Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Κυκλοφόρησε το απλούστερο laptop του κόσμου


Για κάποιον που είναι εξοικειωμένος με τους υπολογιστές η χρήση τους δεν του φαίνεται καθόλου δύσκολη. Τι γίνεται όμως με εκείνους που δεν έχουν την παραμικρή ιδέα για το πώς θα τους χειριστούν;
Για τους ανθρώπους μιας ηλικίας ή ένα νήπιο, οι υπολογιστές μοιάζουν γεμάτοι εμπόδια. Αμέτρητες επιλογές και κουμπιά και πράγματα που δεν καταλαβαίνουν καθόλου. Γι’ αυτούς ένας υπολογιστής δεν είναι ένα εργαλείο αλλά κάτι που τους δυσκολεύει τη ζωή.

Θέλοντας να δώσει λύσει στο πρόβλημα αυτό η γαλλική εταιρεία Ordissimo δημιούργησε τα απλούστερα laptop του κόσμου. Πρόκειται για μια σειρά laptop με εγκατεστημένη μια ειδικά διαμορφωμένη διανομή Linux και κάποιες βασικές εφαρμογές όπως browser, κειμενογράφος, πρόγραμμα απεικόνισης φωτογραφιών κλπ.
Από εκεί και πέρα όμως είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε όλες οι λειτουργίες του να είναι εξαιρετικά απλές και αυτόματες στη χρήση του. Με άλλα λόγια να μπορεί να τις καταλάβει και κάποιος που δεν έχει την παραμικρή ιδέα από υπολογιστές όπως για παράδειγμα ένας ηλικιωμένος ή ένα μικρό παιδί.
Βέβαια τα laptop της σειράς είναι κάπως πιο ακριβά από αντίστοιχα με τις ίδιες δυνατότητες. Παρόλα αυτά με δεδομένο το πόσο εύκολη είναι η χρήση τους, παραμένουν μια καλή αγορά.
techit