Τρίτη 27 Ιουλίου 2021

Μετεωρίτης πρόσφερε θέαμα ήχου και φωτός στη Νορβηγία



 Ένας «ασυνήθιστα μεγάλος μετεωρίτης» φώτισε για λίγο τον ουρανό στη νότια Νορβηγία σήμερα, προκαλώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα ήχου και φωτός, καθώς διέσχιζε τον ουρανό και ένα μικρό τμήμα του ενδέχεται να κατέληξε στη Γη, πιθανόν σε κοντινή απόσταση από την πρωτεύουσα Όσλο, σύμφωνα με ειδικούς.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τραυματίες ή ζημιές.



Οι αναφορές κατοίκων ότι είδαν το φαινόμενο άρχισαν να φθάνουν στη 1 το πρωί τοπική ώρα της Κυριακής, με ένα βίντεο να κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου διακρίνεται τουλάχιστον μία λάμψη πάνω από μία μαρίνα στο Χόλμεστραντ, νοτίως του Όσλο.

Το Δίκτυο Μετεωριτών της Νορβηγίας αναλύει σήμερα το βίντεο και άλλα στοιχεία, προκειμένου να εντοπίσει την προέλευση και την κατεύθυνση του μετεωρίτη.



«Αυτό που είχαμε χθες το βράδυ ήταν έναν μεγάλο μετεωρίτη να ταξιδεύει πιθανόν μεταξύ του Άρη και του Δία, που είναι ζώνη των αστεροειδών μας. Και όταν αυτός κινείται με μεγάλη ταχύτητα, προκαλεί μια βοή, ένα φως και μεγάλο ενθουσιασμό μεταξύ μας (των ειδικών) και ίσως φόβο μεταξύ άλλων», επισήμανε ο Μπίλετ.

Δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές ή μαρτυρίες ανθρώπων που να τρόμαξαν ιδιαίτερα από το φαινόμενο, όπως έγινε το 2013 όταν ένας μετεωρίτης πέρασε με ταχύτητα πάνω από τη Ρωσία και εξερράγη πάνω από το Τσελιαμπίνσκ, σύμφωνα με τον Μπίλετ.

https://www.naftemporiki.gr/