Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Είναι πλέον επίσημο. Η Skype ανήκει στη Microsoft

Έναντι του ποσού των 8,5 δισ. δολαρίων, η Microsoft Corp εξαγόρασε την υπηρεσία VoIP της Skype Global S.à r.l., αφού προηγουμένως η εξαγορά ενεκρίθη από τα Διοικητικά Συμβούλια και των δύο εταιρειών.

Η επισημοποίηση της λειτουργίας της Skype ως νέο τμήμα της Microsoft έγινε γνωστή από ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η Microsoft και στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Η Microsoft και η Skype θα παραμείνουν προσηλωμένες στον κοινό τους στόχο να προσφέρουν στους χρήστες τη δυνατότητα διασύνδεσης, μέσα από όλες τις συσκευές, ενώ παράλληλα στοχεύουν στην αναβάθμιση της επικοινωνίας σε πραγματικό χρόνο για τους καταναλωτές και τους επιχειρηματικούς χρήστες».


«Η Skype είναι μία υπηρεσία- φαινόμενο και μία επωνυμία που έχει αγαπηθεί από εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε μαζί με την ομάδα της Skype, για να προσφέρουμε στους χρήστες νέους τρόπους επικοινωνίας με την οικογένεια, τους φίλους, τους πελάτες και συνεργάτες τους - οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε» τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ.

Βάσει των όρων της συμφωνίας, ο Τόνι Μπέιτς, διευθύνων σύμβουλος της Skype, θα αναλάβει άμεσα τη θέση του προέδρου του Τμήματος Skype της Microsoft, αναφερόμενος απευθείας στον Στιβ Μπάλμερ. «Μαζί θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον στόχο της Skype, που δεν είναι άλλος από το να φτάσεις τους 1 δισ. χρήστες ημερησίως» δήλωσε ο κ. Μπέιτς.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η συμφωνία, μακροπρόθεσμα, η Skype θα ενσωματωθεί σε μια σειρά προϊόντων της Microsoft, προκειμένου αφενός να προσεγγίσει ακόμα μεγαλύτερα κοινά και αφετέρου να ενισχυθεί η ανάπτυξή της ως ένα κορυφαίο μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας. Μάλιστα, στην ανακοίνωση της Microsoft, τονίζεται πως κανένας εργαζόμενος της Skype δεν θα απολυθεί.
sigmalive