστηρίου που υπήρξαν ποτέ!
Η "κατάρα" του Αγίου και οι "περίεργες" συμπτώσεις
Η υπόθεση ότι εκεί βρίσκονται τα οστά του Απόστολου Πέτρου, παραμένει για αιώνες ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αν και η μόνη ιστορική αναφορά που υποστηρίζει ότι ο Άγιος Πέτρος μαρτύρησε και θάφτηκε στα υπόγεια του Βατικανού προέρχεται από τον Γαΐο και ανάγεται στα 200 μ.Χ., εν τούτοις για τους καθολικούς αποτελεί σχεδόν βεβαιότητα! Μια πεποίθηση που οδήγησε και τον Μεγάλο Κωνσταντίνο στην ανέγερση της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου, στο σημείο αυτό.

Το «τρίγωνο των Βερμούδων» αποκαλύπτεται! ( videos )


Ο Τζιάν Κουασάρ (Gian Quasar) είναι ερευνητής-συγγραφέας του βιβλίου «Στο Τρίγωνο των Βερμούδων» (Into the Bermuda Triangle).
Τα τελευταία 20 χρόνια ερευνά τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή του τριγώνου και συγκεντρώνει στοιχεία από όλον τον κόσμο. Το pyles.tv και ο Γιάννης Μούτσος επικοινώνησαν μαζί του στην προσπάθεια μας να φωτίσουμε ένα από τα πιο δημοφιλή ανεξήγητα φαινόμενα των τελευταίων δύο αιώνων!

Αεροναυπηγικό Σαλόνι ” Le Bourget”

Ένα αεροπλάνο που λειτουργεί αποκλειστικά με ηλιακή ενέργεια καθώς και η μακέτα ενός υπερηχητικού αεροπλάνου ικανού να ενώσει το Παρίσι με το Τόκιο σε δυόμισι ώρες, είναι κάποιες από τις καινοτομίες που παρουσιάζονται στο Αεροναυπηγικό Σαλόνι της Le Bourget, που άνοιξε τις πόρτες του τη Δευτέρα στο Παρίσι και θα διαρκέσει ως την Κυριακή 26 Ιουνίου.

Οι μεγαλύτεροι διεθνείς κατασκευαστές παρουσιάζουν τις τελευταίες δημιουργίες τους σε αυτό που θεωρείται η μεγαλύτερη αεροναυπηγική έκθεση στον κόσμο, ένα διετές ραντεβού που φέτος γιορτάζει την 49η επέτειό του, ενώ τα εγκαίνια άνοιξε ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί.

Οι δεινόσαυροι ΔΕΝ χάθηκαν από πτώση κομήτη

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι δεινόσαυροι ΔΕΝ εξαφανίστηκαν από τη Γη εξαιτίας κάποιου κομήτη, αλλά από το ξαφνικό κρύο!

Μια σειρά από διάφορες περιβαλλοντικές αλλαγές, που σημειώθηκε πριν 137 εκατομμύρια χρόνια στο πλανήτη Γη, αρχής γενομένης της πτώσης της θερμοκρασίας στη θάλασσα, προκάλεσαν πρόωρο μαζικό θάνατο στο είδος.

Εξαφανίστε τις κακές μνήμες!

Συντάκτης:Μαργαρίτα Αργυροπούλου
Τρόπο να «σβήνουν» τις άσχημες αναμνήσεις ή να απαλύνουν τα αρνητικά συναισθήματα που τις συνοδεύουν υποστηρίζουν ότι βρήκαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ και του Κέντρου Μελετών του Ανθρώπινου Στρες του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Λουί-Λαφοντέν.

Σύμφωνα με σχετική δημοσίευση της ερευνητικής ομάδας, μια ουσία η οποία δεν παρασκευάζεται πλέον στο εμπόριο, η μετυραπόνη, έχει την δυνατότητα να διαγράφει τις πιο οδυνηρές εμπειρίες ενώ δεν επιτρέπει στον εγκέφαλο του ατόμου που βρίσκεται υπό την επήρειά της, να ενεργοποιεί ξανά το τραυματικό συναίσθημα.

