Κυριακή 26 Μαΐου 2013

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΗΜΙΥΠΟΒΡΥΧΙΟ! -Video-

635050661854545468pic-0-norm_250_183_1054661084της Κάτιας Γερακαρίτου
Μια αξέχαστη εμπειρία ξενάγησης στον θαλάσσιο κόσμο προσφέρει το πρώτο χειροποίητο ημι- υποβρύχιο, δημιουργία ενός 42χρονου Δραμινού επιχειρηματία. Πρόκειται για μία εντυπωσιακή και πρωτοφανή κατασκευή του Στέφανου Χασιλίδη, που έχει συγκεντρώσει το... 
ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων.



Το όνομα του σκάφους «Νηρηίδα» και δίνει τη δυνατότητα σε αυτόν που θα το αποκτήσει να θαυμάσει τον βυθό, καθισμένος αναπαυτικά σε μια πολυθρόνα. Ουσιαστικά είναι ένα σκάφος που αποτελείται από δυο μέρη, το ένα στην επιφάνεια της θάλασσας και μοιάζει σαν βάρκα και το άλλο κάτω από αυτήν με συμπαγή παράθυρα και την κατάλληλη στεγανότητα. Η πλοήγηση του σκάφους γίνεται τόσο από το κατάστρωμα, όσο και από την υποβρύχια καμπίνα του. Τα υλικά, ο σχεδιασμός και η ασφάλεια του ημι- υποβρυχίου το κάνει ένα μοναδικά πρωτοποριακό προϊόν στην αγορά. 

Ήδη, έχουν γίνει οι παραγγελίες και κατασκευάζονται δυο σκάφη για Έλληνες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, προέρχονται από τον καλλιτεχνικό χώρο. Παράλληλα, ενδιαφέρον για το ημι-υποβρύχιο «Νηρηίδα» έχουν εκδηλώσει τουριστικές επιχειρήσεις από το Κατάρ, τις Μαλδίβες, το Ντουμπάι και την Αύγυπτο. Ήδη, ετοιμάζονται από τους νομικούς συμβούλους κάποια σύμφωνα που θα τηρούνται για να έχουν οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις την αποκλειστική αντιπροσωπεία των ελληνικών χειροποίητων ημι- υποβρυχίων. Το κόστος πώλησης αλλά και κατασκευής του σκάφους παραμένει έως σήμερα άγνωστο και είναι το «κρυφό μυστικό» της εταιρείας και των υποψήφιων αγοράστών.

 Το Ημι-Υποβρύχιο Σκάφος Νηρηίδα υπάρχει διαθέσιμο σε 3 Χειροποίητες εκδόσεις, (2, 4 και 6 θέσεων) πλήρως παραμετροποιήσιμες ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις και μια έκδοση μαζικής παραγωγής.

Η εταιρία Χασιλίδης Κατασκευαστική (www.semisubmarineboat.com) από την ακριτική Δράμα σήμερα διαθέτει μια ολοκληρωμένη ομάδα ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για το σχεδιασμό και την παραγωγή όλων των μοντέλων. Για κάθε «Νηρηίδα» εργάζονται 17 άτομα επί σχεδόν τρεις μήνες. «Στην αρχή ήμουν μόνος μου, αλλά πλέον φτάσαμε στο σημείο να μπορούμε να προσλάβουμε τα απαραίτητα και εξειδικευμένα άτομα» υπογράμμισε ο κ.Χασιλίδης στη Voria.gr. Όπως αποκάλυψε ήδη του έχουν γίνει κάποιες πρώτες προτάσεις για να πάει στο εξωτερικό, κάτι το οποίο απέκλεισε. 

Η διαδικασία από την έμπνευση της ιδέας μέχρι την υλοποίησή της διήρκησε 2,5 χρόνια, από το 2008. «Ήταν ένα όνειρο ζωής, να κάνω κάτι διαφορετικό, το οποίο θα βοηθούσε και τον τουρισμό στην Ελλάδα» εξήγησε ο κ. Χασιλίδης, ο οποίος είχε ήδη την εμπειρία κατασκευής σε ναυπηγικές εργασίες. Το όλο εγχείρημα ήταν αρκετά δύσκολο και αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, ενώ χρειάστηκε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη για την υλοποίηση του ημι- υποβρυχίου.

Πάντως ο κ. Χασιλίδης, όπως αποκάλυψε, η «Νηρηίδα» είναι η αφετηρία των καινοτομιών, καθώς σχεδιάζει να προχωρήσει και στην κατασκευή ενός υποβρυχίου σκάφους για συμμετοχή σε στρατιωτικές ασκήσεις. Όπως ανέφερε, αυτό θα γίνει σε περίπτωση που βρεθούν συγχρηματοδότες ή επενδυτές...
www.apospasma.gr