Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011

Ιός χτυπάει μη επανδρωμένα αμερικανικά αεροσκάφη!

Ιός έχει μολύνει τα πιλοτήρια των αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Reaper και Predator, με αποτέλεσμα στο διάστημα των τελευταίων δύο εβδομάδων να καταγράφονται όλες οι ενέργειες των χειριστών στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν, την Υεμένη και τη Λιβύη.

Παρά το γεγονός ότι οι τεχνικοί γνωρίζουν για την ύπαρξη του ιού και ώντας ανήμποροι να τον εξαφανίσουν, οι επιχειρήσεις συνεχίζονται κανονικά. Προς το παρόν, δεν έχει προσδιοριστεί το που ακριβώς αποσκοπεί ο ιός ή πώς κατόρθωσε να εισβάλει στο ισχυρής ασφαλείας δίκτυο του στρατού, αλλά ούτε και που αποστέλλονται οι πληροφορίες.


Τα τελευταία πέντε χρόνια τα συγκεκριμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται κατά κόρον από τον αμερικανικό στρατό, μιας και το μικρό τους μέγεθος τα καθιστά δύσκολο στόχο και τους επιτρέπει να πετούν ακόμα και πάνω από τις πιο επικίνδυνες περιοχές.

Και ενώ το θέμα αντιμετωπίζεται με σχετική ηρεμία (τουλάχιστον για την ώρα), το κρίσιμο ερώτημα είναι αν το συγκεκριμένο περιστατικό δεν είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό ή αν αποτελεί προάγγελο μιας πολύ σοβαρότερης μελλοντικής κυβερνοεπίθεσης.

[πηγή wired]/techgear