Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Με θέα τ' αστέρια - Το αεροπλάνο του μέλλοντος


Το 2050 σχεδιάζει να... ρίξει στην αγορά η Airbus το φουτουριστικό αεροπλάνο το οποίο θα είναι κατασκευασμένο από γυάλινους τοίχους



Στην κατασκευή του αεροσκάφους η Airbus μιμήθηκε τον σκελετό των πουλιών. Η «έξυπνη» καμπίνα – όπως την αποκαλούν - μεταλλάσσεται ανάλογα με τις συνθήκες είτε φωτός είτε θερμοκρασίας, ώστε τα τζάμια να γίνονται εντελώς διαφανή και οι επιβάτες να έχουν πανοραμική θέα του ουρανού. 



Όπως ανακοίνωσαν οι κατασκευαστές του φιλόδοξου αυτού σχεδίου η «έξυπνη» καμπίνα αναγνωρίζει και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του κάθε επιβάτη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό υπάρχουν τρεις ζώνες:

- Ζώνη χαλάρωσης: Οι επιβάτες χαλαρώνουν εισπνέοντας αντιοξειδωτικό αέρα, αλλά και απολαμβάνοντας αρωματοθεραπεία.

- Ζώνη παιχνιδιών: Εικονικά οι επιβάτες παίζουν γκολφ αλλά και άλλα διαδραστικά παιχνίδια, ενώ θα μπορούν να επιδίδονται ακόμη και σε εικονικά ψώνια.




- Η έξυπνη τεχνολογική ζώνη παρομοιάζεται με χαμαιλέοντα καθώς προσαρμόζεται στις ανάγκες των απαιτητικών επαγγελματιών, προσφέροντάς τους τόσο τις αναμενόμενες πολυτέλειες αλλά και τη δυνατότητα να αντεπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους ακριβώς σαν να βρίσκονταν στο έδαφος.

Ο σχεδιασμός του τεχνολογικά άρτιου φουτουριστικού αεροσκάφους γίνεται πρωταρχικά με σεβασμό στο περιβάλλον και στη συνέχεια στις ανάγκες των επιβατών. 




ΠΗΓΗ: DAILY MAIL
real