Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Τα μικρόβια στον υπολογιστή απειλούν την υγεία μας

Τελικά ένας υπολογιστής μπορεί να είναι πιο επικίνδυνος από ότι νομίζουμε.
Τα μικρόβια στον υπολογιστή απειλούν την υγεία μας
Ο υπολογιστής έχει γίνει δεύτερο "σπίτι" των περισσότερων μας πλέον. Όλοι ξοδεύουμε άπειρες ώρες είτε για να εργαστούμε είτε για να συλλέξουμε πληροφορίες είτε για να συνομιλήσουμε στα social networks είτε για να ψυχαγωγηθούμε με τα ανεξάντλητα μέσα που παρέχει.
Ο υπολογιστής όμως, και ιδιαίτερα το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του, αποτελούν τεράστιες εστίες μικροβίων. Μπορούν να μεταδώσουν ασθένειες, να προκαλέσουν γρίπη και σοβαρό κρυολόγημα. Αυτό μπορεί να συμβεί γιατί ενδέχεται να πιάσουν μούχλα ή να γεμίσουν με ψίχουλα από τρόφιμα (μιας και δεν είναι λίγοι εκείνοι που τρώνε πάνω στον υπολογιστή) ή ακόμα να μαζέψουν τόσο σκόνη που να γίνει επικίνδυνη για το δέρμα. Έχει αποδειχθεί ότι τα γραφεία των εργαζομένων στα τμήματα ηλεκτρονικών υπολογιστών των επιχειρήσεων, καθώς και αυτά των δικηγόρων και των λογιστών είναι τα πιο επικίνδυνα. Επίσης, όσο σιχαμερό και αν ακούγεται, έρευνες έχουν δείξει ότι πολλές φορές τα πληκτρολόγια μπορούν να γίνουν πιο αηδιαστικά και από τις τουαλέτες!

Μην τρώτε λοιπόν στον υπολογιστή σας. Καθαρίζετέ τον κάθε μέρα με απολυμαντικό ή σαπούνι ή νερό. Χρησιμοποιείτε αντισηπτικό χεριών. Καθαρίζετε το τραπέζι ή το γραφείο σας. Μικρές συμβουλές για καλύτερη υγιεινή και μια πιο ποιοτική καθημερινή ζωή.
queen.gr