Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010

Toshiba: Κάρτες μνήμης SDXC 64GB - ανοίγει ο δρόμος για κάρτες 2ΤΒ

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 16 Ιανουαρίου 2010, 08:56

Από τότε που διατέθηκαν μαζικά (ήτοι προσιτά οικονομικώς) οι κάρτες μνήμης προ 10-12 χρόνια περίπου (γιατί ουσιαστικά εμφανίστηκαν προ 20ετίας περίπου, αλλά ακόμα ήταν πανάκριβες ενώ δεν είχαν να παρουσιάσουν κάτι το ιδιαίτερο ποιοτικά σε σχέση με το φιλμ όπου τότε ακόμα ήταν ο «βασιλιάς»), έγιναν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, καθώς υπάρχουν παντού: κινητά τηλέφωνα, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, βιντεοκάμερες, φορητές παιχνιδο-κονσόλες, media players, PDAs, laptop, τηλεοράσεις, ηχοσυστήματα.

Η Toshiba, μια από τις μεγαλύτερες από τους πρώτους «παίκτες» στην κατηγορία των καρτών μνήμης, παρουσίασε πρόσφατα τις νέες κάρτες μνήμης χωρητικότητας έως και 64GB (οι μικρότερες είναι των 32GB και 16GB) τύπου SDXC. Το νέο αυτό πρότυπο θεσπίστηκε μόλις το 2009 (αναφορά zougla.gr:http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=46630&cid=36), για να αντικαταστήσει το προγενέστερο των καρτών SDHC που όριζε μεγέθη από 2GB έως 32GB, ενώ το καινούριο φτάνει το όριο στο εξωπραγματικό νούμερο των 2TB (2000GB), όση χωρητικότητα έχουν δηλαδή οι σύγχρονοι μεγάλοι σκληροί δίσκοι.



Επίσης, ένα από τα κύρια σημεία του προτύπου SDXC είναι η αυξημένη ταχύτητα: 60MB / δευτερόλεπτο ανάγνωσης και 35ΜΒ / δευτερόλεπτο εγγραφής δεδομένων, νούμερα που μεταφράζονται πχ. σε μόλις 70 δευτερόλεπτα χρόνου για την αντιγραφή μιας ταινίας μεγέθους 2,4GB! Ενθαρρυντικό επίσης το γεγονός για τους καταναλωτές που δεν χρειάζονται 64GB σε μια κάρτα μνήμης αλλά εξυπηρετούνται και με εκείνες των 32GB ή 16GB, είναι ότι οι παραπάνω ταχύτητες ισχύουν και για τα «μικρότερα» αδελφάκια.

zougla/ MARCrevew