Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας...Στο Κουρσούμ Τζαμί



moysio_arxaiasΣτα Τρίκαλα  από σήμερα με την έναρξη λειτουργίας του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, 
(την Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 στις 19:30 στο Κουρσούμ Τζαμί Τρικάλων) θα πραγματοποιηθούν και τα εγκαίνια της Έκθεσης «Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έκθεση αυτή, γίνεται για πρώτη φορά στην Θεσσαλία και η εξαιρετική συλλογή των δεκάδων εκθεμάτων του Κώστα Κοτσανά θεωρείται παγκοσμίως αξιόπιστη. 
Βασικός φετινός στόχος της οργανωτικής επιτροπής του «Μύλου των Ξωτικών» ήταν να προσφέρει στους μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων αλλά και σε όλους τους επισκέπτες ένα μοναδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα δράσεων. Ενισχύθηκε επιπλέον η διαδραστικότητα των εργαστηρίων με εκπαιδευτικά θέματα ενώ ταυτόχρονα επιτεύχθηκε και η εξαιρετική συνεργασία με το συγκεκριμένο Μουσείο.moysio_arxaias
Πρόκειται για μια εξαιρετική συλλογή με δεκάδες εντυπωσιακά εκθέματα που ξεκινούν από το ρομπότ - υπηρέτρια του Φίλωνος, τον "κινηματογράφο" του Ήρωνος, το υδραυλικό ωρολόγιο του Αρχιμήδη και φτάνουν μέχρι και τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων καλύπτοντας την περίοδο από το 2000π.χ. μέχρι το τέλος του αρχαίου ελληνικού κόσμου.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2013 από 10:00 έως 14:30 και από τις 17:00 έως τις 21:00.