Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ημερίδα Μουσειακής Αγωγής στο ΝΟΗΣΙΣ


 

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης» διοργανώνουν στο πλαίσιο του πρόσφατου εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας των Μουσείων, ημερίδα με θέμα: «Η παιδαγωγική αξιοποίηση και ο εκπαιδευτικός ρόλος των εκθεμάτων των Μουσείων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση». Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011, από τις 12.00 μέχρι τις 14.00, στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ΝΟΗΣΙΣ.


Κύριος ομιλητής θα είναι ο Πέτρος Καριώτογλου, καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης που θα ακολουθήσει θα συμμετέχουν ο Θεόδωρος Καρτσιώτης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας και Πρόεδρος του σωματείου «Φίλοι του Τεχνικού Μουσείου Θεσσαλονίκης», ο Γιάννης Κόντης, Διοικητής του Πολεμικού Μουσείου, ο Γιάννης Μυλόπουλος, Πρύτανης ΑΠΘ και Πρόεδρος του ΝΟΗΣΙΣ και οΔημήτρης Ψύλλος, καθηγητής ΑΠΘ.

Βασικός στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας, η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για την παιδαγωγική σημασία των επισκέψεων των σχολικών μονάδων στα Μουσεία και την εκπαιδευτική αξιοποίηση των προγραμμάτων τους, καθώς και η αξιοποίηση προτάσεων βελτίωσης της συνέργειας ανάμεσα στο εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό έργο του Μουσείου και στο έργο του Σχολείου, στο πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση καλούνται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από Μουσεία της Θεσσαλονίκης, στελέχη εκπαίδευσης, εκπαιδευτικοί Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και σπουδαστές Μουσειολογίας, Παιδαγωγικών Τμημάτων κλπ. και είναι ανοιχτή για το κοινό.




Πληροφορίες
Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ
6Ο χμ Θεσσαλονίκης – Θέρμης
Τηλέφωνο: 2310 483000
Fax: 2310 483020
Δικτυακός τόπος: www.noesis.edu.gr