Μια νέα θεωρία για τη Νήσο του Πάσχα!

Η Νήσος του Πάσχα, αποτελεί ένα διαχρονικό αρχαιολογικό μυστήριο. Ένα από τα βασικά ερωτήματα, που χρόνια τώρα απασχολεί τους ερευνητές, είναι το πώς μετέφεραν οι αυτόχθονες τα τεράστια αγάλματα, γνωστά ως Μοάι.

Εδώ και 50 περίπου χρόνια, είχε επικρατήσει η άποψη ότι οι κάτοικοι του νησιού, πριν από περίπου 800 χρόνια, είχαν δημιουργήσει ένα πολύπλοκο σύστημα δρόμων, το οποίο χρησίμευε για την μεταφορά των Μοάι.

Τι γίνεται στο Ίντερνετ σε 60 δευτερόλεπτα

Δεν μπορεί να φανταστεί ανθρώπινος νους, πόσα πράγματα μπορούν να γίνουν στο Διαδίκτυο μέσα σε 60 δευτερόλεπτα. Δείτε μέσα από ένα infographic τι μπορεί να γίνει και σίγουρα θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματα.

Σε 60 δεύτερα:

• Γίνονται 694,445 αναζητήσεις στο Google
• Aνεβαίνουν στο Flickr πάνω από 6,600 εικόνες
• Aνεβαίνουν στο YouTube 600 videos συνολικής διάρκειας περίπου 25 ωρών

Νέες ενδείξεις για υπόγειο ωκεανό αλμυρού νερού στον Εγκέλαδο

Ένας μεγάλος αλμυρός ωκεανός είναι πολύ πιθανό ότι βρίσκεται κάτω από την παγωμένη επιφάνεια του Εγκέλαδου, ενός από τους παγωμένους δορυφόρους του Κρόνου, που φαίνεται να διαθέτει συνθήκες ευνοϊκές για τη φιλοξενία ζωής, σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων του διαστημικού σκάφους "Κασίνι".

Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης και του

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Αντίο «Κέπλερ»

Φωτό: European Space Agency

Το διαστημικό φορτηγό της Ευρώπης αυτοκαταστράφηκε επάνω από τον νότιο Ειρηνικό. Το ATV-Johannes Kepler είχε παραλάβει 1,3 τόνους σκουπιδιών από τον διαστημικό σταθμό προτού ολοκληρώσει την αποστολή του με την ελεγχόμενη «βουτιά»

Τα περισσότερα απορρίμματα από το φορτίο του οχήματος και ο,τι απέμεινε από το ίδιο το όχημα θα έχουν εξατμιστεί μέχρι να φτάσουν στον Ωκεανό, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Σκοπός του ήταν να παραδώσει περισσότερους από επτά τόνους καυσίμων, τροφίμων, αέρα και εξοπλισμού στο διαστημικό σταθμό.

Το Kepler χρησιμοποίησε επίσης τους προωθητήρες του για να ωθήσει στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) ψηλότερα στον ουρανό.

To Johannes Kepler ήταν το δεύτερο φορτηγό του διαστήματος ή Αυτοματοποιημένο Όχημα Μεταφοράς, όπως ονομάζονται του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (Esa). Το πρώτο ήταν το Ιούλιος Βερν, που ολοκλήρωσε την αποστολή του το 2008.
enet

Ψηφιοποίηση θησαυρών της Εθνικής Βιβλιοθήκης

Η ψηφιοποίηση των θησαυρών της Εθνικής Βιβλιοθήκης, ώστε να είναι στη διάθεση της νέας γενιάς, είναι το έργο που προωθείται από το υπουργείο Παιδείας, το οποίο αποφάσισε να γίνει «ηλεκτρονική» και η Εθνική Βιβλιοθήκη της χώρας μας, ενώ υπό κατασκευή βρίσκεται και ηλεκτρονική μονάδα διασύνδεσης όλων των Βιβλιοθηκών της χώρας σε ένα Ενιαίο Εθνικό Συστήματος Βιβλιοθηκών.

