Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Έκθεση Μουσικών Οργάνων της Μεσογείου: “Μεσογειακά Ηχοχρώματα”


 logo-noesis-gr.jpg

Συλλογή Γιάννη Καϊμάκη
Μουσικό δρώμενο στο πλαίσιο της έκθεσης

Στο πλαίσιο της έκθεσης «Μεσογειακά Ηχοχρώματα» που φιλοξενείται μέχρι τις 18 Ιουνίου στο ΝΟΗΣΙΣ, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2012, στις 19.30, η φοιτητική ομάδα «Μουσικό Πολύτροπο» του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ θα παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης. Επίσης, θα γίνει παρουσίαση ορισμένων μουσικών οργάνων της έκθεσης από τον Γιάννη Καϊμάκη και τον Κώστα Παπά.


Η έκθεση, περιλαμβάνει μουσικά όργανα των χωρών της Μεσογείου από τη συλλογή του Γιάννη Καϊμάκη, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ και αποσκοπεί σε μία άμεση επαφή και επικοινωνία του κοινού με τον κόσμο των μουσικών οργάνων και των ήχων που παράγουν. Παρουσιάζονται έγχορδα, πνευστά και κρουστά όργανα από την Ελλάδα, τη Τουρκία, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, τη Γαλλία, το Μαρόκο, την Αίγυπτο, τη Σερβία. Η παρουσίαση συνοδεύεται από ηχητικά παραδείγματα που αποδίδουν το διαφορετικό ηχόχρωμα του κάθε οργάνου, καθώς και από οπτικό υλικό με τη διαδικασία κατασκευής του.

Η έκθεση «Μεσογειακά Ηχοχρώματα» έχει παρουσιαστεί από το 1991 σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, έχει προβληθεί σε διεθνείς πολιτιστικές εκδηλώσεις και την έχει επισκεφθεί μεγάλος αριθμός μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου. Φέτος,  παρουσιάζεται στο πλαίσιο του 4ου Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής «Συνθέρμια 2012».

Είσοδος ελεύθερη

Ώρες λειτουργίας
Τρίτη – Παρασκευή: 10.00 – 14.30
Σάββατο: 13.30 – 20.30
Κυριακή: 11.30 – 18.30