Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Οι δεινόσαυροι ΔΕΝ χάθηκαν από πτώση κομήτη

Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν πως οι δεινόσαυροι ΔΕΝ εξαφανίστηκαν από τη Γη εξαιτίας κάποιου κομήτη, αλλά από το ξαφνικό κρύο!

Μια σειρά από διάφορες περιβαλλοντικές αλλαγές, που σημειώθηκε πριν 137 εκατομμύρια χρόνια στο πλανήτη Γη, αρχής γενομένης της πτώσης της θερμοκρασίας στη θάλασσα, προκάλεσαν πρόωρο μαζικό θάνατο στο είδος.


Ο Gregory Price, από το πανεπιστήμιο Plymouth , ο οποίος ηγήθηκε της έρευνας αυτής , δήλωσε : "Οι δεινόσαυροι δεν άντεξαν να ζουν σε ένα περιβάλλον τόσο παγωμένο, όταν το θερμό το κλίμα μετατράπηκε σε εξαιρετικά κρύο. Πιθανών οι δεινόσαυροι ήταν ψυχρόαιμα πλάσματα και χρειάζονταν ζεστασιά για να επιβιώσουν. Καθώς λοιπόν είχαν συνηθίσει να ζουν σε ζεστό περιβάλλον, δεν κατάφεραν να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες και πέθαναν."

Αν δεχτούμε την άποψη αυτή, τότε ένα από τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι γιατί οι δεινόσαυροι δεν μετακινήθηκαν προς πιο θερμές περιοχές.

«Προφανώς δεν βρίσκονταν σε θέση να μεταναστεύσουν προκειμένου να ανακαλύψουν ένα μέρος που θα μπορούσαν μέσα σε αυτό να αναπτυχθούν. Απεβίωσαν σταδιακά. Να σημειώσουμε πως η πτώση επήλθε εξαιτίας υψηλού επιπέδου CO2 που υπήρχε στην ατμόσφαιρα και ουσιαστικά τολμώ να πω πως "έπνιξε" τα σπονδυλωτά ζώα που κυριάρχησαν στο οικοσύστημα», απαντούν οι επικεφαλής της έρευνας.

«Το ανησυχητικό είναι», πρόσθεσαν, «ότι η δραματική αλλαγή των καιρικών συνθηκών που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους πριν από εκατομμύρια χρόνια, παρουσιάζει ομοιότητες με αυτό που σήμερα αποκαλούμε "κλιματική αλλαγή"»!

Και το ερώτημα είναι, αν δεν τα κατάφεραν οι σκληροτράχηλοι δεινόσαυροι, πόσες πιθανότητες έχουμε να τα καταφέρουμε εμείς, σε περίπτωση επιδείνωσης των ατμοσφαιρικών και καιρικών συνθηκών;

Πηγή: Pyles.tv