Το νέο εφορευτικό συμβούλιο της Εθνικής Βιβλιοθήκης συναντήθηκε χθες με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία δήλωσε ότι έτσι «θα μπορεί κάθε μαθητής και κάθε νέος να έχει την Εθνική Βιβλιοθήκη σε ένα ''φλασάκι''».

Νέο Δ.Σ. στο DX-RADIO CLUB της Καρδίτσας

Στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ραδιολέσχης Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου, την Κυριακή 3 Απριλίου 2011, εκτός απο τον απολογισμό και την ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου, διεξήχθησαν και οι προβλεπόμενες από το κατασταστικό εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Εξελεγκτικής και Εφορευτικής Επιτροπής.
Η σύνθεση του νέου ΔΣ, έχει ως εξής:

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Εμβόλιο κατά του διαβήτη σε μορφή σπρέι


Ένα νέο φαρμακευτικό προϊόν που επινόησαν Αυστραλοί επιστήμονες, αναμένεται να βοηθήσει σημαντικά τα άτομα που πάσχουν από διαβήτη 1.
Πρόκειται για εμβόλιο σε μορφή σπρέι που οι πάσχοντες θα παίρνουν με εισπνοή από τη μύτη. Οι επιστήμονες από τη Μελβούρνη που ανακάλυψαν το πρωτοποριακό αυτό φάρμακο, υποστηρίζουν ότι θα βοηθήσει στην απεξάρτηση του αμυντικού συστήματος του οργανισμού από την ινσουλίνη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ιαπωνικός ξανά ο γρηγορότερος υπολογιστής του κόσμου


Ο ιαπωνικός σουπερ-υπολογιστής με όνομα “Κ” ξαναέφερε στους Ιάπωνες τον τίτλο του γρηγορότερου υπολογιστή του κόσμου.
Ο νέος υπερυπολογιστής, ονόματι “K” μόλις αναγνωρίστηκε ως ο γρηγορότερος στον κόσμο, με “επίδοση” 8,16 petaflops ή οκτώ χιλιάδες τρισεκατομμύρια μαθηματικές πράξεις ανά δευτερόλεπτο.
Σε απλά μαθηματικά ο “Κ” είναι μόλις 70.000 φορές πιο γρήγορος από μια παιχνιδοκονσόλα x-box και φέρνει έτσι τον τίτλο του γρηγορότερου υπερυπολογιστή πίσω στην χώρα του ανατέλλοντος ηλίου μετά από πέντε χρόνια  αμερικανικής και κινεζικής πρωτοκαθεδρίας.

Kυκλοφορεί νέα έκδοση του Firefox 5

Kυκλοφορεί η νέα έκδοση του δημοφιλούς browser της Mozilla, Firefox 5.

 Παρόλο που δεν έχει περάσει πολύ καιρός από την κυκλοφορία του Firefox 4, η Mozilla φαίνεται πως αύριο ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη νέα έκδοση του δημοφιλούς πλέον Firefox η οποία υπόσχεται στους χρήστες πολλές βελτιώσεις.

Ο νέος Firefox 5 σύμφωνα με την εταιρία θα καταλαμβάνει λιγότερη μνήμη και θα είναι αρκετά πιο γρήγορος από τον προκάτοχό του.

Η νέα έκδοση του Firefox 5 είναι ήδη διαθέσιμη για download μέσα από τους FTP servers της εταιρίας όμως για όλους τους χρήστες θα είναι από αύριο διαθέσιμη μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρίας.
zougla

Κυτταρική θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα

Ελπίδες για τη θεραπευτική αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας γεννήθηκαν πρόσφατα στη συμπρωτεύουσα. Ερευνητές της Μονάδας Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας (ΜΓΚΘ) της Αιματολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπανικολάου,...
σε συνεργασία με συναδέλφους τους από το Τμήμα Γενετικής, Ανάπτυξης και Μοριακής Βιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πέτυχαν να οδηγήσουν τη νόσο σε σταθερή ύφεση. Οι έλληνες ερευνητές εργάστηκαν με πειραματικά μοντέλα της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Ελπίζουν όμως βάσιμα ότι θα μπορέσουν να πετύχουν αντίστοιχα αποτελέσματα και σε ανθρώπους.

