Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Το παιδί-θαύμα που θέλει να μας κάνει αθάνατους

 


Συνέντευξη: Σωτήρης Σκουλούδης

Ο Laurent Simons είναι ένα πραγματικό παιδί θαύμα. 

Πρόκειται για τον νεότερο απόφοιτο πανεπιστημίου στον κόσμο, αφού στην απίστευτη ηλικία των 11 ετών (!) πήρε το πτυχίο του στην Κβαντική Φυσική από το Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας, στο Βέλγιο! 

Δεν είναι μόνο η ηλικία της αποφοίτησης που προκαλεί δέος, αλλά και ο χρόνος ολοκλήρωσης των σπουδών του, αφού ξεκίνησε να φοιτά στα… 9!

 Για να το επιτύχει αυτό, το παιδί από την παραλιακή πόλη της Οστάνδης, τελείωσε το γυμνάσιο σε… 1,5 χρόνο!


Ο δείκτης νοημοσύνης του δε, έχει φτάσει τη μέγιστη βαθμολογία και συγκρίνεται με αυτή του Αινστάιν (145), αλλά η συγκεκριμένη κλίμακα βαθμολογίας είναι πιθανώς... περιορισμένη για αυτόν. 

Ο ίδιος πάντως ταυτίζεται πιο πολύ με τον Τέσλα, αφού βλέπει τον εαυτό του πιο πρακτικό, παρά θεωρητικό...  

 

Ο έφηβος ήδη έχει μεγάλους στόχους, όχι για τον εαυτό του, αλλά για την εκπλήρωση του… μύχιου πόθου της ανθρωπότητας: 

Την επίτευξη της αθανασίας!

Πώς θα το επιτύχει αυτό; Με την αντικατάσταση μελών του σώματος και του οργανισμού με μηχανικά μέρη!

 Μια ιδέα που μπορεί να μοιάζει με επιστημονική φαντασία, καθόλου ουτοπική όμως για όσους ασχολούνται με τις νέες τεχνολογίες... «Ο σκοπός μου είναι να μάθω πολλά πράγματα από πολλές διαφορετικές επιστήμες -Ιατρική, Χημεία, Ηλεκτρονική Μηχανική-, ώστε με τη σύνθεση αυτών των γνώσεων να το επιτύχω», δηλώνει ενθουσιασμένος στην αποκλειστική του συνέντευξη στο zougla.gr. 

Το θέμα είναι αν θέλουμε να γίνουμε... cyborg, αλλά η Κβαντική Συνείδηση μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα...

Το υπερσπάνιο ταλέντο του φαινόταν φυσικά από πολύ νωρίς. Πάντως, οι γονείς του ανησυχούσαν γιατί ο γιος τους δεν έπαιζε με τα άλλα παιδιά, ούτε είχε ενδιαφέρον με τα παιχνίδια.

 Πλέον, προσπαθούν να του δημιουργήσουν μια ισορροπία μεταξύ αυτού που πρέπει να περιλαμβάνει η παιδική ηλικία και της επιστήμης, και όπως μας περιγράφει το παιδί, μάλλον τα έχουν καταφέρει... 

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι πρέπει να περιμένει τους φίλους του να τελειώσουν το διάβασμα, για να μπορέσει να παίξει μαζί τους.

Ο Laurent Simons αναμένεται να συνεχίσει τις σπουδές του σε βρετανικό πανεπιστήμιο - φυσικά είναι ήδη περιζήτητος-, αρκεί να ξεπεραστούν τα νομικά προβλήματα διότι ας μην ξεχνάμε ότι είναι… ανήλικος.

Ο Laurent Simons θα τιμηθεί με το «Απόλυτο Βραβείο» στα φετινά Βραβεία Sciacca, έναν θεσμό που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο Βατικανό, και έχει σκοπό την προώθηση του Πολιτιστικού, Επιστημονικού και Κοινωνικού Εθελοντισμού. Όπως μας λέει, για αυτόν η βράβευση στον ιερό χώρο του Βατικανού αποτελεί μεγαλύτερη τιμή από ένα... Νόμπελ!

 

Στα βραβεία τιμώνται άνθρωποι από όλο τον κόσμο που ξεχωρίζουν και διαπρέπουν στο έργο τους σε διάφορους τομείς. Από ελληνικής πλευράς, φέτος βραβεύεται ο ιατρός ρομποτικής χειρουργικής Δρ. Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

H  Δρ. Βίκυ Μπαφατάκη δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας η βράβευση του ιατρού ρομποτικής χειρουργικής Δρ. Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, ενός εμβληματικού επιστήμονα και ενός μοναδικού ανθρωπιστή. Ο Δρ. Κωνσταντινίδης αποτελεί πρότυπο και η βράβευσή του δίνει ένα ασύνορο μήνυμα για την ελληνική ιατρική παγκοσμίως και το επιστημονικό προσωπικό της πατρίδας του Ιπποκράτη. 

Επίσης, έχουμε τη χαρά να βραβεύουμε το παιδί – θαύμα από το Βέλγιο – 11 ετών- Laurent Simons, με το Απόλυτο Βραβείο, πτυχιούχου Φυσικής και υποψήφιου διδάκτορα, καθώς και άλλων λαμπρών επιστημόνων και καλλιτεχνών. Δυστυχώς, οι συνθήκες που δημιούργησε η πανδημία Covid-19 μας ώθησε να περιοριστούμε κυρίως σε Ευρωπαϊκά Βραβεία, αλλά είναι το ίδιο σημαντικά και ασύγκριτα».

Δείτε φωτογραφίες:

O Laurent Simons με τη μητέρα του και τον πατέρα του:

Σε ανέμελες στιγμές με τους φίλους και τις φίλες του:

https://www.zougla.gr/