Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Έξυπνοι φακοί επαφής με ενσωματωμένη κάμερα για τυφλούς από την Google

Έξυπνοι φακοί επαφής με ενσωματωμένη κάμερα είναι το τελευταίο δημιούργημα της Google που θα μπορεί να βοηθήσει άτομα με προβλήματα όρασης.   

Μετά τα έξυπνα γυαλιά της Google, έρχονται και οι φακοί επαφής εξοπλισμένοι με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα και ασύρματη σύνδεση με δυνατότητα στους χρήστες να εστιάζουν σε αντικείμενα. Οι φακοί επαφής, που θα μπορούν να κάνουν superzoom σε αντικείμενα, θα έχουν στην ουσία ενσωματωμένο το σύστημα των έξυπνων γυαλιών της Google.

 
Ο έξυπνος φακός επαφής θα έχει ασύρματες δυνατότητες που επιτρέπουν στον χρήστη να συνδεθεί με smartphone προκειμένου να γίνεται επεξεργασία των πληροφοριών και να δίνονται ηχητικές εντολές στον χρήστη.
Σύμφωνα με την Google, το σύστημα θα μπορεί επίσης να ανιχνεύει πρόσωπα και να μπορεί να  βοηθήσει τους ανθρώπους με απώλεια όρασης να αναγνωρίζουν πρόσωπα.

 Πώς λειτουργεί ο έξυπνος φακός επαφής της Google;

Οι φακοί επαφής της Google αποτελούνται από μία κάμερα κι έναν αισθητήρα εικόνας. Το σύστημα μπορεί να συνδεθεί ασύρματα με κινητό τηλέφωνο, να έχει πρόσβαση σε στοιχεία και να ενημερώσει ηχητικά τον χρήστη. Για τους τυφλούς, αυτοί οι φακοί επαφής μπορούν να γίνουν τα... μάτια τους.
«Για παράδειγμα, ένας  τυφλός που φοράει τους φακούς επαφής της Google με ενσωματωμένη κάμερα θα μπορεί να περπατά σε πεζοδρόμιο και να ενημερώνεται ότι πλησιάζει σε διασταύρωση», αναφέρει η εταιρεία. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr