Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Πατέντα στη Google για ρομποτικά οχήματα

"Μετάβαση Οχήματος Μεικτής Λειτουργίας σε Αυτόνομη Λειτουργία"... Με άλλα λόγια, η πατέντα της Google για τεχνολογίες που θα επιτρέπουν στα αυτοκίνητα να παίρνουν τον έλεγχο του τιμονιού από τους οδηγούς!

Η εν λόγω πατέντα απονεμήθηκε στη Google από το αμερικανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και περιγράφει τον τρόπο, που το όχημα αντιλαμβάνεται πού βρίσκεται, μέσω της υπηρεσίας Google Maps, ώστε να αρχίσει να οδηγεί μόνο του.



Σύμφωνα με το BBC, η ιδέα δεν είναι ακριβώς καινούρια, αφού έως σήμερα, τα αυτόνομα οχήματα της Google, Toyota Prius και Audi ΤΤ, έχουν διανύσει αποστάσεις άνω των 1.600 χλμ στην Καλιφόρνια, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και 257.000 χιλιόμετρα με περιορισμένη βοήθεια του οδηγού.

Σχολιάζοντας τη νέα τεχνολογία, ο Άλαν Γούντγουορντ, καθηγητής Πληροφορικής από τη Βρετανία, εκτίμησε ότι η εταιρεία θα την εφαρμόσει σε αυτοκίνητα στο προσεχές μέλλον.

"Ήδη έχουμε συστήματα που παρκάρουν τα αυτοκίνητα για λογαριασμό μας και φρενάρουν αυτόματα. Το επόμενο προφανές βήμα είναι τα αυτοκίνητα που αναλαμβάνουν την οδήγηση ρουτίνας. Η Google έχει χρηματοδοτήσει πολλές τέτοιου είδους έρευνες σε πανεπιστήμια", σημείωσε.

Λάβετε θέσεις στη "λωρίδα προσγείωσης"

Μόλις ο οδηγός παρκάρει το όχημα σε μια "λωρίδα προσγείωσης", όπως αποκαλείται, κάποιο σημάδι στην άσφαλτο δηλαδή που περιέχει πληροφορίες για το όχημα, αρχίζει η αυτόματη οδήγηση.

"Το όχημα απλά θα περιμένει να βγει και να απομακρυνθεί ο οδηγός πριν αρχίσει να κινείται μόνο του", αναφέρει η εταιρεία.

Πηγή: BBC/nooz.gr