Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Υπάρχει ζωή στον Kepler 452b; - Είναι η δεύτερη Γη;


Ο Kepler 452b είναι ένας βραχώδης “εξωπλανήτης” (όπως αποκαλείται από τη NASA) ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση 1400 έτη φωτός και παρουσιάζει ορισμένα μοναδικά χαρακτηριστικά τα οποία μοιάζουν πολύ με τον δικό μας πλανήτη τη Γη. Ο 452b ο οποίος έχει 60% μεγαλύτερη διάμετρο από τη Γη, βρίσκεται στον αστερισμό του Κύκνου και σύμφωνα με τον ερευνητή Seth Shostak του προγράμματος Kepler της NASA «μαθηματικά και μόνο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο πλανήτης αυτός να φιλοξενεί νοήμων ζωή.
Η αναλογία τελικά των πλανητών οι οποίοι μπορούν να αναπτύξουν και να υποστηρίξουν ζωή ίσως είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτή που νομίζαμε αρχικά», εξηγεί.
Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για τον Kepler 452b
Είναι ο μικρότερος εξωπλανήτης που έχει ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα και η τροχιά του περνά μέσα από την λεγόμενη «κατοικήσιμη ζώνη» ενός άστρου κλάσης G2 περίπου δηλαδή όπως η Γη με τον Ήλιο.
Είναι μεγαλύτερος κατά 60% από τη Γη, θεωρείται επομένως ως μια «υπεργαία» και μάλλον πρόκειται για βραχώδη πλανήτη
Αν και είναι μεγαλύτερος από τη Γη το έτος του είναι μόλις 5% μεγαλύτερο από το γήινο δηλαδή 385 ημέρες.
Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 5% μεγαλύτερη από ότι η Γη από τον Ήλιο
Το άστρο  ο Kepler-452 έχει ηλικία 6 δισεκατομμύρια χρόνια είναι μεγαλύτερο κατά 1,5 δισεκατομμύριο χρόνια από τον δικό μας Ήλιο είναι 20% φωτεινότερο και 10% μεγαλύτερο σε διάμετρο




pronews