Σήμερα η επίσημη πρώτη του καλοκαιριού


Σήμερα ξεκινά επίσημα το καλοκαίρι, αφού, σύμφωνα με το αστρονομικό ημερολόγιο, η εκκίνηση του θερινού ηλιοστάσιου είναι στις 21 Ιουνίου. Η μέρα αυτή σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη διάρκεια της μέρας και τη μικρότερη της νύχτας μέσα στο έτος. Από αύριο η μέρα θ’ αρχίσει και πάλι να μικραίνει. Το θερινό ηλιοστάσιο γιορτάζεται σήμερα στο Πλανητάριο σε μια εκδήλωση με τίτλο «Βιώνοντας το Σέλας», όπου θα προβληθεί για πρώτη φορά παγκοσμίως μια πλανηταριακή παράσταση που καταγράφει το Σέλας.
Το θερινό ηλιοστάσιο στο βόρειο ημισφαίριο λαμβάνει χώρα στις 20:16 ώρα Ελλάδας. Ο άξονας περιστροφής του πλανήτη μας έχει κλίση περίπου 23,5 μοιρών, με αποτέλεσμα καθώς η Γη περιστρέφεται γύρω από τον εαυτό της και παράλληλα περιφέρεται γύρω από τον Ήλιο, στις 21 Ιουνίου (και καμιά φορά στις 20 Ιουνίου) ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πλησιέστερο δυνατό σημείο προς το μητρικό μας άστρο κατά την ετήσια τροχιά του. Αντίθετα, στο χειμερινό ηλιοστάσιο, ο Βόρειος Πόλος βρίσκεται στο πιο απομακρυσμένο σημείο από τον Ήλιο.

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Ανακάλυψαν πέρασμα στον… κάτω κόσμο

Μια σήραγγα 120 μέτρων γεμάτη σύμβολα που οδηγούσε στους ταφικούς θαλάμους και αποτελούσε “αναπαράσταση του κάτω κόσμου” ανακάλυψαν αρχαιολόγοι στην αρχαία πόλη Τεοτιχουακάν χάρη σε συσκευή ραντάρ.


Χρειάστηκαν ιδιαίτερα αναπτυγμένη τεχνολογία και σχεδόν δύο χιλιετίες για να αποκαλυφθεί ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά της...
αρχαίας Αμερικής. Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν στην αρχαία πόλη του Μεξικού Τεοτιχουακάν “μια αναπαράσταση του κάτω κόσμου” χάρη σε συσκευή ραντάρ: μια σήραγγα 120 μέτρων γεμάτη σύμβολα που οδηγούσε στους ταφικούς θαλάμους και η οποία παρέμενε κρυμμένη επί περίπου 1.800 χρόνια.

