Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Ένα τριήμερο εξερευνώντας το Διάστημα

Άγγελος Ανδρέου/cosmos.gr


Μακριά από τα φώτα της πόλης, στον Πάρνωνα, από τις 9 ως τις 11 Ιουλίου, οι ερασιτέχνες αστρονόμοι θα βγάλουν τα τηλεσκόπια και θα χαθούν στο άπειρο του Σύμπαντος.

Οι νύχτες του Παρασκευοσαββατοκύριακου στον Πάρνωνα θα είναι διαστημικές.

Δυόμιση ώρες απόσταση από την Αθήνα  και μία ώρα από την Τρίπολη, σε υψόμετρο 1420 μέτρων, οι συμμετέχοντες θα βρεθούν όχι μόνο ανάμεσα στη φύση αλλά και στην καλύτερη “θέα” για να παρατηρήσουν τους αστερισμούς.

Όσοι λοιπόν συμμετάσχουν στην 4η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων θα έχουν την ευκαιρία να παρατηρήσουν το Σύμπαν μέσα από τηλεσκόπια, νά πάρουν μαθήματα ουρανογραφίας και να παρακολουθήσουν έξι πρακτικά σεμινάρια με θέματα παρατήρησης.

Πρόκειται για την τέταρτη χρονιά που διοργανώνεται αυτή η συνάντηση. 


Η ιδέα γεννήθηκε το 2006, όταν συναντήθηκαν τα σωματεία της ερασιτεχνικής αστρονομίας στην Πάτρα και πρώτη εξόρμηση ήρθε τον Ιούλιο του 2007 στην Δίρφη Ευβοίας.

Η 4η Πανελλήνια Εξόρμηση Ερασιτεχνών Αστρονόμων έχει βρει μεγάλη ανταπόκριση, καθώς όπως μας ενημερώνουν οι διοργανωτές  - Αστρονομική Ένωση Σπάρτης “Διος Κούροι” και Αστρονομική Εταιρεία Πάτρας “Ωρίων” - οι θέσεις έχουν κλείσει αφού πάνω από 450 άνθρωποι δήλωσαν συμμετοχή.