Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Τηλέφωνο, πληκτρολόγιο και mouse σε μία συσκευή Πρόκειται για μία εφαρμογή «τρία σε ένα»


Στον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας, με την κυριαρχία των ασύρματων δικτύων, των smartphones και των φορητών συσκευών, το φαινόμενο της σύγκλισης (μία συσκευή για πάρα πολλές διαφορετικές δραστηριότητες) κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος. Ένα μοντέρνο smartphone, εξοπλισμένο με μία ποικιλία «έξυπνων» εφαρμογών μπορεί να κάνει πράγματα τα οποία μόλις πέντε χρόνια πριν θα φάνταζαν επιστημονική φαντασία. 

Στην κατηγορία αυτών των εφαρμογών εντάσσεται και το Mobile Mouse. 


Πρόκειται για μία εφαρμογή «τρία σε ένα», η οποία δίνει στο smartphone του χρήστη τη δυνατότητα να λειτουργήσει και ως πληκτρολόγιο και mouse για έναν υπολογιστή, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη του να εργαστεί πάνω του χωρίς να αγγίξει στιγμή τα συνήθη, θεωρούμενα ως εκ των ουκ άνευ, περιφερειακά.

Το Mobile Mouse είναι μία εφαρμογή τόσο για iOS όσο και για Android. Προϋποθέτει την εγκατάσταση λογισμικού στον υπολογιστή που θέλει ο χρήστης να εργαστεί, και υπάρχουν εκδόσεις συμβατές με Windows, Ubuntu και εκδόσεις των λειτουργικών της Apple. Αυτό που συμβαίνει είναι ο υπολογιστής και το τηλέφωνο να αλληλοεντοπίζονται σε ένα μεταξύ τους δίκτυο και μετά από το απαραίτητο setup το κινητό τηλέφωνο μπορεί να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα ενός πληκτρολογίου και ενός mouse. Η οθόνη του κινητού μοιράζεται σε δύο τμήματα, με το πληκτρολόγιο στο πάνω τμήμα και το trackpad (όπως σε ένα laptop, για παράδειγμα) στο κάτω, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα μεγέθυνσης του ενός από τα δύο για μεγαλύτερη ευκολία και ακρίβεια στο ένα από τα δύο εάν κάτι τέτοιο είναι επιθυμητό.

Η βασική εφαρμογή, το Mobile Mouse, είναι διαθέσιμη δωρεάν. Στην περίπτωση του Moblie Mouse Pro αυτό αλλάζει (1,99 δολάρια για iOS, 2,99 για Android), καθώς παρέχονται και πιο εξειδικευμένα εργαλεία και δυνατότητες για media players και περιήγηση στο Ίντερνετ, διαχείριση φακέλων και αρχείων, και ειδικό πρόγραμμα για λειτουργία εφαρμογών.

Αντίστοιχες εφαρμογές έχουν εμφανιστεί και στο παρελθόν, ωστόσο η περίπτωση του Mobile Mouse ξεχωρίζει λόγω της ευρείας γκάμας συμβατότητάς του, καθώς υποστηρίζει τόσο λειτουργικά της Microsoft και της Apple όσο και Android και συστήματα Linux, δίνοντάς της ένα μεγάλο βαθμό «ευελιξίας», καθώς ο χρήστης αποκτά πρακτικά ένα εύχρηστο «τηλεκοντρόλ/πολυεργαλείο» , με το οποίο μπορεί να χειριστεί πολλά συστήματα με διαφορετικά χαρακτηριστικά.
http://www.aegeantimes.gr