Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Το DNA επιβιώνει στο διάστημα – Νέα δεδομένα στις έρευνες για εξωγήινη ζωή

Σε μια συγκλονιστική ανακάλυψη προχώρησαν οι επιστήμονες, διαπιστώνοντας πως το DNA μπορεί να επιβιώσει στις συνθήκες του διαστήματος αλλά και κατά την επανείσοδό του στην ατμόσφαιρα.
Οι επιστήμονες έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός ότι περισσότερα από τα μισά δείγματα που είχαν τοποθετηθεί στο εξωτερικό περίβλημα ενός πυραύλου πααρέμειναν άθικτα κατά την επιστροφή του στη Γη.

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Εφευρέθηκε η πρώτη σούπερ παντοφοβική επιφάνεια που απωθεί όλα τα υγρά από όλα τα υλικά

Ερευνητές στις ΗΠΑ δημιούργησαν την πρώτη σούπερ παντοφοβική υφή επιφάνειας, η οποία μπορεί να απωθήσει από πάνω της οποιοδήποτε υγρό, άσχετα από το υλικό που αυτή είναι κατασκευασμένη.






Εμπιστεύεσθε το κινητό σας; Διαβάστε τι μπορούν να κάνουν από αυτό:

.

 Παρακολούθηση Κινητού Τηλεφώνου - 

-Πληροφορίες του τηλεφώνου - αριθμός, ICCID, IMEI, IMSI, μοντέλο, λειτουργικό σύστημα] 
-Εισερχόμενα/Εξερχόμενα μηνύματα SMS, καταγραφές τηλεφωνημάτων - κλήσεων] 
-Προώθηση κλήσεων σε ένα ελεγχόμενο σύστημα από τον επιτιθέμενο αριθμό

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

Εκτυπώθηκε στο διάστημα το πρώτο τρισδιάστατο αντικείμενο (pic)

Το πρώτο αντικείμενο εκτυπώθηκε στο διάστημα από τρισδιάστατο εκτυπωτή ανακοίνωσε η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία, που χαρακτήρισε «ιστορική» την εξέλιξη. 

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

3ος Νυκτερινός Ημι-Μαραθώνιος Θεσσαλονίκης (Ραδιοερασιτέχνες)



Για άλλη μια φορά ραδιοερασιτέχνες κάλυψαν με επιτυχία τις Τηλεπικοινωνιακές ανάγκες ενός ιδιαίτερου αθλητικού γεγονότος, του 3ου Διεθνούς Νυκτερινού Ημι-Μαραθωνίου Θεσσαλονίκης. Συνολικά 20 ραδιοερασιτέχνες σε όλο το μήκος των 7+ χλμ, σε συνεργασία με άλλους συναδέλφους εθελοντές, πρόσφεραν το χρόνο, τον εξοπλισμό και τις γνώσεις τους για καλό σκοπό ... τη στήριξη στο συνάνθρωπο.

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων είναι πιο παλιός απ’ όσο πιστεύεται

Ο διάσημος αστρονομικός υπολογιστής που ανακαλύφθηκε το 1900 σε ένα αρχαίο ναυάγιο, ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων, είναι πιθανώς ακόμη πιο αρχαίος από τις έως τώρα εκτιμήσεις.
Το ναυάγιο πιστεύεται ότι συνέβη τον
πρώτο αιώνα π.Χ. (μεταξύ 85 και 60 π.Χ.), ενώ ο μηχανισμός εκτιμάται ότι κατασκευάστηκε μεταξύ του 100 και 150 π.Χ. Νέα επιστημονική μελέτη, ενός Αργεντινού και ενός Αμερικανού ερευνητή, τοποθετεί την έναρξη του ημερολογίου του μηχανισμού στο 205 π.Χ., μόλις επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Αρχιμήδη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΙΜΗΣΗΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ 3ΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΥΧΤΕΡΙΝΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

17 όμορφα λουλούδια, που μοιάζουν με ότιδήποτε άλλο, εκτός από λουλούδια!

