Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Χαμηλότερη κατανάλωση μνήμης στα Windows 8

Η Microsoft έδωσε στη δημοσιότητα κάποια πρώτα στοιχεία σχετικά με τη διαχείριση πόρων στα Windows 8. Όπως προκύπτει από τα όσα είπε στέλεχος της εταιρείας, τα Windows 8 θα απαιτούν πολύ λιγότερη μνήμη RAM απ' ό,τι τα Windows 7.

Η Microsoft ισχυρίζεται ότι τα Windows 8 θα απαιτούν περίπου 200MB RAM για να τρέξουν, τα μισά περίπου σε σύγκριση με την υπάρχουσα έκδοση του λειτουργικού. Οι μειωμένες απαιτήσεις αποδίδονται κατά κύριο λόγο στο νέο σύστημα εκτέλεσης των services.
Κάποιες υπηρεσίες (π.χ. Windows Update, Plug and Play) θα ενεργοποιούνται μόνο όταν χρειάζεται και δε θα καταλαμβάνουν μόνιμα χώρο στη μνήμη.

Επιπλέον, οι υπηρεσίες εντάσσονται πλέον σε ένα σύστημα προτεραιότητας. Έτσι, κάθε φορά θα βρίσκονται στη μνήμη εφαρμογές που τα Windows αξιολογούν ως σημαντικότερες από άλλες. Να σημειωθεί εδώ ότι δε μιλάμε μόνο για Windows services, αλλά και για προγράμματα τρίτων κατασκευαστών.

Η μείωση των απαιτήσεων σε RAM είναι μονόδρομος για τη Microsoft, αν θέλει να δει τα Windows 8 να ανταγωνίζονται με αξιώσεις το iOS και το Android στις ταμπλέτες. Αυτοί, πάντως, που δυσαρεστούνται από αυτή την εξέλιξη είναι οι κατασκευαστές υπολογιστών, οι οποίοι δε θα έχουν πλέον το σύνηθες επιχείρημα «νέα Windows, αυξημένες απαιτήσεις» για να πωλούν ακριβότερο hardware.
ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr
Αναρτήθηκε από Sourta - Ferta