Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Η LG παρουσιάζει το υπερσύγχρονο και «δυνατό» Optimus 2X


Οι προσεχείς μήνες προβλέπεται να σηματοδοτήσουν μια νέα εποχή για τα κινητά τηλέφωνα, κρίνοντας από τις προθέσεις των μεγάλων εταιρειών, όπως οι Nokia, LG, HTC, Apple και HP (η Microsoft μένει να αποφασίσει η ίδια, αν θα «επιτεθεί» μέσω των Windows Phone 7 ή μέσω της νέας πλατφόρμας των Windows 8 – φήμες κάνουν λόγο για την δεύτερη πάντως).... Πλέον οι εταιρείες είναι έτοιμες για μεγάλο τεχνολογικό άλμα στις συσκευές κινητής τηλεφωνίας, με καλύτερες – πιο διαυγείς οθόνες, μεγαλύτερης πυκνότητας εικονοστοιχείων (αλλιώς Pixel) και διάστασης, σαφέστατα δυνατότερων εσωτερικών τσιπ – ελεγκτών και τέλος εμπλουτισμένου γραφικού περιβάλλοντος. Μια από τις πρώτες αυτές συσκευές είναι το «Optimus 2X» της LG, η οποία πραγματικά ενθουσιάζει με τις δυνατότητες των τεχνικών χαρακτηριστικών της.




Η οθόνη του LG Optimus 2X είναι 4 ιντσών, τύπου AMOLED και ανάλυσης 800x480, για όσους δεν αντιλαμβάνονται τα παραπάνω τι σημαίνουν, με απλά λόγια η ερμηνεία είναι ότι η οθόνη είναι διαυγής, με κρυστάλλινη χρωματική απόδοση και λεπτομερής στις εικόνες, βίντεο και κυρίως κείμενο. Το κεντρικό «μάστερ-τσιπ», ο «εγκέφαλος» του κινητού τηλεφώνου, είναι το «Tegra 2» της nVIDIA, ένα υπερ-τσιπ πανίσχυρο που ενσωματώνει δύο πυρήνες στο εσωτερικό του (σα να λέμε δύο τσιπ σε ένα) και είναι χρονισμένο στο 1GHz, πρακτικά αυτό μεταφράζεται σε ομαλή εμπειρία χρήσης, όπως πχ. στο σερφάρισμα του Διαδικτύου και χρήσης των διάφορων υπηρεσιών του, δυνατότητα εκτέλεσης με «άνεση» βαριών και απαιτητικών εφαρμογών αλλά και videogames, ενώ πλαισιώνεται από 8GB αποθηκευτικού χώρου, επεκτάσιμου μέσω καρτών μνήμης τύπου microSD χωρητικότητας έως και 32GΒ.



Μια πολύ έξυπνη κίνηση από μεριάς LG, ήταν να εξοπλίσει το Optimus 2X με μια έξοδο ψηφιακού ήχου και εικόνας HDMI, όπως ακριβώς των σύγχρονων τηλεοράσεων / μόνιτορ και μάλιστα αποδιδόμενης ποιότητας Full HD (1080p), κάτι που σημαίνει ότι οι όποιες ταινίες βρίσκονται στην μνήμη του κινητού, μπορείτε να τις απολαύσετε σε πλήρη ευκρίνεια μέσω καλωδίου HDMI απευθείας από το κινητό, στην τηλεόραση HD των πολλών ιντσών με άψογη ποιότητα (χώρια ότι αρκετά παιχνίδια πλέον μπορούν να παιχθούν απευθείας στην TV και το κινητό αναλαμβάνει αποκλειστικά το ρόλο του χειριστηρίου / joypad).



Η LG όμως δεν τσιγκουνεύτηκε στα περαιτέρω χαρακτηριστικά: μπροστινή κάμερα (για βιντεο-κλήσεις) των 1.3MPixel και άλλη μία στο πίσω μέρος των 8MPixel – το «ωραίο» όμως είναι ότι διατίθεται η δυνατότητα λήψης βίντεο σε ποιότητα / ανάλυση 1080p, ήτοι οι λήψεις σας θα είναι σχεδόν άψογες όταν θα προβάλλονται σε μια μεγάλη τηλεόραση Full HD.



Τέλος, το LG Optimus 2Χ «φοράει» το Λειτουργικό Σύστημα (Operating System – OS αγγλιστί) «Android 2.2» της Google όταν θα εμφανιστεί στα καταστήματα, πάντως κατά την LG θα αναβαθμιστεί στην έκδοση Android 2.3 ή αλλιώς «Gingerbread» σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επίσημη έλευση.



Αυτή θα συμβεί σε ένα περίπου μήνα στην αγορά της Κορέας και τις επόμενες μετέπειτα εβδομάδες θα ακολουθήσουν (χωρίς να διευκρινίζεται ποιες) χώρες της Ευρώπης και Ασίας. Η αρχή λοιπόν, μιας νέας εποχής για τα κινητά τηλέφωνα ξεκίνησε…(;)
zougla.gr