Από τους συνεργάτες της Efenpress στη Γαλλία,Michel & Nelly Brisemure

Un Alien très heureux - Calceolaria Uniflora
> >  

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Κοσμικό μυστήριο: Μυστηριώδης ευθυγράμμιση των γαλαξιών στον ιστό του Σύμπαντος [Βίντεο]

Η πιθανότητα να προέκυψε αυτή η ευθυγράμμιση από καθαρή τύχη είναι μόλις 1%
Κοσμικό μυστήριο: Οι μαύρες τρύπες που κρύβονται στα κέντρα μακρινών γαλαξιών περιέργως τείνουν να έχουν παράλληλους άξονες περιστροφής, ευθυγραμμισμένους με τις μεγαλύτερες δομές του Σύμπαντος.

ΠΑΛΑΙΑ ΓΕΦΥΡΑ ΕΥΡΙΠΟΥΖωντανή Μετάδοση


klik : ΕΔΩ


Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Στα σκαριά νέος ρωσικός διαστημικός σταθμός - «γέφυρα» με τη Σελήνη

Την ανάπτυξη ενός νέου διαστημικού σταθμού σε ελλειπτική τροχιά, τέτοια που να καλύπτει περιοχές υψηλού γεωγραφικού πλάτους προωθεί η Ρωσία.

Το φιλόδοξο πρότζεκτ έχει ήδη αναπτυχθεί μέσω των ερευνητικών προγραμμάτων της Ρωσικής Διαστημικής Υπηρεσίας Roscosmos και η υλοποίησή του προγραμματίζεται για την περίοδο 2017 - 2019.

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

CERN: Εντοπίστηκαν δύο νέα υποατομικά σωματίδια


Δύο νέα σωματίδια ανακαλύφθηκαν χάρη στον Μεγάλο Επιταχυντή Αδρονίων (LHC), ανακοίνωσε σήμερα το CERN.
 

Οργανικά μόρια εντόπισε το Philae


Η ανακάλυψη προκαλεί αίσθηση καθώς τα μόρια που περιέχουν άνθρακα θεωρούνται δομικό συστατικό της ζωής στη Γη 

Θοδωρή Λαΐνα 
Το Philae ανίχνευσε οργανικά μόρια στην επιφάνεια του κομήτη 67P σύμφωνα με ανακοίνωση των επιτελών της αποστολής της ESA Μετά την πρώτη ανακοίνωση για τα ευρήματα του Philae που αφορούσαν την «υφή» του κομήτη και το ότι ο 67P είναι πιο σκληρός από όσο ανέμεναν οι επιστήμονες οι επιτελείς της αποστολής ανακοίνωσαν ότι η διαστημοσυσκευή εντόπισε οργανικά μόρια στην επιφάνεια του κομήτη. 

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Μετάδοση πληροφοριών μέσω στρεβλωμένου φωτός


Ερευνητές από την Αυστρία εξέπεμψαν στρεβλωμένες ακτίνες φωτός από σκεπές στη Βιέννη, στο πρώτο πείραμα κατά το οποίο στρεβλωμένο φως μεταδίδεται σε μεγάλες αποστάσεις σε εξωτερικό χώρο.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΕΣΒΗΣΕ ΜΕ ΨΗΛΑ ΤΟ… ΚΕΦΑΛΙ ΤΟ PHILAE

Τα επιστημονικά δεδομένα που κατέγραψε από τον κομήτη Tchouri, κατά τη διάρκεια της αποστολής του προτού σταματήσει να λειτουργεί η μπαταρία του, πρόλαβε και έστειλε το ρομπότ Philae.
«Λάβαμε τα πάντα», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ζαν-Πιέρ Μπιμπρίγκ, εκ των ερευνητών της αποστολής, αναφερόμενος στη δυσκολία της συγκέντρωσης των δεδομένων, προτού το ρομπότ τεθεί σε κατάσταση αδράνειας.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Εκπληκτικό timelapse με 17.000 φωτογραφίες από τον ήλιο [βίντεο]

Το Ηλιακό Παρατηρητήριο της NASA έδωσε στη δημοσιότητα το μαγευτικό time lapse που βλέπεις παραπάνω που αποτελείται από 17.000 υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες του ήλιου που τραβήχτηκαν τον περασμένο Οκτώβριο, λίγες μέρες πριν δηλαδή.