Παρίσι - Πεκίνο σε 2,5 ώρες


Υπερηχητικό αεροπλάνο-πύραυλο, που θα πετά στη στρατόσφαιρα, κάνοντας την πτήση Παρίσι - Τόκιο σε μόλις 2,5 ώρες και μάλιστα χωρίς να μολύνει την ατμόσφαιρα, σχεδιάζει η αεροπορική βιομηχανία EADS.
Το αεροπλάνο που σχεδίασε η αεροπορική βιομηχανία EADS (στη φωτογραφία, ένα ηλεκτρικό αεροπλάνο-μοντέλο της EADS) θα είναι εφοδιασμένο με κλασικούς κινητήρες, οι οποίοι όμως θα λειτουργούν με βιοκαύσιμα από φύκια, και με πυραυλοκινητήρες, οι οποίοι θα λειτουργούν με οξυγόνο και υδρογόνο (φωτ. Ass. Press)Το αεροπλάνο που σχεδίασε η αεροπορική βιομηχανία EADS (στη φωτογραφία, ένα ηλεκτρικό αεροπλάνο-μοντέλο της EADS) θα είναι εφοδιασμένο με κλασικούς κινητήρες, οι οποίοι όμως θα λειτουργούν με βιοκαύσιμα από φύκια, και με πυραυλοκινητήρες, οι οποίοι θα λειτουργούν με οξυγόνο και υδρογόνο (φωτ. Ass. Press)Το αεροπλάνο είναι εφοδιασμένο με κλασικούς κινητήρες, οι οποίοι λειτουργούν όμως με βιοκαύσιμα από φύκια, και με πυραυλοκινητήρες, οι οποίοι λειτουργούν με οξυγόνο και υδρογόνο.

Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Το πιο ακριβό ηλεκτρικό ποδήλατο


Το πιο ακριβό ηλεκτρικό ποδήλατο

Αυτό δεν είναι ένα απλό ποδήλατο αλλά η Lamborghini των οικολογικών
ποδηλάτων.Έχουν κατασκευαστεί μόλις 667 μοντέλα σε όλο τον κόσμο από την Γερμανική PG Bikes.
Διαθέτει πετάλια και ηλεκτρική μπαταρία που του δίνει αυτονομία για να ταξιδεύει για 193 χιλιόμετρα με ταχύτητα μέχρι 100 χιλιόμετρα την ώρα. Κι όλα αυτά με φόρτιση μόλις 2,5 ωρών.

Αντιμετώπιση του ανευρύσματος με "κόλλα"


Γιατροί και ασθενείς δηλώνουν ενθουσιασμένοι σχετικά με καινοτόμο νέα αγωγή κατά των ανευρυσμάτων. Πρόκειται για μια κόλλα. Ερευνητές δοκίμασαν την ουσία που μοιάζει με σούπερ κόλλα που ονομάζεται Onyx, και δηλώνουν οτι πρόκειται για λογική εναλλακτική λύση στη συμβατική χειρουργική αντιμετώπιση.

Στην περίπτωση της ασθενούς στην οποία δοκιμάστηκε η κόλλα, πέτυχε η αγωγή. Ο νευροχειρούργος της δήλωσε ότι χρειαζόταν άμεσα χειρουργική επέμβαση για την αντιμετώπιση του ανευρύσματος. Όταν διαρραγεί το ανεύρυσμα προκαλεί μαζική εγκεφαλική αιμορραγία. Στην περίπτωση που συνέβαινε, η ασθενής θα είχε 50 έως 60% πιθανότητες θνησιμότητας ή αναπηρίας.

Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Χάκερ χτύπησαν και τη CIA


Η ομάδα χάκερς Lulz Security ισχυρίζεται, σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ότι εισέβαλε και έθεσε για λίγα λεπτά εκτός λειτουργίας την επίσημη ιστοσελίδα της CIA.
Η ίδια ομάδα χάκερς είχε προ ημερών πραγματοποιήσει επιθέσεις στην ιστοσελίδα της αμερικανικής Γερουσίας, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει επιδοθεί σε αντίστοιχες εισβολές σε διάφορους επιχειρηματικούς κολοσσούς.
Όπως μεταδίδει το BBC, οι Lulz Security, είχαν ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους υποστηριχτές τους προκειμένου να τους προτείνουν πιθανούς στόχους.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Επικίνδυνα μικρόβια σε αντικείμενα… υπεράνω υποψίας

mikrobia

Μπορείτε να φανταστείτε ποια είναι τα πιο βρώµικα σηµεία µέσα και έξω από το σπίτι; Πριν σπεύσετε να αναφωνήσετε «η τουαλέτα», πρέπει να µάθετε ότι υπάρχουν αντικείµενα, που χρησιµοποιούµε καθηµερινά, τα οποία κρύβουν πολλά και επικίνδυνα για την υγεία µας µικρόβια! Μάθετε ποια είναι και πώς θα προστατευθείτε!

