Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Βελτιώσεις στα σημεία για τα Windows 8


Δύο νέα χαρακτηριστικά των Windows 8 που είδαν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν ότι η Microsoft είναι αποφασισμένη να εμπλουτίσει με νέα features κάποιες λειτουργίες που χρησιμοποιούν πολλοί άνθρωποι στην καθημερινή τους ενασχόληση με τον υπολογιστή.

Κατ' αρχάς, υπάρχει ένας...

ριζικός ανασχεδιασμός του user interface στις περιπτώσεις αντιγραφής αρχείων.
Στα Windows 8, όλες οι μετακινήσεις/αντιγραφές συγκεντρώνονται σε ένα παράθυρο κι έτσι ο χρήστης μπορεί να δει άμεσα την πρόοδο των ενεργειών του. Το σημαντικό εδώ είναι ότι υπάρχει δυνατότητα pause για κάθε task ξεχωριστά, ενώ φαίνεται πολύ καθαρά πόσο γρήγορα προχωρά κάθε διαδικασία.

Βελτιωμένο είναι και το πλαίσιο διαλόγου που εμφανίζεται όταν επιχειρείται η τοποθέτηση δύο αρχείων με το ίδιο όνομα σε ένα φάκελο. Σε μια τέτοια περίπτωση, τα Windows 8 εμφανίζουν μικρογραφίες των αρχείων μαζί με τα απαραίτητα στοιχεία (μέγεθος, ημερομηνία), ενώ με mouseover εμφανίζεται το path κάθε αρχείου.
Τέλος, όπως έγινε γνωστό, τα νέα Windows θα έχουν πολύ λιγότερες ερωτήσεις επιβεβαίωσης του τύπου "are you sure you want to...", κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα όσοι θέλουν να εκτελούνται γρήγορα οι εργασίες τους.
texnologiatoyayrio