Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Αναπτερώνονται οι ελπίδες όσων επιθυμούν να απαλλαγούν μια και καλή από τα γυαλιά οράσεως


Αναπτερώνονται οι ελπίδες όσων επιθυμούν να απαλλαγούν μια και καλή από τα γυαλιά οράσεως καθώς Ισραηλινοί ερευνητές ανέπτυξαν ένα κολλύριο για την αντιμετώπιση οφθαλμολογικών διαθλαστικών ανωμαλιών.

Συγκεκριμένα, το διάλυμα θεραπεύει βλάβες στον κερατοειδή χιτώνα και διαπιστώθηκε ότι βελτιώνει την όραση των χοίρων.
Πιο αναλυτικά οι «νανοσταγόνες» (“nanodrops”) που ανέπτυξε η ομάδα των ερευνητών στο Ιατρικό Κέντρο Shaare Zedek και το Ινστιτούτο Νανοτεχνολογίας και Προηγμένων Υλικών του Πανεπιστημίου Bar Ilan βελτίωσαν τόσο σε παθήσεις όπως την μυωπία όσο και την πρεσβυωπία σε κλινικές δοκιμές που έγιναν μέχρι τώρα σε χοίρους.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά

Εάν διαπιστωθεί ότι οι σταγόνες αυτές βελτιώνουν και την ανθρώπινη όραση στα τεστ που πρόκειται να γίνουν φέτος, τότε το διάλυμα με τα νανοσωματίδια μπορεί να σημάνει την κατάργηση των γυαλιών οράσεως, όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών.
Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο οφθαλμίατρος δρα Νταβίντ Σμαντζα το κολλύριο μπορεί να φέρει την επανάσταση στην αντιμετώπιση των οφθαλμολογικών διαθλαστικών ανωμαλιών χωρίς όμως να διευκρινίζει πόσο συχνά θα πρέπει να εφαρμόζονται οι σταγόνες ώστε να απαλλαγούν οι πάσχοντες οριστικά από τα γυαλιά.
politik.gr