Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Δες το ποδι σου για να δεις αν εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ (!)





Λοιπόν. Βάζω στοίχημα ὅτι μόλις τελειώσετε τήν ἀνάγνωσι τοῦ παρακάτω ἄρθρου θά βγεῖτε, ὄχι ἀπό τά ῥοῦχα σας ἀλλά ἀπό τά παπούτσια σας. (καί τίς κάλτσες μή σᾶς πῶ)...

Τό Ἑλληνικό πόδι

Ποσοι πραγματικα γνωριζουν τι ειναι το Ελληνικο Ποδι?

Η ευκολη και γρηγορη απαντηση ειναι οτι προκειται περι μετρικου συστηματος το ποποιο χρησιμοποιηθηκε στην αρχαιοτητα απο τους Ελληνες και κατοπιν υιοθετηθηκε απο τους Αγγλους κλπ κλπ.


Ναι, αυτη ειναι μια απαντηση. Σωστη εν μερει. Αλλα στην πραγματικοτητα στην τεχνη και στην ιατρικη, ο ορος Ελληνικο Ποδι σημαινε κατι αλλο τελειως διαφορετικο. Το ειχα παρατηρησει απο μικρος, πριν καν μαθω τιποτε ή διαβασω για αυτο, αλλα μεχρι εκει. Και το ειχα παρατηρησει γιατι το ειχα και εγω και οι συγγενεις μου (και οι περισοτερες απο τις κοπελες μου που ειχα το χρονο να παρατηρησω αυτη τη λεπτομερεια στην ανατομια τους στα διαλειματα απο τις αλλες ανατομικες τους λεπτομερειες).

Στην ιατρικη λοιπον ονομαζεται Morton’s toe, στην γλυπτικη ονομαζεται Ελληνικο Ποδι. Ειναι η κατασταση κατα την οποια το δευτερο δαχτυλο του ποδιου μας, αυτο διπλα στο μεγαλο, ειναι μακρυτερο απο το πρωτο, το μεγαλο. Στα φυσιολογικα ποδια υπαρχουν 3 τυποι. Το Αιγυπτιακο Ποδι, στο οποιο απο το μεγαλο δαχτυλο μεχρι το μικροτερο υπαρχει μια διαγωνιος ευθεια με το μεγαλο δαχτυλο μακρυτερο απο ολα, το Ρωμαϊκο Ποδι ή και τετραγωνο, οπου ολα τα δαχτυλα ειναι σε μια οριζοντια ευθεια και το Ελληνικο Ποδι οπως περιεγραψα πριν.