Η Γη εκτός ελέγχου!


Ολα τα κομμάτια του παζλ οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο μαγνητικός μας άξονας ακολουθεί τελευταία μια συμπεριφορά έξω απ΄ τα συνηθισμένα. Ποιες μπορεί να είναι οι γεωλογικές επιπτώσεις και ποιο ρόλο παίζει το κινεζικό «Φράγμα των Τριών Φαραγγιών»;


 
 
του ΤΑΣΟΥ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ
Σχετίζονται οι «μαζικές αυτοκτονίες» πουλιών και ψαριών (γαλάζια σημαιάκια) με αιφνίδια διαταραχή του μαγνητικού χάρτη της Γης; (ένθετος, επάνω δεξιά)

Ένα χάπι για καρδιοπάθεια, εγκεφαλικό και διαβήτη!





Ενα πολυχάπι την ηµέρα, το οποίο περιέχει τέσσερα κοινά φάρµακα για τη ρύθµιση της χοληστερίνης και της αρτηριακής πίεσης, µειώνει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού. Σύµφωνα µε τους ειδικούς «το νέο φάρµακο θα ανοίξει τον δρόµο για µία απλή, παγκόσµια και µαζική προληπτική αγωγή των καρδιαγγειακών νόσων». Στην πρώτη µεγάλη πολυεθνική µελέτη, που βρισκόταν υπό την αιγίδα του Παγκόσµιου Οργανισµού Υγείας, το πολυχάπι φάνηκε να µειώνει κατά 50% τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, εγκεφαλικού επεισοδίου ή διαβήτη. Αν και το ποσοστό αυτό φαίνεται σηµαντικό, οι επιστήµονες απογοητεύτηκαν καθώς ευελπιστούσαν το αποτέλεσµα να φτάσει στο 80%. «Τα αποτελέσµατα ήταν λιγότερο ελπιδοφόρα από τις αρχικές εκτιµήσεις. Κάποιοι µάλιστα µε τα αποτελέσµατα των µελετών το 2003 είχε πει πως το χάπι µπορεί να είναι πανάκεια για τα καρδιαγγειακά συµβάµατα. ∆υστυχώς όµως δεν επιβεβαιώθηκαν», σχολιάζει ο επικεφαλής της µελέτης καθηγητής Αντονι Ρότζερς από το George Insitute for Global Health, που ήταν υπεύθυνο για την έρευνα.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΠΛΟΗΓΗΣΗ

Η Κίνα εκτόξευσε, με επιτυχία, τον όγδοο δορυφόρο πλοήγησης, ο οποίος μπήκε, σε τροχιά, ως μέρος σχεδίου, για την ανάπτυξη του δικού της παγκόσμιου συστήματος δορυφορικής πλοήγησης, όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, την Κυριακή.

Ο πύραυλος-φορέας Long March 3A, που μεταφέρει το Beidou ή αλλιώς "Πυξίδα Δορυφορικής Πλοήγησης", απογειώθηκε στις 4:47 π.μ., την Κυριακή, από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρου Xichang, στη νοτιοδυτική επαρχία της Κίνας, Sichuan.

Μαύρη Βαβέλ

Μια ενιαία προέλευση στο χώρο και στο χρόνο έχουν όλες οι γλώσσες του πλανήτη μας και αυτή -όπως συμβαίνει και με την καταγωγή των ίδιων των ανθρώπων- βρίσκεται στην υποσαχάρεια Αφρική. Εκεί εκτιμάται ότι γεννήθηκε ο λόγος πριν από περίπου 150.000 χρόνια, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα
εκτός από την κοινή αφρικανική καταγωγή, εκτιμά ότι η γλώσσα πιθανότατα ήταν ένα από τα σημαντικότερα "εργαλεία" που επέτρεψε στους προγόνους μας να μεταναστεύσουν με επιτυχία από την Αφρική και να αποικίσουν τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο δορυφόρος βρήκε πυραμίδες



