Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

10 απίστευτα δεδομένα για το διάστημα που θα σας εκπλήξουν


Κάποτε οι άνθρωποι πίστευαν ότι η Γη είναι επίπεδη και ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω της. Σήμερα γνωρίζουμε ότι η θεωρία αυτή ήταν εσφαλμένη και αντιλαμβανόμαστε κάποια πράγματα παραπάνω για το σύμπαν. Κι όμως διάφορες θεωρίες αποδεικνύουν ότι το σύμπαν μπορεί ακόμα να μας εκπλήξει.
1. Το 99% της συμπαντικής ύλης είναι κενή. Εάν μπορούσαμε να χωρέσουμε υποθετικά να συμπτύξουμε όλη την ανθρωπότητα ( 7 δισεκατομμύρια) τότε συγκριτικά με το σύμπαν θα χωρούσαμε όλοι σε ένα κύβο ζάχαρης
sugar_cubes
2. Στον καθένα από εμάς υπάρχουν άτομα που κάποτε αποτελούσαν μέρος της αστρικής ύλης η οποία εξερράγη δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
3. Εάν ήσουν ένας εξωγήινος που ζούσε 65 εκατ. έτη φωτός μακριά και κοίταγες μέσα από ένα τηλεσκόπιο τον πλανήτη Γη θα έβλεπες δεινόσαυρους.

jurassic-park-might-have-gotten-this-one-trait-of-dinosaurs-completely-wrong-1
4. Ένας χρόνος στην Αφροδίτη ισοδυναμεί με 224 μέρες στην Γη, αλλά μια μέρα στην Αφροδίτη ισοδυναμεί με 243 μέρες στη Γη. Άρα η μια μέρα είναι μεγαλύτερη χρονικά από ότι ένας χρόνος.
january-2015-venus
5. Σχεδόν Όλα τα άτομα υδρογόνου στο σώμα μας δημιουργήθηκαν από το Big Bang, περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.
6. Ο ήλιος είναι τόσο μεγάλος που θα χωρούσαν 1,3 εκατομμύρια πλανήτες στο μέγεθος της Γης μέσα του.
sun
7. Υπάρχουν περισσότερα άστρα στο σύμπαν απ’ ότι κόκκοι άμμου στη Γη.
maxresdefault-1-1
8. Αν το διάστημα είχε μυρωδιά θα μύριζε raspberries, ρούμι, μπέικον, ψητά αμύγδαλα και πυρίτιδα.
9. Οι αστέρες νετρονίων είναι τόσο πυκνοί που ένα κουταλάκι του τσαγιού φτιαγμένο από την ύλη του θα ζύγιζε όσο το βουνό Έβερεστ.
maxresdefault-2
10. Η ύλη που αντιλαμβανόμαστε με τις αισθήσεις μας γύρω μας στο σύμπαν αποτελεί μόνο το 5%. Το υπόλοιπο 95% αποτελεί τη σκοτεινή ύλη, μια σκοτεινή ενέργεια για την οποία γνωρίζουμε ελάχιστα.
http://techit.gr/