Η μεγαλη (70-80%) πλειοψηφια του παγκοσμιου πληθυσμου εχει το Αιγυπτιακο Ποδι, καθως ειναι το «κανονικο» οστεολογικα ποδι, αυτο το οποιο «πρεπει» να εχει ο καθε ανθρωπος με βαση την οστεϊκη κατασκευη του ειδους μας. Υπαρχει ολοκληρο κινημα μαλιστα στις ιατρικες κοινοτητες παγκοσμιως να καταργηθει ο ορος «Αιγυπτιακο» καθως ειναι το ορθο επιστημονικα. Δεν υπαρχει ομως καμμια αμφισβητηση για τον ορο «Ελληνικο», παρα μονο η σιωπηρη αντικατασταση του απο τον ορο Morton’s toe και τον χαρακτηρισμο του ως οστεϊκη δυσμορφια.
Ποια ειναι ομως η διαφορα με τα αλλα εκτος απο το μεγεθος των μεταταρσιων οστων?
Το Ελληνικο Ποδι ειναι κληρονομικο!!!!
Απιστευτο? Αν ηταν μονο αυτο, πιθανον οχι. Το απιστευτο ειναι οτι η «δυσμορφια» του Ελληνικου Ποδιου συνδεεται γονιδιακα με Ελληνες.
Οπα. Μισο.
Αυτο σημαινει οτι οποιος εχει μεγαλυτερο δευτερο δαχτυλο στο ποδι του, εχει απαραιτητα Ελληνικα γονιδια?
ΝΑΙ!!!
Αυτο ΕΙΝΑΙ απιστευτο. Και αυτο ειναι πιθανον το στοιχειο το οποιο γινεται προσπαθεια να καταργηθει, μετατρεποντας το γενετικο αυτο χαρακτηριστικο σε οστεϊκη δυσμορφια.
Στη γλυπτικη, υπαρχουν αμετρητες αποδειξεις για την γνωση της υπαρξης του χαρακτηριστικου αυτου στους Ελληνες απο τα παναρχαια χρονια. ΟΛΑ τα αγαλματα της Ελληνικης αρχαιοτητας τα οποια απεικονιζουν φιγουρες Ελληνων, φερουν αυτο το χαρακτηριστικο καθαρο. Δεν ειναι τυχαιο οτι οι αρχαιοι ημων προγονοι το απεικονιζαν στα εργα τους. Γνωριζαν την διαφορετικοτητα τους και το εδειχναν. Αργοτερα οι Ρωμαιοι, καθως δεν ειχαν δικη τους γλυπτικη υποδομη και παιδεια, αντεγραψαν τα Ελληνικα εργα, και μη γνωριζοντας τη λεπτομερεια αυτη, και το Ελληνικο Ποδι μεταφεροντας το στην τεχνη τους, αλλα ταυτοχρονα το διεσωσαν και για τις επομενες γενιες καθως ειναι γνωστο οτι ενα τεραστιο ποσοστο αυθεντικων Ελληνικων εργων καταστραφηκε για πολλους και διαφορους λογους.
Θα ηθελα να σταματησω εδω προς το παρων, καθως υπαρχει τεραστιο υλικο πισω απο αυτες τις πληροφοριες που σας παραθετω και ηδη εχω ξεφυγει. Νομιζω ομως οτι υπαρχει ενα προβλημα στις γνωσεις που κατεχουμε για εμας τους ιδιους και την εθνολογικη μας καταγωγη. Θα σας δωσω λοιπον ενα παραδειγμα προς προβληματισμο και σκεψη.

Καπου μεσα στο μυαλο μου εχω δυο πληροφοριες, φαινομενικα ασχετες μεταξυ τους.
1. Τα παραπανω για το Ελληνικο Ποδι, συν καποιες αλλες λεπτομερειες για αυτο,
2. Τον μυθο των Tuatha de Danaan των Ιρλανδων – Ουαλλων – Κελτων, που ειναι μερος της (επισημης) μυθολογιας τους.
Ετσι για να μην πολυ-προβληματιζεστε, εινα σαφες οτι ο μυθος αυτος αναφερεται σε Δαναους που σε παναρχαια χρονια εφτασαν, εποικισαν, βασιλεψαν και αναμιχθηκαν με τον τοπικο πληθυσμο της Ιρλανδιας και κατοπιν μετακινηθηκαν προς την κεντρικη Βρετανια και ετσι μυθολογειται η δημιουργια του εθνους των Ουαλλων. Οι Ιρλανδοι το μνημονευουν εδω και εκατονταδες χρονια, εμεις ουτε που το ξερουμε…

Σημερα λοιπον που κοιτουσα κατι στο internet για το Ελληνικο Ποδι, διαβασα οτι ο μεγαλυτερος εθνικα πληθυσμος που το φερει ειναι οι Ελληνες και ο δευτερος μεγαλυτερος ειναι οι Κελτικοι πληθυσμοι της Ιρλανδιας και Ουαλλιας…..

Τουλαχιστον για το δικο μου το μυαλο η συνδεση ειναι αμεση. Εσεις την βλεπετε?


Μή βιαστεῖτε νά βγάλετε τίς κάλτσες σας. Ἀφῆστε τους νά λένε. Τό δικό μου πόδι, πάντως, μᾶλλον μέ ῥωμαϊκό ὀμοιάζει. Εἴπαμε, ὅλα εἶναι σχετικά.

Ἐν κατακλείδι, ἡ ἀνυπαρξία μεγαλυτέρου 2ου δακτύλου δέν σημαίνει τήν μή ἑλληνικότητα, ἁπλῶς ἡ ὕπαρξίς του εἶναι ἀντράνταχτη ἀπόδειξις.

Μινώταυρος
http://shoes24gr.blogspot.gr/