Ο δορυφόρος βρήκε πυραμίδες



Δεκαεπτά θαμμένα μνημεία, 3.000 αρχαίοι οικισμοί και 1.000 τάφοι εντοπίστηκαν με υπέρυθρες ακτίνες από το διάστημα 
Η τεχνολογία έκανε το θαύμα της. Δεκαεπτά χαμένες πυραμίδες ανάμεσα σε 3.000 -επίσης χαμένους- αρχαίους αιγυπτιακούς οικισμούς και 1.000 τάφους, εντοπίστηκαν από έρευνα με δορυφόρο με υπέρυθρες ακτίνες. Μάλιστα, ανασκαφές σε αρχικό στάδιο έχουν ήδη επιβεβαιώσει την ύπαρξη των ευρημάτων κάτω απο την επιφάνεια της αιγυπτιακής γης, συμπεριλαμβανομένων δύο πυραμίδων.

Πρωτοπόρος και επικεφαλής της έρευνας είναι η Αμερικανίδα αιγυπτιολόγος Δρ. Σάρα

Βατόμουρα, τα θαυματουργά


Στις μέρες μας, πολλές μελέτες και έρευνες έχουν δείξει πως η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σχετίζεται με τις καρδιακές παθήσεις, αλλά και με την εμφάνιση διαφόρων μορφών καρκίνου. Εντούτοις, πολλοί άνθρωποι σε διάφορες χώρες, δεν καταναλώνουν ούτε την ελάχιστη συνιστώμενη ποσότητα των 5 φρούτων και λαχανικών την ημέρα. Την διατροφική αυτή έλλειψη όμως, έρχονται καλύψουν τα διαφόρων ειδών, εδώδιμα, μικρά και μαλακά φρούτα όπως τα μούρα.

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Έλληνες φοιτητές έφτιαξαν facebook για άτομα με αναπηρίες

Πρόσβαση στο facebook θα επιτρέπεται σε άτομα με αναπηρία και συγκεκριμένα σε τυφλούς, με τη βοήθεια μιας εφαρμογής που δημιούργησαν φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας το Βήμα. Επόμενη κίνηση: η δημιουργία αντίστοιχης πλατφόρμας για άτομα με αναπηρία στα χέρια.
Ίσα δικαιώματα και επιλογές σε ότι αφορά το διαδίκτυο για όλους ανεξαιρέτως θέλησαν να προσφέρουν οι φοιτητές του Οικονομικού

Ανακαλύφθηκαν σπάνια έγγραφα για το Ρήγα Φεραίο

Στο Δήμο Κοζάνης, ανακαλύφθηκαν σπάνια έγγραφα, τα οποία περιείχαν όλες τις λεπτομέρειες από τις ανακρίσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο Ρήγας Φεραίος στη Βιέννη.
Ο ερευνητής Θεοφάνης Πάμπας, κατά τις έρευνές του στη Βιέννη, βρέθηκε αντιμέτωπος με μια στοίβα εγγράφων, τα οποία είχαν βρεθεί το 1878 σε διάδρομο του ανακτόρου Χόφμπουργκ, δίπλα στους ιδιωτικούς χώρους του ιδρυτή της αυστριακής αυτοκρατορίας Φραγκίσκου του Β΄ (1972-1835).

Ιράν: Διαστημικό ταξίδι για έναν πίθηκο!

Μετά το ποντίκι, τη χελώνα και τα σκουλήκια, ένας πίθηκος θα αποτελεί το νέο "αίμα" του διαστήματος. Με απόφαση του ιρανικού διαστημικού οργανισμού ένας πίθηκος θα κάνει το πρώτο του ταξίδι στο διάστημα τον Αύγουστο του 2011.
Ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ είχε παρουσιάσει ένα διαστημικό θαλαμίσκο ικανό να μεταφέρει... ένα πίθηκο στο διάστημα.

Ελαιόλαδο - εγκεφαλικό σημειώσατε άσσο!

Λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό έχουν όσοι ηλικιωμένοι βάζουν σε σαλάτες και φαγητό ελαιόλαδο όπως έδειξαν τα αποτελέσματα πρόσφατης έρευνας Γάλλων επιστημόνων.


Οι ερευνητές του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικών Ερευνών και του πανεπιστημίου του Μπορντό, με επικεφαλής τη Σεσίλια Σαμιέρι, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό Neurology της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, σύμφωνα με τα πρακτορεία Ρόιτερ και Γαλλικό, μελέτησαν σε τρεις πόλεις (Μπορντό, Ντιζόν, Μονπελιέ), επί μια περίοδο πέντε ετών, περίπου 7.600 άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, από τα οποία 148 υπέστησαν εγκεφαλικό σε αυτό το διάστημα.

Χάκερ στη σελίδα της CIA

Στόχος των χάκερ έγινε ο διαδικτυακός τόπος της CIA.

Οι χάκερ εισέβαλαν στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σήμερα τα ξημερώματα.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για μερικά λεπτά η ιστοσελίδα δεν ήταν διαθέσιμη.
real

Χάκερ στη σελίδα της CIA

Στόχος των χάκερ έγινε ο διαδικτυακός τόπος της CIA.

Οι χάκερ εισέβαλαν στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της Αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σήμερα τα ξημερώματα.

Όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, για μερικά λεπτά η ιστοσελίδα δεν ήταν διαθέσιμη.
real

Τα 20 κινητά με την υψηλότερη και τα 20 με τη χαμηλότερη ακτινοβολία... Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Τα 20 κινητά με την υψηλότερη και τα 20 με τη χαμηλότερη ακτινοβολία...



Πολλά γράφονται και περισσότερα λέγονται για την ακτινοβολία των κινητών τηλεφώνων...



- κάποιοι τη θεωρούν καρκινογόνο, άλλοι αδιαφορούν, κάποιοι έχουν ισχυριστεί μέχρι και ότι οφελεί τον οργανισμό (!). Προς το παρόν η επιστημονική κοινότητα δεν έχει καταλήξει σε κάποιο ξεκάθαρο συμπέρασμα. Όμως τo μεγάλο site τεχνολογίας CNET, χωρίς να παίρνει θέση σχετικά με τις επιπτώσεις της ακτινοβολίας, παρουσιάζει τα 20 κινητά με τις υψηλότερες μετρήσεις και τα 20 με τις χαμηλότερες.  Βέβαια, ως site με έδρα την Αμερική, το CNET έχει εστιαστεί σε μοντέλα που πωλούνται στην Αμερικανική αγορά, κάτι που βεβαίως δεν αποκλείει να είναι διαθέσιμα και στην Ελλάδα.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ερμηνεύοντας τα κρυμμένα σύμβολα της Μεγάλης Πυραμίδας



Ένας μήνας έχει περάσει από τότε που ο κόσμος είδε για πρώτη φορά μετά από 4.500 χρόνια μια σειρά από σύμβολα τα οποία βρέθηκαν στην καρδιά της Μεγάλης πυραμίδας του Χέοπα, και ξεκίνησαν οι πιθανές ερμηνείες τους.
Η αποκάλυψη ότι στο εσωτερικό μιας από τις δύο τομές που ξεκινούν από τον λεγόμενο Θάλαμο της Βασίλισσας στη Μεγάλη Πυραμίδα υπήρχαν σύμβολα έκανε το γύρο του κόσμου.

Ανθρώπινα κύτταρα μετατρέπονται σε συσκευές λέιζερ.


Χρησιμοποιώντας ένα ζευγάρι καθρέπτες και την πρωτεΐνη που κάνει κάποιες μέδουσες να φθορίζουν με πράσινο φως, ερευνητές του Χάρβαρντ μετέτρεψαν ανθρώπινα κύτταρα στα πρώτα ζωντανά λέιζερ.

Με θέα τ' αστέρια - Το αεροπλάνο του μέλλοντος