Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

HP Z1: σταθμός εργασίας για επαγγελματίες και απλούς χρήστες, σύνθεσης all-in-one. VIDEOs



 
Λευτέρη Ξυκομηνού
Η Hewlett Packard παρουσιάζει τον σταθμό εργασίας «Z1» ή αλλιώς «workstation» τύπου all-in-one workstation, ένα επιτραπέζιο σύστημα, δηλαδή, που συνδυάζει την κεντρική μονάδα του υπολογιστή και την οθόνη σε μία κατασκευή. Χάρη στη μοναδική της σχεδίαση, η οθόνη 27 ιντσών του νέου workstation «Ζ1» της HP ανοίγει και ο χρήστης μπορεί να αντικαταστήσει εξαρτήματα και να κάνει αναβαθμίσεις χωρίς τη χρήση εργαλείων.







Το workstation Ζ1 της HP συνδυάζει κομψή βιομηχανική σχεδίαση με ταχύτατη απόδοση, διαθέτει επεξεργαστή τεχνοτροπίας «Xeon» της Intel και κάρτα γραφικών «Quadro» της nVIDIA, που υποστηρίζει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο χρώματα. Οι επεξεργαστές Xeon και οι κάρτες γραφικών της οικογένειας Quadro απαντώνται σε καθαρά επαγγελματικά συστήματα, όπου προσφέρουν υψηλής ποιότητας και λειτουργικότητας επιδόσεις.





Το workstation Ζ1 είναι ιδανικό για εργασίες που απαιτούν computer design και επεξεργασία ψηφιακών μέσων, καθώς και για επαγγελματίες όπως αρχιτέκτονες, εκπαιδευτικούς ή ανεξάρτητους επαγγελματίες. Προσφέρει μία πλήρη γκάμα γραφικών και υψηλού επιπέδου δυνατότητες επεξεργασίας, ενώ είναι ελεγμένο και πιστοποιημένα συμβατό με τις σύγχρονες εφαρμογές της βιομηχανίας.



Ο χρήστης έχει πλέον τη δυνατότητα να υλοποιήσει όλες τις ιδέες του με το Z1 της HP, είτε είναι για παράδειγμα μηχανικός και δημιουργεί τρισδιάστατα στοιχεία, είτε είναι αρχιτέκτονας και σχεδιάζει κτήρια, είτε παραγωγός βίντεο που επιμελείται υλικό, είτε φωτογράφος που τελειοποιεί φωτογραφικές λήψεις.
«Το Ζ1 της HP εγκαινιάζει μια νέα κατηγορία workstations, ανεβάζοντας ακόμα υψηλότερα τον πήχη στον τομέα της σχεδίασης, της απόδοσης, της αναβάθμισης και της υποστήριξης» αναφέρει ο Kobi Elbaz, Commercial Solutions director, του Personal Systems Group της HP για την περιοχή της EMEA. «Με πρωτοποριακή σχεδίαση και εμπειρία που βελτιώνει την οπτική και λειτουργική απόδοση, το Z1 της HP θα ενισχύσει την ηγετική μας θέση στην αγορά».


Απόδοση - Χαρακτηριστικά


- Απόδοση του workstation. Διαθέτει επαγγελματική κάρτα γραφικών nVIDIA Quadro, μνήμη ECC, τεσσάρων πυρήνων επεξεργαστή Intel Xeon, λύσεις λογισμικού ανεξάρτητου πωλητή και αθόρυβη λειτουργία.


- Πλαίσιο χωρίς χρήση εργαλείων. Οι χρήστες μπορούν με ευκολία να προσθέσουν έναν σκληρό δίσκο, να αναβαθμίσουν τη μνήμη ή να έχουν πρόσβαση στην κάρτα γραφικών, ανοίγοντας απλώς το πλαίσιο.



- Αποθηκευτικός χώρος επιπέδου workstation. Οι χρήστες μπορούν να διαλέξουν από μια ποικιλία τύπων συστημάτων αποθήκευσης, όπως σκληροί δίσκοι περιστροφής 7.200 και 10.000 στροφών ανά δευτερόλεπτο και συνδεσμολογίας τύπου SATA ή σκληρού δίσκου άνευ μηχανικών μερών τύπου SSD (για πολύ υψηλή ταχύτητα), προαιρετικές διαμορφώσεις πολλαπλών σκληρών δίσκων σε διατάξεις τύπου RAID, αναγνώστη καρτών μνήμης και τέλος, οπτικούς δίσκους.


- Επαγγελματική απεικόνιση. Η 27 ιντσών οθόνη λευκού φωτισμού LED και με ανάλυση 2.560 x 1.440 γραμμών, που υποστηρίζει περισσότερα από ένα δισεκατομμύριο χρώματα, ενώ παράλληλα διαθέτει ευρεία γωνία θέασης 178 μοιρών και οπίσθιο πάνελ τύπου IPS.


- Ήχος υψηλής πιστότητας. Τα εμπρόσθια διπλού-κώνου ηχεία και το λογισμικό SRS Premium Sound προσφέρουν υψηλής πιστότητας ήχο.





- HD Κάμερα. Πραγματοποιήστε πρόσωπο με πρόσωπο συναντήσεις και παρατηρήστε και τη μικρότερη λεπτομέρεια να αντανακλάτε στα μάτια σας. Η webcam επίσης επιτρέπει τη λήψη βίντεο με ποιότητα High Definition.


- Λογισμικό Remote Graphics της HP. Οι χρήστες μπορούν να εργάζονται από απόσταση και να έχουν πρόσβαση σε υψηλής απόδοσης 2-D και 3-D βίντεο και πλούσιες εφαρμογές.


- HP Performance Advisor. Μειώνει τον χρόνο επίλυσης προβλημάτων, παρέχοντας συνδυαστικό report της διαμόρφωσης του hardware και του software του workstation, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προετοιμασία του workstation για ειδικές επαγγελματικές εφαρμογές με ένα κλικ.


Το νέο workstation Z1 αναμένεται να είναι διαθέσιμο σε ολόκληρο τον κόσμο τον Απρίλιο.







zougla.gr