Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Project Olympus από τη NASA: Χτίζει με γιγάντιους 3d printers την πρώτη σεληνιακή της αποικία [video]

 Τα κτίσματα στη Σελήνη, θα κατασκευστούν από 3d printers Πηγή via YouTube


Ένα ακόμη βήμα πιο κοντά στο όνειρο πολλών γενεών, κάνει η NASA που προετοιμάζεται μεθοδικά για την αποίκιση της Σελήνης. Στο πλαίσιο της Σύμβασης Φάσης ΙΙΙ του SBIR ανέθεσε με συμβόλαιο την πρώτη κατασκευή της ανθρωπότητας σε άλλο πλανητικό σώμα.

Η ICON, ηγέτης στις προηγμένες τεχνολογίες κατασκευών και την εκτύπωση 3D μεγάλης κλίμακας, ανακοίνωσε ότι έλαβε σύμβαση που ανατέθηκε στο πλαίσιο της Φάσης ΙΙΙ του προγράμματος Small Business Innovation Research (SBIR) της NASA. Το συμβόλαιο σχεδόν 60 εκατομμυρίων δολαρίων βασίζεται στην προηγούμενη χρηματοδότηση της NASA και του Υπουργείου Άμυνας για το Project Olympus της ICON για την έρευνα και την ανάπτυξη διαστημικών συστημάτων κατασκευής για την υποστήριξη της προγραμματισμένης εξερεύνησης της Σελήνης και πέρα από αυτήν.

Το σύστημα Olympus της ICON προορίζεται να είναι ένα σύστημα κατασκευής πολλαπλών χρήσεων που χρησιμοποιεί κατά κύριο λόγο τοπικούς σεληνιακούς και αρειανούς πόρους ως δομικά υλικά για να προωθήσει τις προσπάθειες της NASA καθώς και εμπορικών οργανισμών να δημιουργήσουν μια διαρκή σεληνιακή παρουσία.

«Για να αλλάξουμε το παράδειγμα της εξερεύνησης του διαστήματος από «εκεί και πάλι πίσω» σε «εκεί για να μείνουμε», θα χρειαστούμε ισχυρά, ανθεκτικά και ευρέως ικανά συστήματα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους τοπικούς πόρους της Σελήνης και άλλων πλανητικών σωμάτων. Είμαστε ικανοποιημένοι που η έρευνα και η μηχανική μας μέχρι σήμερα απέδειξαν ότι τέτοια συστήματα είναι όντως δυνατά και ανυπομονούμε να κάνουμε τώρα αυτή τη δυνατότητα πραγματικότητα», δήλωσε ο Jason Ballard, συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της ICON. «Το τελικό παραδοτέο αυτού του συμβολαίου θα είναι η πρώτη κατασκευή της ανθρωπότητας σε έναν άλλο κόσμο και αυτό θα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο επίτευγμα».

Υπογραμμίζοντας τα κοινά σημεία μεταξύ της προηγμένης κατασκευής στη γη και στο διάστημα, η ICON θα συνεχίσει να πρωτοπορεί σε μεθόδους και τεχνολογίες για την επίλυση ορισμένων από τις πιο ενοχλητικές κατασκευαστικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει το είδος μας, από την προσιτή στέγαση έως τη ζωή σε άλλους πλανήτες. Η επιλογή της ICON για αυτό το βραβείο είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα, αναπτυσσόμενη εταιρεία και στην αποστολή της να φέρει επανάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο τόσο στη Γη όσο και εκτός.

«Για να εξερευνήσουμε άλλους κόσμους, χρειαζόμαστε καινοτόμες νέες τεχνολογίες προσαρμοσμένες σε αυτά τα περιβάλλοντα και τις ανάγκες εξερεύνησής μας», δήλωσε η Niki Werkheiser, διευθύντρια τεχνολογικής ωρίμανσης στη Διεύθυνση Διαστημικής Τεχνολογίας της NASA. «Η προώθηση αυτής της εξέλιξης με τους εμπορικούς μας εταίρους θα δημιουργήσει τις δυνατότητες που χρειαζόμαστε για μελλοντικές αποστολές».

https://hellasjournal.com/