Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Τέλος στα πλυντήρια αυτοκινήτων: Ιδού το πρώτο αμάξι που καθαρίζεται μόνο του

Αν βαριέστε να πλύνετε το αυτοκίνητο σας και θεωρείτε τα πλυντήρια αυτοκινήτων «πολυτέλειες», τότε το νέο μοντέλο της Nissan έρχεται να… καθαρίσει για σας.
Ο ιαπωνικός κολοσσός παρουσίασε το πρώτο «αυτοκαθαριζόμενο αυτοκίνητο» που θα κάνει το συμβατικό πλύσιμο αυτοκινήτων παρελθόν.

Οι μηχανικοί της στο Ηνωμένο Βασίλειο πειραματίστηκαν με μία «νανο-τεχνολογία χρωμάτων» που απωθεί τη βρομιά προτού λερώσει το αμάξωμα.
Προς το παρόν η πρωτοποριακή μέθοδος βαφής δοκιμάζεται στο Σάντερλαντ της Βρετανίας για τα νέα Nissan Note. Η τιμή δεν έχει οριστεί ακόμη, αλλά πιθανότατα θα κυμαίνεται στα 450€ επιπλέον, από την τιμή του αυτοκινήτου.
Ένας εκπρόσωπος της Nissan, δήλωσε «Το πλύσιμο ενός αυτοκινήτου μπορεί να είναι μια δαπανηρή αγγαρεία. Σε απάντηση, η Nissan έχει ξεκινήσει δοκιμές με μία πρωτοποριακή τεχνολογία βαφής που απωθεί τη λάσπη, τη βροχή και την καθημερινή βρωμιά, που σημαίνει ότι οι οδηγοί μπορεί να μην ξαναχρειαστεί να καθαρίσουν το αυτοκινητό τους.»
Οι επιστήμονες έχουν αναπτύξει ένα «σούπερ – υδρόφοβο» και «ελεαιόφοβο» χρώμα, το οποίο απωθεί το νερό και τα έλαια. Έχει εφαρμοστεί σε όλα τα νέα Nissan Note supermini και αποτελεί το πρώτο αυτοκαθαριζόμενο αμάξωμα στον κόσμο.
Η Nissan λέει ότι είναι η πρώτη κατασκευάστρια εταιρία αυτοκινήτων που εφαρμόζει την τεχνολογία Ultra – Ever Dry ® για αμαξώματα και θα το δοκιμάσει «στον πραγματικό κόσμο» μέσα στους επόμενους μήνες στο Ευρωπαϊκό Τεχνικό Κέντρο της στο Κράνφιλντ του Μπεντφορντσάιρ.
Εξηγώντας πώς λειτουργεί η νέα τεχνολογία, ένας εκπρόσωπος της Nissan δήλωσε: «Με τη δημιουργία ενός προστατευτικού στρώματος αέρα μεταξύ του χρώματος και του περιβάλλοντος, απωθείται αποτελεσματικά το στάσιμο νερό και οι λάσπες και αποφεύγονται τα βρώμικα σημάδια στην επιφάνεια του αυτοκινήτου.
Ο επικεφαλής διευθυντής μάρκετινγκ Τζέραλντιν Ινγκχαμ δήλωσε: «Η Nissan Note έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να λάβουν το άγχος της οδήγησης των πελατών και οι μηχανικοί της Nissan συνεχώς σκέφτονται νέους τρόπους να κάνουν την οικογενειακή ζωή ευκολότερη.»
http://techit.gr/