Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

Φάρμακο κατά της ηπατίτιδας C και του AIDS ανακάλυψαν οι επιστήμονες των Ουραλίων

Επιστήμονες της Ρωσίας ανακάλυψαν ένα καινοτομικό παρασκεύασμα, το οποίο μέσα σε ένα μήνα μπορεί να θεραπεύσει την ηπατίτισα C.

Οι έρευνες κατασκευής αυτού του φαρμάκου είχαν αρχίσει πριν 20 χρόνια. Σήμερα έχει ήδη πιστοποιηθεί και από το 2012 θα αρχίσει η πούλησή του.

Τη βάση του νέου παρασκευάσματος με την ονομασία profetal (προφετάλ) την αποτελεί μιά ιδιαίτερη ουσία, που ονομάζεται άλφα φετοπρωτεΐνη,- είπε στο ΡΣ "Η Φωνή της Ρωσίας" ο Αλεξάντρ Πετρόφ, διευθυντής του φαρμακευτικού κλάστερ των Ουραλίων, όπου υλοποιείται αυτό το μοναδικό στο είδος του σχέδιο.


- «Γίνεται λόγος για το λεύκωμα, παρασκεύασμα του αίματος, που παράγεται στον οργανισμό της γυναίκας μόνο σε ορισμένο χρονικό διάστημα. Ουσιαστικά δε, το λεύκωμα αυτό δεν υπάρχει στο αίμα. Οι επιστήμονες είχαν παρατηρήσει αυτή την ιδιομορφία πριν από πολύ καιρό, επισημαίνοντας ότι το παρασκεύασμα αυτό μπορεί να έχει πολύ καλή προοπτική κατά τη θεραπεία των ασθενών που πάσχουν από αυτοάνοσες και ιογενείς ασθένειες.

Η ιδιομορφία της άλφα φετοπρωτεΐνης συνίσταται στο ότι η ουσία αυτή διεισδύει στο κύτταρο, όπου βρίσκεται ο ιός και τον μεταφέρει στο αίμα. Στη συνέπεια τα αντιϊκά φάρμακα εξολοθρεύουν πλήρως τον ιό ηπατίτιδας C, με αποτέλεσμα ο ασθενής σε ένα μόνο μήνα απαλλάσσεται απ’ αυτή την βαριά νόσο.

Το αποτέλεσμα που έχουν πετύχει οι Ρώσοι γιατροί είναι κατά πολλές φορές μεγαλύτερο απ’ ό,τι κατά την χρησιμοποίηση των παραδοσιακών παρασκευασμάτων καταπολέμησης της ηπατίτιδας C. Η θεραπευτική αγωγή με τέτοια μέθοδο διαρκεί ένα χρόνο και στοιχίζει πάνω από 23.000 ευρώ. Μάλιστα, γίνεται λόγος μόνο για την εξουδετέρωση των συμπτωμάτων και όχι για την πλήρη αποθεράπευση του ασθενή, ενώ η χρήση του προφετάλ, όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες των Ουραλίων, οδηγεί σε απότομη πτώση του επιπέδου περιεκτικότητας των αντισωμάτων στο αίμα των ασθενών κατά δέκα φορές και ο άνθρωπος πλήρως αναρρώνει. Πολύ περισσότερο, που αυτό το φάρμακο-θαύμα στοιχίζει κατά 10 φορές πιο φθηνά. Και όχι μόνο αυτό. Εντελώς ξαφνικά φανερώθηκε ότι με την βοήθεια του νέου φαρμάκου μπορεί να νικηθεί ακόμα και η πανούκλα του 20ου αιώνα – το AIDS,- είπε ο επιστήμονας Αλεξάντρ Πετρόφ.

- «Αυτές οι έρευνες προς το παρόν είναι σημειακές, δηλαδή αμελητέων διαστάσεων. Έχει παρατηρηθεί ότι σε δύο ασθενείς με πολύπλευρη προσβολή όχι μόνο από την ηπατίτιδα, αλλά και από τον ιό του AIDS, δηλαδή όχι από τη νόσο AIDS, αλλά μόνο από τον ιό της, ο αριθμός των ανισωμάτων είχε μειωθεί απότομα, κάτι που σημαίνει ότι το φάρμακο επιδρά και στον ιό του AIDS»,- παρατήρησε συμπεραίνοντας ο Αλεξάντρ Πετρόφ.
aegeantimes