Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

«Κατακλυσμός» από ειδήσεις τις τελευταίες ημέρες για ύπαρξη εξωγήινης ζωής - Τι συμβαίνει; (βίντεο

ΤΟ ΡΑΔΙΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΙΝΟ ΠΛΑΝΗΤΗ, ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑ ΚΑΙ ΚΡΟΝΟ ΚΑΙ ΦΩΤΟ ΤΗΣ NASA ΜΕ ΚΑΤΙ ΠΟΥ «ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ»)

της Χριστίνας Φλάσκου
Υπήρξε εξωγήινο σήμα που ελήφθη από γήινο ραδιοτηλεσκόπιο, όπως μετέδωσαν χθες ταυτόχρονα το pronews.gr (διαβάστε σχετικά εδώ) και ο βρετανικός Independent;
Το σήμα ήταν πολύ ισχυρό, προερχόταν από ένα κοντινό αστέρι από έναν κοντινό πλανήτη, το HD164595 στον αστερισμό του Ηρακλή το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 95 ετών φωτός και έχει ακριβώς το ίδιο μέγεθος με το δικό μας πλανήτη.

Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

NASA: Βίωσαν τον Άρη, ζώντας σε ηφαίστειο στη Χαβάη


Μπορούσαν να βγουν από τον θόλο μόνο φορώντας τις διαστημικές στολές!

Εκπληκτικό επιστημονικό πείραμα- Το τοπίο όπου διέμεναν, καλυμμένο με λάβα, θεωρήθηκε το πιο κοντινό επάνω στη γη, περιβάλλον στις συνθήκες που επικρατούν στον κόκκινο πλανήτη

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Βουτιά στο "Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων" !!!

post-feature-image
Τα Ναυάγια των Φούρνων – Βουτιά στο Ελληνικό Τρίγωνο των Βερμούδων


Παγκόσμιο ενδιαφέρον για τα 45 ναυάγια που ανακαλύφθηκαν τον τελευταίο χρόνο στoν βυθό των Φούρνων! Για ιστορική και μείζονος σημασίας ανακάλυψη μιλούν οι ειδικοί!

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2016

Ανακαλύφθηκε πλανήτης όμοιος με τη Γη!!!


Μία εξαιρετικά σημαντική ανακάλυψη που πιθανώς αποτελεί ένα μεγάλο βήμα στην προσπάθεια να δοθεί απάντηση στο αιώνιο ερώτημα της ύπαρξης ζωής κάπου αλλού στο διάστημα έκανε ομάδα αστρονόμων: Εντόπισαν πλανήτη που κινείται κοντά στο ηλιακό μας σύστημα, ο οποίος διαθέτει θερμοκρασία που επιτρέπει την ύπαρξη νερού.

Η εγγύτητα του πλανήτη που ονομάζεται «Proxima b» έδωσε στους επιστήμονες την ευκαιρία να λάβουν μια υψηλής ανάλυσης φωτογραφία της ατμόσφαιράς του.

Έρχονται τα ελαστικά δίχως αέρα.


Άνοιξε τις πύλες του το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής των «Tweels» ...

Ανοίγει το πρώτο εργοστάσιο στον κόσμο στο οποίο θα κατασκευάζονται ελαστικά δίχως αέρα! Πρόκειται για μια μονάδα στη Βόρεια Αμερική το άνοιγμα της οποία ανακοίνωσε η Michelin. Η γνωστή εταιρεία θα κατασκευάζει στο εργοστάσιο τα επαναστατικά ελαστικά που ακούν στο όνομα «Tweels».

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2016

Η μπαταρία του κινητού που θα διαρκεί διπλάσιο χρόνο!


Οι μπαταρίες αναβαθμίζονται συνεχώς, έτσι ώστε να συμβαδίσουν με την διαρκώς αυξανόμενη εξάρτησή μας από τα smartphones.
Σύμφωνα με τη βρετανική Mirror η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία SolidEnergy έχει δημιουργήσει μια μπαταρία που έχει το μισό μέγεθος ενός iPhone 6, αλλά μεγάλη ισχύ.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2016

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟ «ΜΕΤΑΛΛΙΟ»! – Έλληνας επιστήμονας της διασποράς χαρτογράφησε τεράστιο αριθμό αγνώστων ιών


Έλληνας βιολόγος της διασποράς, εργαζόμενος στο Κοινό Ινστιτούτο Γονιδιώματος του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ, ανακάλυψε και «χαρτογράφησε» ένα τεράστιο αριθμό άγνωστων έως τώρα ιών, που υπάρχουν στον πλανήτη μας και η πλειονότητα των οποίων «τρυπώνουν» στα βακτήρια και τα μολύνουν.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μία άγνωστη πυραμίδα που προκαλεί προβληματισμό- Δείτε το λόγο (φωτό)


Αρχαιολόγοι έχουν ανακαλύψει μία άγνωστη πυραμίδα στις απομακρυσμένες στέπες του Καζακστάν, περίπου 6.000 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Καΐρου.
Σε αντίθεση με άλλες πυραμίδες που ανακαλύφθηκαν σε όλο τον κόσμο, η Πυραμίδα που βρέθηκε στο Καζακστάν μοιάζει πολύ με τις πυραμίδες της Αιγύπτου, παρά το γεγονός ότι χιλιάδες χιλιόμετρα χωρίζουν τις δύο περιοχές.

