Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΡΟΜΠΟΤ ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΕ ΑΡΧΑΙΟ ΝΑΟ ΒΙΝΤΕΟ



Ο Ναός του φτερωτού φιδιού , επίσης γνωστός ως ο Ναός του Quetzalcoatl, είναι μια πυραμίδα έξι επιπέδων διακοσμημένη με φιδωτά πλάσματα.
Εκατοντάδες μυστηριώδεις σφαίρες βρίσκονται κάτω από το Ναό του φτερωτού φιδιού, μια αρχαία πυραμίδα έξι επιπέδων μόλις 30 μίλια από την πόλη του Μεξικού.

Οι αινιγματικές σφαίρες βρέθηκαν κατά τη διάρκεια μιας αρχαιολογικής ανασκαφής χρησιμοποιώντας μια κάμερα εξοπλισμένη πάνω σε ρομπότ σε ένα από τα πιο σημαντικά κτίρια της προ-ισπανικής πόλης Teotihuacan .
«Μοιάζουν με κίτρινες σφαίρες, αλλά δεν ξέρουμε τη σημασία τους. Είναι μια πρωτοφανή ανακάλυψη ", δήλωσε ο Jorge Zavala, ένας αρχαιολόγος της εθνικής ανθρωπολογίας του Μεξικού και το Ινστιτούτο Ιστορίας.
Τα μεσοαμερικανικά ερείπια της Τεοτιχουακάν, ένα Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς , αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του αρχαίου κόσμου. Πιστεύεται ότι έχουν δημιουργηθεί γύρω στο 100 π.Χ., η πυραμίδα-πόλη είχε πάνω από 100.000 κατοίκους στο αποκορύφωμά της, αλλά εγκαταλείφθηκε για μυστηριώδεις λόγους, γύρω στο 700 μ.Χ. - πολύ πριν φτάσουν οι Αζτέκοι το 1300.
Η ανασκαφή στο ναό επικεντρώθηκε σε ένα 330-ποδών τούνελ που τρέχει κάτω από τη δομή. Ο αγωγός ανακαλύφθηκε το 2003, όταν μια βαριά βροχή αποκάλυψε μια τρύπα λίγα μέτρα από την πυραμίδα.
Εξερευνώντας το τούνελ, που σκοπίμως ήταν γεμάτο με συντρίμμια και ερείπια από τους ανθρώπους της Τεοτιχουακάν όπου απαιτούνται αρκετά χρόνια για τις προκαταρκτικές εργασίες και τον προγραμματισμό.
"Τέλος, πριν από λίγους μήνες βρήκαμε τις δίπλευρες αίθουσες σε 72 και 74 μέτρα (236 και 242 πόδια) από την είσοδο.
Οι αρχαιολόγοι εξερεύνησαν το τούνελ με ένα τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ που ονομάζεται Tlaloc II-TC, το οποίο έχει μια υπέρυθρη κάμερα και ένα σαρωτή λέιζερ που δημιουργεί μια 3D απεικόνιση των χώρων κάτω από το ναό.
«Το ρομπότ ήταν σε θέση να εισέλθει στο τμήμα της σήραγγας, η οποία δεν έχει ανασκαφεί ακόμα και βρέθηκαν τρεις αίθουσες μεταξύ 100 και 110 μέτρα (328 και 360 πόδια) από την είσοδο.
Οι μυστηριώδεις σφαίρες βρέθηκαν και στις δύο αίθουσες Βορρά και Νότου. Από 1,5 έως 5 ίντσες, τα αντικείμενα έχουν έναν πυρήνα από πηλό και καλύπτονται με ένα κίτρινο υλικό που ονομάζεται γιαροσίτης.
Δείτε ένα σύντομο βίντεο απο το έργο του ρομπότ