Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

OmniTouch από την Microsoft



Μια νέα τεχνολογία αιχμής από την Microsoft που μετατρέπει οποιαδήποτε επιφάνεια σε οθόνη αφής!
Η Microsoft δουλεύει πάνω σε μια νέα τεχνολογία την οποία ονομάζει «OmniTouch».
Το OmniTouch είναι αποτέλεσμα συνεργασίας των Andy Wilson και Hrvoje Benko από το κέντρο ερευνών της Microsoft και του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon που εδρεύει στο Κατάρ. Η λειτουργία του έχει ως εξής. Με μία κάμερα η οποία τοποθετείται στον ώμο σας, μπορείτε να μετατρέψετε οποιαδήποτε επιφάνεια (όπως ένα γραφείο ή ένας τοίχος) σε οθόνη αφής και να αλληλεπιδράσετε πάνω της ανοίγοντας μενού ή εκτελώντας εφαρμογές! Το παρακάτω βίντεο θα σας δώσει ένα πρώτο δείγμα.

Όπως μπορείτε να δείτε, στις επιφάνειες αφής συγκαταλέγεται ακόμα και…το χέρι σας!
Η κάμερα έχει δημιουργηθεί από την Ισραηλινή εταιρεία PrimeSense και είναι μια τροποποιημένη έκδοση της κάμερας του Kinect, όπως άλλωστε μαρτυράει και το σχήμα της. Για τους μη γνώστες, η PrimeSense έχει άλλωστε αναλάβει και την κατασκευή της original κάμερας του Kinect. Στην τελική έκδοση του OmniTouch δεν γνωρίζουμε φυσικά αν το σχήμα της κάμερας θα είναι τόσο μεγάλο. Πάντως γεγονός είναι ότι η ανταπόκρισή της σε πρώτη φάση είναι κάτι παραπάνω από θετική.
Άραγε η Microsoft απλά πειραματίζεται ή μήπως ξεκινάει μια νέα εποχή στις συσκευές αφής; Όπως και να ‘χει, με όλα αυτά αντιλαμβάνεστε ότι για άλλη μια φορά, τεχνολογικά είμαστε δεκαετίες πίσω σε σχέση με άλλες χώρες.
news-planet