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2016

Επιστήμονες δημιουργούν συνθετικό «φυσικό» οργανισμό – Στο μέλλον θα φτιάχνουν και ανθρώπους;


Το γνωστό κολοβακτηρίδιο «Εσερίχια κόλι» (E.coli) γίνεται ολοένα πιο διάσημο, καθώς, όπως ανακοίνωσαν αμερικανοί βιολόγοι, είναι πλέον ο μικροοργανισμός που το γονιδίωμά του έχει υποστεί την μεγαλύτερη γενετική τροποποίηση, έτσι ώστε να γίνει συνθετικό, δηλαδή ένα ανθρώπινο δημιούργημα.

Δείτε πως μπορείτε να προστατευθείτε από την ακτινοβολία στο σπίτι σας [λίστα]


Τα κινητά και ασύρματα τηλέφωνα, τα ασύρματα δίκτυα και οι ηλεκτρικές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχουν πολλά και προφανή οφέλη. Όμως οι ακριβείς πιθανές βλάβες είναι ακόμα απροσδιόριστες, τα ερωτήματα είναι πολλά και δικαιολογημένα επικρατεί έντονος προβληματισμός, τόσο στην επιστημονική κοινότητα, όσο και στους πολίτες.

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Η Κίνα πρωτοπορεί με την εκτόξευση κβαντικού δορυφόρου


Απαραβίαστες επικοινωνίες!

Πεκίνο
Η Κίνα έγινε την Τρίτη η πρώτη χώρα του κόσμου που εκτοξεύει πειραματικό δορυφόρο κβαντικών επικοινωνιών, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά το λεγόμενο κβαντικό Internet.

O δορυφόρος που εκτοξεύτηκε από την έρημο Γκόμπι θα επιτρέψει στους κινέζους ερευνητές να μεταδίδουν μηνύματα που θα ήταν αδύνατο να παραβιαστούν από χάκερ ή ξένες δυνάμεις.

Το σκάφος των 100 εκατομμυρίων δολαρίων ουσιαστικά θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη δικτύων που προσφέρουν απαραβίαστη κρυπτογράφηση.

Τρίτη 16 Αυγούστου 2016

Ανάμεσα στην Κύπρο και την Κρήτη, ο αρχαιότερος βυθός του κόσμου


Εχει ηλικια 340 εκατομμυριων ετων, και δεν αποκλειεται να είναι απομειναρι απο την εποχη της υπερηπειρου Γκοντβανα



Τελ Αβίβ 
Με τα ηφαίστεια να αναβλύζουν λάβα και τις τεκτονικές πλάκες να κινούνται αέναα, ο γήινος φλοιός ανανεώνεται συνεχώς και σχεδόν κανένα τμήμα του δεν μένει ίδιο. Φαίνεται όμως ότι υπάρχει μια εξαίρεση: ένα κομμάτι φλοιού στην Ανατολική Μεσόγειο που δείχνει να έχει ηλικία 340 εκατομμυρίων ετών, και δεν αποκλείεται να είναι απομεινάρι από την εποχή της υπερηπείρου Γκοντβάνα.

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ!!! (VIDEO)


Το αλάτι είναι από πιο συνηθισμένα συστατικά που μπορεί να βρεθεί σε κάθε σπίτι. Αλλά το γνωρίζατε ότι το αλάτι έχει πολλές χρήσεις εκτός από τη μαγειρική;
Στο βίντεο που ακολουθεί, θα μάθετε 7 διαφορετικούς τρόπους για να εκμεταλευτείτε τις χρήσεις του αλατιού, που ποτέ δεν είχατε φανταστεί!
1. Αν κόλλησε κάτι στην επιφάνεια στο σίδερό σας, πάρτε ένα αντικολλητικό φύλλο, και ρίξτε στην επιφάνειά του λίγο αλάτι. Βάλτε στην υψηλή σκάλα το σίδερό σας και περάστε το πάνω από το αλάτι. Το σίδερό σας θα μείνει καθαρό.

Ξέρετε γιατί υπάρχει ένας κύλινδρος στο τέλος του φορτιστή σας;...


