Τρίτη, 31 Μαΐου 2011

AMD FirePro V5900 και V7900, επαγγελματικές κάρτες γραφικών με αυξημένες επιδόσεις, πολλαπλές οθόνες


Η νέα γενιά επαγγελματικών καρτών γραφικών με τις νέες υλοποιήσεις AMD FirePro V5900 και AMD FirePro V7900, προσφέρει πάνω από τη διπλάσια απόδοση σε σημαντικές επαγγελματικές εφαρμογές. Οι νέες κάρτες είναι ειδικά σχεδιασμένες για επαγγελματικές εφαρμογές στους τομείς γραφιστικής, μηχανικής, χρηματοοικονομικών και ιατρικής, και διαθέτουν τις τεχνολογίες AMD PowerTune και GeometryBoost, καθώς επίσης την αναγνωρισμένη τεχνολογία πολλαπλών οθονών AMD Eyefinity για αποδοτική εργασία και ενισχυμένες επιδόσεις των εφαρμογών.Διευρυμένη επιφάνεια εργασίας με την τεχνολογία AMD Eyefinity

Η τεχνολογία πολλαπλών οθονών AMD Eyefinity επιτρέπει την προβολή έως και έξι οθονών σε μία ενιαία εικόνα, προσφέροντας γρηγορότερη πρόσβαση σε εφαρμογές και ακόμη πιο ενισχυμένη παραγωγικότητα. Με την παρουσίαση της AMD FirePro V7900, που υποστηρίζει έως και τέσσερις οθόνες, και της AMD FirePro V5900, που υποστηρίζει έως και τρεις, οι τεχνικοί και οι γραφίστες έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν περισσότερα δεδομένα, να ανοίγουν περισσότερες εφαρμογές και να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες πληροφορίες την ίδια στιγμή μέσα από τη διευρυμένη επιφάνεια εργασίας. Επίσης, η τεχνολογία είναι εύκολη στη χρήση και παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις γραφικών σε χαμηλότερο κόστος.


Ενισχυμένη απόδοση με τις τεχνολογίες AMD PowerTune και GeometryBoost


Η δυνατότητα AMD PowerTune αποτελεί τη νέα προστιθέμενη τεχνολογία για τη νέα γενιά καρτών AMD FirePro. Η προηγμένη τεχνολογία διαχείρισης ισχύος παρέχει απευθείας έλεγχο στην ισχύ της GPU. Οι εφαρμογές μπορούν να έχουν απόλυτες επιδόσεις με το dynamic clock optimization, μειώνοντας ταυτόχρονα την κατανάλωση ενέργειας.
Παράλληλα, η GeometryBoost είναι η νέα τεχνολογία που διαθέτουν οι νέες κάρτες γραφικών, με την οποία πραγματοποιείται η κυκλική επεξεργασία των δεδομένων ανά clock cycle. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά γρήγορη γεωμετρική απόδοση, που εξασφαλίζει ομαλή χρήση των σύνθετων μοντέλων για τους CAD και DCC χρήστες. Οι AMD FirePro V5900 και AMD FirePro V7900 διαθέτουν DisplayPort 1.2 και HDMI 1.4, καθώς επίσης και 2GB GDDR5 αποκλειστικής μνήμης για χρέη frame buffer.

Οι επαγγελματικές κάρτες γραφικών AMD FirePro V7900 διαθέτουν τέσσερις εξόδους από μία κάρτα για χαμηλό συνολικό κόστος, που επιτρέπει τη λειτουργία τεσσάρων ανεξάρτητων οθονών σε μία κάρτα slot. Επιπλέον, η κάρτα γραφικών δίνει τη δυνατότητα υποστήριξης framelock και genlock μέσω της λειτουργίας συγχρονισμού AMD FirePro S400, καθώς και 3D stereo.


Οι επαγγελματικές κάρτες γραφικών FirePro V5900 προσφέρουν mid-range υψηλή απόδοση χωρίς να υπερβαίνουν τα 75W ενεργειακής απαίτησης, ενώ διαθέτουν τεχνικές εξοικονόμησης ενέργειας.

Τα προϊόντα AMD FirePro τέθηκαν στη διαδικασία επαναληπτικών δοκιμών σε πραγματικά σενάρια ώστε να διασφαλιστεί η συμβατότητα και σταθερότητα με σκοπό την πιστοποίηση με κορυφαίες εφαρμογές. Οι AMD FirePro V5900 και AMD FirePro V7900 έχουν πιστοποιηθεί για μία σειρά εφαρμογών, όπως: Autodesk 2012, Ansys 13.0, Bentley Systems Microstation V8i, CEI EnSight 9.2.2b, CEI EnSight CFD 3.5, Systèmes SolidWorks Corp.’s SolidWorks 2010 & 2011 3D CAD software, ESRI ArcGIS 10, ESRI ArcGIS 9.3.1 και Side Effects Software Houdini 11.

Περισσότερες πληροφορίες:

http://www.amd.com/us/products/workstation/graphics/ati-firepro-3d/v7900/Pages/v7900.aspx 

http://www.amd.com/us/products/workstation/graphics/ati-firepro-3d/v5900/Pages/v5900.aspx 

http://support.amd.com/us/gpudownload/fire/certified/Pages/certified-applications.aspx
zougla