Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2011

Γνωρίστε το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό «αεροδρόμιο»!Τα εγκαίνια του πρώτου ιδιωτικού διαστημικού κέντρου του κόσμου, παργαματοποίησε ο εκκεντρικός πρόεδρος του ομίλου Virgin, Ρίτσαρντ Μπράνσον.
Σε μία απομονωμένη έκταση καταμεσής της ερήμου στο Νέο Μεξικό, το πρώτο ιδιωτικό διαστημoδρόμιο (στη φωτογραφία), είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους πρώτους διαστημικούς τουρίστες.

Το Spaceport America, όπως ονομάζεται, θα αποτελεί τη βάση για τα αεροσκάφη της Virgin Galactic, που θα προσφέρουν υποτροχιακές πτήσεις έξω από την ατμόσφαιρα. Οι εκλεκτοί διαστημικοί ταξιδιώτες το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να πληρώσουν το εισιτήριο των 200.000 δολλαρίων και να απολαύσουν την πτήση των 2,5 ωρών, που θα τους χαρίσει για … 2,5 λεπτά την μοναδική εμπειρία της μηδενικής βαρύτητας.
Αν οι δοκιμές συνεχιστούν χωρίς απρόοπτα και προβλήματα, τότε μέσα στο 2012 το εξαθέσιο σκάφος SpaceShip Two θα πραγματοποιήσει την πρώτη του απογείωση. Αρχικά θα είναι συνδεδεμένο κάτω από τα φτερά του μητρικού αεροσκάφους WhiteKnight και όταν θα φτάσει σε μεγάλο ύψος, θα απελευθερωθεί και θα πυροδοτήσει τον πυραυλοκινητήρα του, ο οποίος θα το βοηθήσιε να ανέβει μέχρι το ύψος των 100 χλμ, δηλαδή στο επίσημο όριο του διαστήματος.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό «αεροδρόμιο»:
Πηγή: pyles.tv