Ενώ φορτίζουμε το φορητό υπολογιστή μας, μπορεί να έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές τι είναι αυτός ο κύλινδρος στον φορτιστή. Κανονικά τέτοιοι κύλινδροι υπάρχουν στα καλώδια για το ποντίκι, το πληκτρολόγιο και την οθόνη σε ένα τυπικό σύστημα ηλεκτρονικού υπολογιστή που βρίσκεται σε ένα σπίτι ή γραφείο. Μπορείτε επίσης να τον βρείτε σε καλώδια παροχής ρεύματος, όταν μια συσκευή (όπως ένας εκτυπωτής ή σαρωτής) χρησιμοποιεί έναν εξωτερικό μετασχηματιστή. Αποδεικνύεται ότι αυτά τα εξογκώματα ονομάζονται χάντρες φερρίτη. Μπορεί επίσης να ονομάζονται blocks, core, δαχτυλίδια, EMI (ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή) φίλτρα ή chokes.

Σάββατο 13 Αυγούστου 2016

CERN: Έλληνες και μη ερευνητές στα χνάρια νέας επιτυχίας!


Η πρώτη επιστημονική δημοσίευση -με ελληνική συμμετοχή- του πειράματος MoEDAL που διεξάγεται στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN) και αφορά την έρευνα των μαγνητικών μονοπόλων, αποτελεί ένα βήμα προόδου για την ανακάλυψη αυτού του, προς το παρόν, υποθετικού σωματιδίου που αφορά τον μαγνητισμό.
Σε πρώτη φάση, όπως έγινε γνωστό, το πείραμα MoEDAL του CERN κατάφερε να μειώσει το εύρος αναζήτησης του μαγνητικού μονοπόλου. Τρεις ελληνικής καταγωγής επιστήμονες του εξωτερικού αποτελούν μέλη της ερευνητικής κοινοπραξίας MoEDAL, που αναζητά το μαγνητικό μονόπολο: οι καθηγητές Νίκος Μαυρόματος και Μαρία Σακελλαριάδου του Τμήματος Φυσικής του King’s College του Λονδίνου και η Βασιλική Μήτσου του Ινστιτούτου Σωματιδιακής Φυσικής του ισπανικού Πανεπιστημίου της Βαλένθια.

«Ισραήλ: Νέα τεχνολογία αφαλάτωσης χωρίς χημικές ουσίες επιφέρει πλεόνασμα νερού.»


Η αφαλάτωση με ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες, είναι το ζητούμενο για παράκτιες περιοχές με άφθονη ηλιοφάνεια και έλλειψη γλυκού νερού.
Μεταξύ του 1998 και του 2012, η περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου υπέστη μία από τις χειρότερες περιόδους ξηρασίας εδώ και τουλάχιστον 900 χρόνια.
Αυτή η ξηρασία συνέβαλε στην ταχεία άνοδο της Αραβικής Άνοιξης και την πυροδότηση του εμφυλίου πολέμου στη Συρία.

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2016

Νορβηγία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Μάμεν καθώς το βουνό μετατοπίζεται 10 πόντους την ημέρα


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει τεθεί μία ολόκληρη περιοχή στην Νορβηγία, καθώς ένα βουνό μετατοπίζεται 10 εκατοστά κάθε μέρα, προκαλώντας τρόμο στους κατοίκους της πόλης Ρομσντάλεν.
Οι κάτοικοι στο Μάνεν του Ρομσντάλεν βρίσκονται στο πλησιέστερο σημείο του μοναδικού αυτού γεωλογικού φαινομένου. Οι αρχές έχουν θέσει σε κατάσταση αναμονής ολόκληρο τον οικισμό, δίνοντας εντολή να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να εκκενώσουν την περιοχή, καθώς είναι πιθανό να σημειωθούν ραγδαίες αλλαγές στο περιβάλλον.

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016

Βρετανοί και Έλληνες ερευνητές δημιούργησαν οπτοηλεκτρονικό διακόπτη «υγρού» φωτός


Ερευνητές του Πανεπιστημίου Κέμπριτζ στη Βρετανία και του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό μικροσκοπικό οπτοηλεκτρονικό διακόπτη.

Η συσκευή μπορεί να αλλάξει τη στροφορμή μιας «υγρής» μορφής φωτός και, καθώς γεφυρώνει το κενό ανάμεσα στο φως και στον ηλεκτρισμό, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη ακόμη πιο γρήγορων και μικρότερων «τσιπ». Θα πρόκειται για μια νέα γενιά ηλεκτρονικών, που μπορούν πλέον να βασίζονται σε αυτό το -«ρευστό» σαν ρεύμα- φως.

