Σάββατο, 13 Μαρτίου 2010

Οι ΗΠΑ αναστέλλουν τις κυρώσεις προς τον ROSCOSMOS- Οι Ρώσοι μιλούν για «Doomsday scenario»!


ΕκτύπωσηE-mail
13-03-2010 21:17:41
Image

Σε αναφορά που συντάχθηκε από τον Δρ. Anatoly Perminov διευθυντή της Ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Διαστήματος (ROSCOSMOS) και που ως αντικείμενο είχε την αναπάντεχη και χωρίς προειδοποίηση αναστολή τωνκυρώσεων της αμερικανικής Κυβέρνησης προς τον ρωσικό διαστημικό οργανισμό, αλλά και προς το Πανεπιστήμιο της Αγίας Πετρούπολης (Voenmech Baltic State Technical University), μεταξύ άλλων αναφέρεται πως η ενέργεια αυτή των αμερικανών «είναι πολύ πιθανό» να αποτελεί εφαρμογή ενός δικού τους σεναρίου τύπου παγκόσμιας καταστροφής (Doomsday Scenario).

Οι κυρώσεις είχαν επιβληθεί πρώτη φορά στις 13 Μαίου του 1992, εναντίον της Glavkosmos ύστερα από την υπογραφή συμφωνίας ύψους 400 εκατ. $ με την Ινδία για πώληση πυραυλοκινητήρων και ήταν στο πλαίσιο της απαγόρευσης διαρροής πυραυλικής τεχνολογίας σε τρίτες χώρες. Η αναστολή των κυρώσεων έχει ισχύ από τις 10 Μαρτίου. Η αναφορά αυτή του Δρ. Perminov Στην ίδια αναφορά γίνεται λόγος για την πιθανότητα ενός μεγάλου κτυπήματος στη Γη, από σώμα μετεωρίτη.

Η υπόθεση αυτή, έρχεται να ενισχυθεί από το γεγονός της πιθανολόγησης της ύπαρξης ενός μεγάλου σώματος σε απόσταση 25 έως 50 χιλ. AU από τη Γη, και αν αυτή ευσταθεί τελικά, τότε η παρουσία του μπορεί να προκαλεί απόσπαση κομητών από τη ζώνη του Oort ή τη ζώνη του Kuiper με αποτέλεσμα ο κίνδυνος για τον πλανήτη μας να είναι αυξημένος. Η δραστηριότητα πάντως στο ηλικαό σύστημα, σε ότι αφορά τους κομήτες είναι αυξημένη, όπως εχθές 12 Μαρτίου όταν ένας κομήτης κατέληξε στον Ήλιο. Σε άλλη αναφορά του προς τον Ρώσο Πρωθυπουργό, στις αρχές Φεβρουαρίου ο Δρ. Anatoly Perminov με τίτλο «ποιοι είναι;» επισημαίνεται πως η Ρωσία πρέπει «επειγόντως να επιταχύνει» το σχέδιό της για άμυνα εναντίον αστεροειδών οι οποίοι «είναι πιθανό» να στοχεύουν (!) τη Γη, από ένα άγνωστης ταυτότητας αντικείμενο που βρέθηκε στην τροχιά του Ήλιου.

defencenent/ MARC-review