Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

7χρονη ξύπνησε από κώμα με ένα τραγούδι!




Μάχη για τη ζωή της έδινε η 7χρονη Charlotte Neve που εισήχθη στο νοσοκομείο με εγκεφαλική αιμορραγία.

Ένα τραγούδι από τα χείλη της μαμάς της ήταν αυτό που την ξύπνησε έπειτα από κώμα μίας εβδομάδας: το «Rolling in the Deep» της Adele!

Η εγκεφαλική αιμορραγία θεωρείται εξαιρετικά σπάνια για έναν άνθρωπο στην ηλικία της Charlotte. Η 7χρονη την έπαθε ενώ κοιμόταν και το αποτέλεσμα ήταν να χάσει την όραση και την ομιλία της. 

Έπειτα από δύο επεμβάσεις με στόχο να σταματήσει η αιμορραγία, το κοριτσάκι έπεσε σε κώμα. Η μάχη για τη ζωή της ήταν δύσκολη και οι γιατροί είπαν στη μητέρα της Leila να την αποχαιρετήσει.

Όταν η 31χρονη μητέρα πλησίασε στο κρεβάτι για να αγκαλιάσει την κόρη της για τελευταία φορά, το ραδιόφωνο άτυχε να παίζει το «Rolling in the Deep» που συχνά τραγουδούσαν μαζί μαμά και κόρη. Η Leila άρχισε να τον τραγουδά στην κόρη της και η Charlotte άρχισε να χαμογελάει, προς έκπληξη των γιατρών.

Μέσα σε δύο μέρες, η Charlotte άρχισε να μιλάει, μπορούσε να διακρίνει τα χρώματα και κατάφερε να σηκωθεί από το κρεβάτι της!

Δύο μήνες μετά, προκάλεσε ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη στους γιατρούς καταφέρνοντας να περπατάει και να μιλάει ενώ είχε ήδη αρχίσει να βλέπει εν μέρει. Πλέον έχει επιστρέψει και στο σχολείο και στα μαθήματα χορού.

«Είναι ένα θαύμα! Οι γιατροί μου είπαν να την αποχαιρετήσω και πίστευα πως θα έχανα το κοριτσάκι μου», δήλωσε συγκινημένη η Leila. «Κάθισα στο κρεβάτι της για να την αγκαλιάσω, ήταν συνδεδεμένη με διάφορα μηχανήματα και δεν ανταποκρινόταν. Άρχισε τότε το τραγούδι στο ραδιόφωνο κι άρχισα να της το τραγουδάω κι εγώ. Η Charlotte χαμογέλασε και εγώ δεν μπορούσα να το πιστέψω. Οι νοσοκόμες είπαν πως ήταν σαν να την "ξεκλείδωσα" κι από εκείνη την ημέρα άρχισε να βελτιώνεται η κατάστασή της».

Δείτε τις φωτογραφίες...

http://tapandanews.blogspot.gr