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Κίνα: Πως ένα 15οροφο ξενοδοχείο κατασκευάστηκε σε 6 ημέρες! [εικόνες, βίντεο]

Υπό κανονικές συνθήκες θα ήθελε τρεις μήνες για να γίνει όλη αυτή η κατασκευή. Ωστόσο, μία κατασκευαστική εταιρία στην Κίνα κατάφερε να κατασκευάσει ένα 15οροφο ξενοδοχείο μέσα σε έξι ημέρες.

Έτσι μπορεί να σας κατασκοπεύει η Webcam του υπολογιστή σας!


ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ – Έτσι μπορεί να σας κατασκοπεύει η Webcam του υπολογιστή σας!Θυμάστε αυτό το τραγούδι από το 1984, «Somebody’s watching me;» 

Ήταν μια μεγάλη προαναγγελία των πραγμάτων που θα έρθουν: Αυτές τις μέρες, οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να σας παρακολουθήσουν, ενώ ασχολείστε με την επιχείρησή σας στο σπίτι … μέσω του υπολογιστή σας. 

Έτσι, αν κάποιος σας εμπιστευτεί ότι «με κατασκοπεύουν μέσω του υπολογιστή μου», μην βιαστείτε να υποθέσετε ότι ο φίλος σας δεν πήρε τα φάρμακά του.

Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Αποκαλυπτήρια για το DNA της γάτας

ΠΩΣ Η ΑΓΡΙΟΓΑΤΑ ΕΓΙΝΕ ΨΙΨΙΝΑ
Αποκαλυπτήρια για το DNA της γάτας


Μια διεθνής ερευνητική ομάδα αποκωδικοποίησε το γονιδίωμα της γάτας, ρίχνοντας έτσι φως στον τρόπο που η αγριόγατα έγινε ψιψίνα.

Οι άνθρωποι έχουν στα σπίτια τους γάτες εδώ και περίπου 9.500 χρόνια, περίπου παράλληλα με την εμφάνιση της γεωργίας στην Εγγύς και Μέση Ανατολή, όμως λίγα πράγματα ήσαν έως τώρα γνωστά για το πώς ξεκίνησε αυτή η συμβιωτική σχέση.

Εξιχνιάστηκε η ταυτότητα μυστηριώδους αντικειμένου στον Γαλαξία μας


Εδώ και χρόνια, οι αστρονόμοι προβληματίζονταν για την παρουσία ενός παράξενου αντικείμενου στο κέντρο του Γαλαξία μας, το οποίο ορισμένοι ειδικοί υπέθεταν πως ήταν ένα νέφος αέριου υδρογόνου που κατευθυνόταν προς την τεράστια μαύρη τρύπα που βρίσκεται στην ίδια περιοχή.

Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014

Η "Περιοχή 51" της Ρωσίας -video-

Η ρωσική «Περιοχή 51» βρίσκεται στα Ουράλια. Είναι o νέος τουριστικός προορισμός όσων πιστεύουν στο «άγνωστο που υπάρχει εκεί έξω...», καθώς η βραχώδης ζώνη που χωρίζει την Ευρώπη από την Ασία βρίθει φημών για δεκάδες επισκέψεις UFO τα τελευταία 100 χρόνια. 

AeroMobil 3.0: Πέταξε το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο [βίντεο]


Στο αεροδρόμιο Νίτρα της Σλοβακίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη δοκιμαστική πτήση ιπτάμενου αυτοκινήτου «AeroMobil 3.0».
 
Είναι το πρώτο ιπτάμενο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής και έχει την δυνατότητα να κινείται τόσο ως αυτοκίνητο, όσο και ως αεροπλάνο! Ο πανίσχυρος κινητήρας του, Rotax 912 του επιτρέπει να αναπτύσσει ταχύτητα 200χλμ στον αέρα και 160χλμ στο έδαφος.

Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Η «αθώα» SMART TV σας, σας παρακολουθεί στα… μουλωχτά (Βίντεο)


ΜΥΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΣΤΗ SMART TV ΣΑΣ…

 Η «αθώα» τηλεόραση στέλνει ομολογουμένως καταγεγραμμένες συνομιλίες σε τρίτους… Για δείτε πως η νέα «έξυπνη» τηλεόραση της Samsung παραβιάζει την ιδιωτική ζωή των ανθρώπων…

 Βίντεο που πρέπει να δουν όλοι…

"Αυτό δεν θα έπρεπε να υπάρχει στον ουρανό" (ντοκιμαντέρ του zougla.gr)



Ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών πιστεύει ότι αυτές οι «ουρές» που βλέπουμε στον ουρανό και προκαλούνται από τις πτήσεις των αεροπλάνων, δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί και συμβαίνει κάτι ύποπτο, εν αγνοία μας. Πρόκειται για την πιο δημοφιλή, παγκόσμια, θεωρία συνωμοσίας, πλαισιωμένη από ιδιωτικές έρευνες και κάποιες επιστημονικές εκτιμήσεις, που από τα μπλογκ του διαδικτύου, έφτασε και στην ελληνική Βουλή.

Ιστορίες από ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα εξωγήινης απαγωγής


Οι ιστορίες με ανθρώπους που έχουν πέσει θύματα απαγωγής από Αρειανούς και κατοίκους άλλων γαλαξιών και παλιές είναι και πλουσιότατες, τόσο σε όρους φαντασίας όσο και αριθμούς.

Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

H μεγαλύτερη ηλιακή κηλίδα των τελευταίων δεκαετιών κατακλύζει το σύμπαν με φλόγες (video)


H μεγαλύτερη ηλιακή κηλίδα  των τελευταίων δεκαετιών σχηματίστηκε στον ηλιο και  εξαπολύει μπαράζ ηλιακών εκρήξεων.  Τις τελευταίες οκτώ ήμερες σε ένα βίντεο της NASA καταγράφηκαν οι πέντε ισχυρότερες στην  κατηγορία -Χ - Η ηλιακή κηλίδα , που ονομάζεται Active area 12192,  έχει το μέγεθος του πλανήτη Δία  και οι εκρήξεις της καταγράφηκαν στην κάμερα  μεταξύ 19ης Οκτωβρίου και 27 Οκτωβρίου , όταν το φαινόμενο ήταν ορατό από τη Γη .

«Ορφανά» και χαμένα ανάμεσα στους γαλαξίες τα μισά άστρα του σύμπαντος

«Ορφανά» και χαμένα ανάμεσα στους γαλαξίες τα μισά άστρα του σύμπαντοςΑΝΑΠΑΝΤΕΧΗ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ
Αστρονόμοι από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες έκαναν μια αναπάντεχη ανακάλυψη, που έχει μια ακόμη πιο απρόσμενη πιθανή αιτία. Για πρώτη φορά παρατήρησαν στο σύμπαν ένα άγνωστο έως τώρα και ανεξήγητο περίσσευμα φωτεινής (υπέρυθρης) ακτινοβολίας, η οποία μπορεί να προέρχεται από έναν τεράστιο αριθμό άστρων που βρίσκονται διάσπαρτα ανάμεσα στους γαλαξίες.

Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Αμερικανοί αρχαιολόγοι ισχυρίζονται ότι βρήκαν τον Δούρειο Ιππο!

Μια ομάδα Τούρκων αρχαιολόγων που πραγματοποιεί ανασκαφές στο σημείο όπου εικάζεται ότι βρισκόταν η ιστορική πόλη της Τροίας, στον λόφο του Χισαρλίκ της Τουρκίας, ανακάλυψε μια μεγάλη δομή από ξύλινες πλάκες που ανήκουν στον μυθικό Δούρειο Ιππο του Ομήρου.

Νέα θεωρία για τα παράλληλα σύμπαντα εξηγεί τα παράδοξα κβαντικά φαινόμενα


Πανεπιστημιακοί από το πανεπιστήμιο Γκρίφιθ και της Καλιφόρνια δίνουν μια ριζοσπαστική νέα ερμηνεία της κβαντικής φυσικής, προτείνοντας μια θεωρία για την ύπαρξη ενός μεγάλου αλλά πεπερασμένου πλήθους από παράλληλα σύμπαντα, τα οποία μάλιστα αλληλεπιδρούν μεταξύ τους.
Στο άρθρο που δημοσίευσαν στο περιοδικό Physical Review X, οι φυσικοί προτείνουν ότι τα παράλληλα σύμπαντα όχι μόνο υπάρχουν, αλλά και ότι κάθε ένα από αυτά δεν εξελίσσεται εντελώς ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα.

Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΟΦΘΑΛΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ & ΠΡΟΣΩΠΟΥ

           ΓΕΜΙΣΜΑ ΡΥΤΙΔΩΝ ΣΕ ΒΑΘΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΥΛΙΚΟ!


Το Plexr κάνει χρήση της τέταρτης κατάστασης της ύλης: το Plasma.
Το Plexr είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην Ευρώπη για την ιατρική. Είναι μια φορητή μικροχειρουργική συσκευή που λειτουργεί ασύρματα. Η συσκευή δημιουργήθηκε από την ανάγκη να παρέμβει σε περιπτώσεις όπου η χρήση των Laser ή των ραδιοσυχνοτήτων ήταν δύσκολη.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Virtual Olympia Tour- Εικονική περιήγηση στη Αρχαία Ολυμπία.

Δείτε το τέρας που συνέλαβε ο στρατός στο Περού [εικόνα]


Στο Περού ο στρατός έχει συλλάβει κάτι πραγματικά τρομακτικό, ένα τεράστιο σε μέγεθος ζώο, που όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία εμφανίζεται να είναι ένα δεμένο σε ένα τεράστιο ξύλο ανάμεσα σε κορμούς δέντρων.
 
Προφανώς αυτό το ζώο ήταν αρκετά τρομακτικό για τους ντόπιους που ζουν κοντά στη ζούγκλα του Αμαζονίου που συνορεύει με το Περού. 

Ιορδανία: Οι μυστηριώδεις κυκλικές κατασκευές που κατασκεύαστηκαν στο έδαφος και φαίνονται μόνο από ψηλά


Διάσπαρτες σε όλη την Ιορδανία υπάρχουν 12 κυκλικές κατασκευές οι οποίες με τη βοήθεια  της δορυφορικής χαρτογράφησης και αεροφωτογραφιών είναι ορατές.

 Είναι γνωστοί ως "μεγάλοι κύκλοι" ή "τεράστιοι τροχοί" και έχουν διάμετρο μεταξύ 220 και 455 μέτρων.


Για πρώτη φορά εντοπίστηκαν από αέρος το 1920  και έκτοτε έχουν αποκαλυφθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος, το σχήμα και τις θέσεις τους.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Το "αλλόκοτο" κρανίο που βρέθηκε νότια από τα βουνά της Ροδόπης [εικόνα]


Ήταν 21 Μαΐου του 2011, όταν ο Ρομάν Γκέντσεφ, ένας 38χρονος βούλγαρος από την Φιλιππούπολη, ανακάλυψε σε ένα μικρό λόφο κάπου κοντά στη βόρεια Ροδόπη ένα πολύ αλλόκοτο κρανίο, το οποίο δεν έμοιαζε ανθρώπινο.
 
Όπως δήλωσε ο ίδιος, σ’ αυτή την ανακάλυψε οδηγήθηκε μετά από «υπερβατική καθοδήγηση» πέντε παράξενων ονείρων. Στα όνειρα αυτά είχε δει να τον επισκέπτονταν πέντε λευκοντυμένες ανθρωποειδείς μορφές οι οποίες κρατούσαν μεταλλικές πανοπλίες υποδεικνύοντας του το σημείο στο οποίο ανακάλυψε το κρανίο.

Αποκρυπτογραφήθηκε ο δίσκος της Φαιστού ;


Σε μία προσευχή προς μία μάνα μεταφράζονται τα σύμβολα του δίσκου της Φαιστού, τα οποία οι ειδικοί προσπαθούν να διαβάσουν εδώ και έναν αιώνα, σύμφωνα με την τελευταία προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του αρχαίου αντικειμένου.

 Ως το πρώτο (μινωικό) CD-ROM περιγράφει τον δίσκο της Φαιστού ένας ειδικός, λόγω του τρόπου που είναι τοποθετημένες πάνω του οι διάφορες εικονογραφικές ενδείξεις. Ισχυρίζεται ότι ο δίσκος κρύβει μία προσευχή προς τη μεγαλη Μητέρα θεά, η οποία καταγράφεται με τη χρήση μίας αρχαίας γλώσσας, που αποτελείται από σύμβολα.