Τρίτη, 2 Απριλίου 2013

Θεάματα - "Διαστημική Αποστολή 101" στο πλανητάριο


Η ζωντανή παράσταση «Διαστημική Αποστολή 101 - Προορισμός: Ηλιακό Σύστημα» είναι μια παραγωγή του ΝΟΗΣΙΣ, κατάλληλο σε πρώτη φάση για νήπια και για Α', Β', Γ' Δημοτικού. 

Η πρώτη ζωντανή διαστημική παραγωγή του πλανηταρίου, περιλαμβάνει 20 λεπτά παρουσίαση αστερισμών, πλανητών και ουράνιων σωμάτων από εμψυχωτή του ΝΟΗΣΙΣ και ένα παιχνίδι γνώσεων με ερωτήσεις και απαντήσεις. Την παράσταση μπορούν να παρακολουθήσουν νήπια και παιδιά δημοτικού (το περιεχόμενο προσαρμόζεται στις ηλικιακές ομάδες). 

Τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ως «διαστημικοί επισκέπτες», εφοδιάζονται με κάρτες επιβίβασης οι οποίες μεταξύ άλλων περιέχουν φωτογραφίες και πληροφορίες για ουράνια σώματα όπως πλανήτες, γαλαξίες, νεφελώματα κλπ. 

Η συνολική διάρκεια του ταξιδιού είναι 35-40 λεπτά. 

Περιεχόμενο της παράστασης 

α) Ζωντανή παρουσίαση 
Τα παιδιά ξεναγούνται με αφετηρία τη Γη στα πιο γνωστά τους ουράνια σώματα όπως ο Ήλιος και η Σελήνη. Παρατηρούν τους βασικούς αστερισμούς και μαθαίνουν για τη φωτορύπανση. Γνωρίζουν το φαινόμενο της ημέρας και της νύχτας, τη μέτρηση του χρόνου σε ημέρες, μήνες και έτη. Κατόπιν, ταξιδεύουν στο ηλιακό μας σύστημα και μαθαίνουν για τις συνθήκες που επικρατούν στους πλανήτες, αναγνωρίζοντας πόσο πολύτιμη είναι η ύπαρξης ζωής στον πλανήτη μας, τη Γη. 

β) Παιχνίδι γνώσεων 
Μετά τη ζωντανή παρουσίαση, ακολουθεί ένα διασκεδαστικό quiz ερωτήσεων και απαντήσεων κατά το οποίο τα παιδιά αναζητούν τις σωστές απαντήσεις στα ερωτήματα που σχετίζονται με την παρουσίαση που παρακολούθησαν. Το παιχνίδι παίζεται με ειδικό σύστημα ασύρματης ψηφοφορίας* που διαθέτει το ΝΟΗΣΙΣ μέσω του οποίου τα παιδιά επιλέγουν τη σωστή απάντηση από ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών (Α, Β, Γ). 

* Οι συσκευές ψηφοφορίας δίδονται μόνο για τις τάξεις Δ’ - ΣΤ’. Οι μαθητές των πρώτων τάξεων του δημοτικού ψηφίζουν ατομικά σηκώνοντας το χέρι τους στη σωστή απάντηση. 

Θέματα που καλύπτει η παρουσίαση: 
- Μέτρηση του χρόνου από τη Γη 
- Η εφεύρεση του Τηλεσκοπίου 
- Το ηλιακό μας σύστημα 
- Οι πλανήτες 
- Συνθήκες που είναι απαραίτητες για την ύπαρξη ζωής 
- Αστερισμοί 
- Φωτορύπανση 
- Η Γη 
- To Φαινόμενο ημέρας – νύχτας 
- Οι φάσεις της Σελήνης 

Διαδικασία κράτησης 
Μπορείτε τηλεφωνικά να κάνετε ομαδική κράτηση. Η κράτηση γίνεται στο 2310-483000 (επιλογή 2), Δευτέρα - Παρασκευή 8:00-13:00. 

Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, καλό θα είναι να γνωρίζετε τον αριθμό ατόμων της ομάδας σας και την τάξη. Οι κρατήσεις δεν μπορούν να γίνουν προκαταβολικά για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 2 μηνών και εξυπηρετούνται κατά προτεραιότητα. Υπεύθυνη κρατήσεων ομάδων: κα Μαριάννα Παπανδρέου. 

Δείτε το βίντεο