Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Η NASA διαψεύδει κατηγορηματικά τους Μάγια

Η NASA διαψεύδει κατηγορηματικά τους Μάγια
Να διαψεύσει τους Μάγια επιχειρεί η Αμερικανική διαστημική υπηρεσία NASA, κατευνάζοντας τους φόβους αναφορικά με την πρόβλεψη ότι ο κόσμος θα καταστραφεί στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.


Η 21η Δεκεμβρίου θα είναι μια μέρα όπως όλες οι άλλες, είναι το κεντρικό μήνυμα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας δια στόματος του Ντον Γίομανς, επικεφαλής του Προγράμματος Εγγύς στη Γη Αντικειμένων.


Όπως επισημαίνει, οι θεωρίες συνωμοσίας άρχισαν με τη διάδοση της πεποίθησης ότι το ημερολόγιο των Μάγια φθάνει στο τέλος του εκείνη την ημέρα. «Το ημερολόγιό τους δεν τελειώνει τότε», λέει ο ερευνητής. «Είναι απλώς το τέλος ενός κύκλου και η αρχή ενός νέου, όπως το δικό μας ημερολόγιο φθάνει στο τέλος του στις 31 Δεκεμβρίου για να αρχίσει το ημερολόγιο ενός νέου έτους, την 1η Ιανουαρίου.»

Στη συνέχεια, απορρίπτει τη μία μετά την άλλη τις κυριότερες θεωρίες σχετικά με τα αίτια της υποτιθέμενης αποκάλυψης των Μάγια, όπως την εμφάνιση του φανταστικού πλανήτη Νιμπίρου από το εξώτερο ηλιακό σύστημα και τη σύγκρουσή του με τη Γη. «Αυτός ο τεράστιος πλανήτης υποτίθεται ότι θα κατευθυνθεί προς το μέρος της Γης, όμως αν ήταν να συμβεί κάτι τέτοιο, θα το είχαμε δει εδώ και πολύ καιρό, ενώ ακόμη κι αν ήταν με κάποιο τρόπο αόρατος, θα βλέπαμε τη [βαρυτική] επίδρασή του πάνω στους γειτονικούς πλανήτες», λέει ο Γίομανς.

«Χιλιάδες αστρονόμοι, οι οποίοι σαρώνουν σε καθημερινή βάση τον ουρανό, δεν το έχουν δει».

Ο ερευνητής αναφέρεται φυσικά και στο ενδεχόμενο... συγκάλυψης της απειλής από τη NASA, προλαβαίνοντας νέες θεωρίες συνωμοσίας.

«Φαντάζεστε οι χιλιάδες αστρονόμοι που παρατηρούν καθημερινά τους ουρανούς να κρατούν το ίδιο μυστικό από το ευρύ κοινό εδώ και αρκετά χρόνια;»

Η NASA διαβεβαιώνει επίσης ότι ούτε ο άξονας της Γης θα μετατοπιστεί ούτε υπάρχουν ενδείξεις για μετακίνηση του μαγνητικού πεδίου, κάτι που όπως λέει ο Γίομανς συμβαίνει κάθε περίπου μισό εκατομμύριο χρόνια.
newsbomb