Ανακαλύφθηκαν «ζωντανά» ίχνη στη Γη από μια έκρηξη σούπερ-νόβα


Oι επιστήμονες ανακάλυψαν στον πλανήτη μας την «υπογραφή» μιας έκρηξης υπερκαινοφανούς αστέρα (σούπερ-νόβα), η οποία συνέβη πριν από τουλάχιστον 2,2 εκατομμύρια χρόνια. Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι η υπογραφή αυτή είναι «ζωντανή», καθώς οφείλεται σε ζωντανούς οργανισμούς, που είχαν αξιοποιήσει δεόντως τα εξωγήινα χημικά στοιχεία.

Όταν ένα γιγάντιο άστρο ολοκληρώνει τον κύκλο της ζωής του με την μορφή μιας κατακλυσμικής έκρηξης σούπερ-νόβα, διάφορα υλικά εκτοξεύονται στον διαστρικό χώρο, όπως ισότοπα σιδήρου-60.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

ΥΠΟ ΔΟΚΙΜΗ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ Ελληνας επιστήμονας πίσω από την ανακάλυψη νέας θεραπείας για τις πέτρες στα νεφρά


Ερευνητές στις ΗΠΑ - μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας- προτείνουν μια νέα πιο αποτελεσματική θεραπεία για τις πέτρες στα νεφρά, καθώς έχουν πλέον βάσιμες ενδείξεις πως το υδροξυκιτρικό οξύ (HCA), που περιέχεται σε φρούτα, μπορεί να διαλύσει αυτές τις πέτρες.
Αν αυτό επαληθευθεί σε μεγάλες κλινικές δοκιμές, τότε θα πρόκειται για την πρώτη ουσιαστική πρόοδο στην προληπτική θεραπεία της νεφρολιθίασης εδώ και 30 χρόνια. Οι πέτρες αυτές είναι μικροί σκληροί κρύσταλλοι οξαλικού ασβεστίου, που σταδιακά συσσωρεύονται στα νεφρά.

Κυριακή 7 Αυγούστου 2016

Απογοήτευση φυσικών για τις νέες εξελίξεις στο CERN

Οι νέες σαμπάνιες δεν θα ανοίξουν ακόμη και τα νέα Νόμπελ θα πρέπει να περιμένουν, καθώς διαψεύσθηκαν οι προσδοκίες των φυσικών για την ανακάλυψη ενός νέου σωματιδίου στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN), τέσσερα χρόνια μετά την ανίχνευση του σωματιδίου Χιγκς.

Σάββατο 6 Αυγούστου 2016

Σοκ στην Βρετανία από το Project Condign: Επιβεβαιώνει την ύπαρξη εξωγήινων οντοτήτων!


ΣΕ ΕΚΘΕΣΗ 400 ΣΕΛΙΔΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΩΣ 

του Πέτρου Αναστασίου
Σοκ στην Βρετανία από την αποκάλυψη του Project Condign, της επιχείρησης του βρετανικού υπουργείου Αμυνας, της οποίας έγγραφα που έρχονται τώρα στην δημοσιότητα επιβεβαιώνουν την ύπαρξη εξωγήινων οντοτήτων στην Γη!

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

ΗΠΑ: Αισθητήρες στο σώμα, μια κορυφαία ανακάλυψη!

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν τους πρώτους ασύρματους αισθητήρες που έχουν μέγεθος κόκκων άμμου και οι οποίοι θα είναι δυνατό να εμφυτευθούν στο σώμα και να το παρακολουθούν συνεχώς σε πραγματικό χρόνο, όσον αφορά την υγεία των οργάνων, των μυών ή των νεύρων.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Χοσέ Καρμένα, καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό νευροεπιστήμης “Neuron”.

Ερευνητές έριξαν περισσότερο φως στα μυστικά της δίψας στον εγκέφαλο


Ερευνητές στις ΗΠΑ έριξαν περισσότερο φως στα μυστικά της δίψας στον εγκέφαλο, όπως γιατί διψάμε όταν τρώμε ή γιατί με το κρύο νερό ξεδιψάμε καλύτερα.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον Ζάκαρι Νάιτ του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Φρανσίσκο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, μελέτησαν το «κύκλωμα» της δίψας στον εγκέφαλο πειραματόζωων (ποντικιών).

Δεκάδες πλαστές εφαρμογές Prisma στο Google Play


Πριν κυκλοφορήσει η έκδοση για Android της δημοφιλούς εφαρμογής επεξεργασίας φωτογραφιών Prisma, το Play Store είχε πλημμυρίσει από πλαστές εκδοχές του app, στις οποίες περιλαμβάνονταν και επικίνδυνα Trojan Downloaders.

Μέχρι οι κακόβουλες εφαρμογές να αφαιρεθούν από τη Google, ύστερα από σχετική ενημέρωση της ESET, είχαν ήδη ληφθεί και εγκατασταθεί στις συσκευές εκατομμυρίων ανυποψίαστων χρηστών Android.