Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τηλεοράσεις OLED στην Ευρώπη το 2012 από την LG



Η LG σπεύδει να καταστεί η πρώτη εταιρεία κατασκευής τηλεοράσεων που θα διαθέσει στην ευρωπαϊκή αγορά τηλεόραση OLED το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Σύμφωνα με την εταιρεία, η LG OLED TV 55 ιντσών προσφέρει ασύγκριτη ποιότητα εικόνας έχει υπέροχη σχεδίαση -έχει πάχος 4 χιλιοστά και βάρος 10 κιλά. Χαρακτηρίζεται ως «η απόλυτη οθόνη,  που ξεπερνάει πραγματικά κάθε προσδοκία και είναι πέρα από κάθε φαντασία».


Νωρίτερα, το Μάιο έγινε γνωστό ότι Sony και Panasonic θα επιχειρήσουν να συνεργαστούν ώστε να διαθέσουν μαζικά τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED για να αντιμετωπίσουν από κοινού τον έντονο, όπως προβλέπεται, ανταγωνισμό από τους κατασκευαστές στην Νότια Κορέα. Η Samsung έχει επίσης ανακοινώσει ότι θα διαθέσει τηλεοράσεις OLED πρώτη στην Νότια Κορέα μέσα στο 2012. Τώρα, η LG σπεύδει να ανακοινώσει ότι οι δικές της OLED 55 ιντσών θα κυκλοφορούν στην Ευρώπη το δεύτερο εξάμηνο του 2012.


14 φωτογραφίες




Η LG Electronics εγκαινίασε «τη νέα εποχή στον τομέα των τηλεοράσεων» με την παρουσίαση της μεγαλύτερης και λεπτότερης τηλεόρασης τεχνολογίας OLED 55 ιντσών στον κόσμο, στο φημισμένο Salle des Etoiles του Μονακό.


Μπροστά σε ένα ακροατήριο 400 αντιπροσώπων, δημοσιογράφων και του προσκεκλημένου Sebastian Vettel, πρωταθλητή της F1, τα στελέχη της LG δεσμεύθηκαν να αναπτύξουν την πιο προηγμένη τηλεόραση OLED στην αγορά και να είναι η πρώτη εταιρεία που θα προσφέρει αυτές τις τηλεοράσεις στους ευρωπαίους καταναλωτές κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.


«Στην ιστορία της τηλεόρασης, έχουν σημειωθεί ελάχιστες επαναστατικές καινοτομίες με τέτοιο αντίκτυπο, όσο έχει σήμερα η άφιξη της τηλεόρασης OLED», δήλωσε ο κ. Havis Kwon, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της LG Home Entertainment.


«Στην LG πιστεύουμε ότι πρόκειται για την απόλυτη οθόνη, διότι η τηλεόραση LG OLED ξεπερνάει πραγματικά κάθε προσδοκία, και είναι πέρα από κάθε φαντασία, προσφέροντας ασύγκριτη ποιότητα εικόνας και υπέροχη σχεδίαση. Φέτος, στοχεύουμε η τεχνολογία OLED να γίνει συνώνυμο της LG».


  • Η τεχνολογία WRGB της τηλεόρασης OLED της LG αποτελεί το αποκορύφωμα της έρευνας και ανάπτυξης πολλών ετών για την LG, που πρώτη εισήγαγε στο εμπόριο το 2009 την τηλεόραση OLED 15 ιντσών.
Η τεχνολογία 4 Color Pixel της LG στηρίζεται σε ένα επιπλέον λευκό subpixel, για την τελειοποίηση της απεικόνισης των χρωμάτων. Επιπλέον, η λειτουργία Color Refiner βελτιώνει την εικόνα, προσφέροντας πιο ζωντανές, φυσικές και άνετες εικόνες. Η οθόνη παρέχει, επίσης, μία ιδανική εμπειρία θέασης χωρίς παραμόρφωση ή απώλεια στο λόγο αντίθεσης, ανεξάρτητα από τη φωτεινότητα του περιβάλλοντος ή τη γωνία θέασης.


  • Σε αντίθεση με τις τηλεοράσεις τεχνολογίας LCD και LED, οι οποίες απαιτούν οπίσθιο φωτισμό, οι τηλεοράσεις OLED δημιουργούν το δικό τους, εξαλείφοντας την ανάγκη για οπίσθιο φωτισμό.
Επιπλέον, χρησιμοποιώντας πλαστικά ενισχυμένα με ανθρακονήματα (CFRP) για το εξωτερικό της τηλεόρασης, οι σχεδιαστές της LG κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα προϊόν με πάχος μόλις 4 χιλ. και βάρος μόλις 10 κιλών.Κατά αυτόν τον τρόπο προέκυψε η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία Paper Slim.


Επίσης, η LG OLED TV συνδυάζει την κορυφαία τεχνολογία CINEMA 3D της LG με τις δυνατότητες Smart TV.


«Με την OLED TV να δείχνει το δρόμο στην premium προϊοντική μας σειρά, θέτουμε τις βάσεις για την κατάκτηση της κορυφής στον τομέα των τηλεοράσεων στην Ευρώπη», δήλωσε ο κ. Stanley Cho, επικεφαλής της LG Europe Operations. «Μέχρι να έρθει εκείνη η ημέρα, θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη προϊόντων, τα οποία μας έχουν καταστήσει την πλέον καινοτόμο εταιρεία οικιακής ψυχαγωγίας».


Παράλληλα με την τηλεόραση OLED, η LG παρουσίασε και τη νεότερη σειρά premium τηλεοράσεων για την ευρωπαϊκή αγορά, στην οποία συμπεριλαμβάνονται οι τηλεοράσεις CINEMA 3D Smart TV με σχεδίαση CINEMA SCREEN, όπως και τηλεοράσεις 3D Ultra Definition (UD).
In.gr