Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

Αμερικανός επιστήμονας του ΜΙΤ: «Οι εξωγήινοι μας συμπεριφέρονται όπως οι φύλακες στα ζώα σε ζωολογικό κήπο»


Ένας Αμερικανός επιστήμονας διατύπωσε μια «νέα» (τα έχει πει ήδη απο τη δεκαετία του ΄70 ο Έλληνας συγγραφέας Γιώργος Μπαλάνος)  θεωρία αναφορικά με το γιατί οι εξωγήινοι αν και εμφανίζονται περιστασιακά δεν προχωρούν σε επαφή πρώτου τύπου με τον άνθρωπο.
Ο John A. Ball, ένας ραδιο-αστρονόμος από το ΜΙΤ εξηγεί ότι οι εξωγήινοι παρατηρούν την ανθρωπότητα από απόσταση χωρίς να θέλουν να έρθουν σε επαφή μαζί της.  
Αυτό γιατί όπως λέει στο Science Examiner, οι εξωγήινοι είναι πολύ πιο προχωρημένοι τεχνολογικά από τον ανθρώπινο πολιτισμό αλλά και την ίδια στιγμή δεν έχουν την ικανότητα να κυριαρχούν απόλυτα  στο χώρο του διαστήματος.
Επομένως προτιμούν απλώς να επιτηρούν τα πράγματα.
Βασικά, όπως λέει, η τακτική τους μοιάζει με αυτή των φυλάκων σε ένα ζωολογικό κήπο, «παρατηρούν από απόσταση αλλά δεν επεμβαίνουν στις υποθέσεις των ζώων».
«Θεωρώ καταρχάς ότι η ανθρωπότητα δεν είναι μόνη ούτε και το Νο1 στην δημιουργία. Προηγμένοι πολιτισμοί υπάρχουν και ασκούν έως κάποιο σημείο τον έλεγχο στον γαλαξία.
Δεύτερον είναι ενήμεροι για εμάς, τουλάχιστον μέχρι ενός σημείου.
Ενδιαφέρονται όμως για εμάς; Ίσως είμαστε μια απλή γωνιά του γαλαξία και μας έχουν κατατάξει στον πίνακα με τις κατοικήσιμες περιοχές.
Τρίτον, δεν είμαστε ενήμεροι για αυτούς, είτε γιατί έτσι θέλουν, καθώς ουσιαστικά «κρύβονται», είτε γιατί δεν είμαστε αρκετά έξυπνοι για να καταλάβουμε ότι είναι εκεί.  Αλλά έτσι και αλλιώς δεν ενδιαφέρονται εάν μπορούμε να ξέρουμε ή όχι», είπε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Zoo keepers from outer space:  scientist discerns aliens' motives https://sptnkne.ws/gvtp 

pronews