Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Dell XPS 13: υπερ-φορητός Ultrabook 13,3 ιντσών, ευελιξία, ποιότητα οθόνης, σύγχρονα χαρακτηριστικά


Λευτέρης Ξυκομηνός
Μια νέα είσοδος στην ελληνική αγορά στην κατηγορία των υπερ-φορητών PC υπολογιστών, είναι το «Ultrabook XPS 13» της Dell. Συνδυάζοντας τις επιδόσεις ενός ισχυρού φορητού υπολογιστή, παράλληλα με την αισθητική ενός εξαιρετικά λεπτού Ultrabook και την εμπειρία απόκρισης ενός smartphone (η εκκίνηση πραγματοποιείται σε δευτερόλεπτα), το XPS 13 αποτελεί την κορυφαία λύση της Dell για να είστε παραγωγικοί όπου κι αν βρίσκεστε.



Με την ισχύ της δεύτερης γενιάς επεξεργαστών «Core i3-5-7», γραφικά «HD 3000» της Intel και μια φωτεινή υψηλής ευκρίνειας οθόνη 13,3 ιντσών, τύπου WLED με φωτεινότητα 300-nit και ανάλυση 1366x768 γραμμών, προσφέρεται ιδιαίτερη άνεση σε όσους ταξιδεύουν συχνά. Για την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων, ο υπερ-φορητός υπολογιστής διατίθεται με ταχύτατους δίσκους άνευ μηχανικών μερών, τύπου SSD, για μεγαλύτερη ταχύτητα στην απόκριση των προγραμμάτων και υψηλότερη αξιοπιστία, με επιλογές χωρητικότητας των 128GB και 256GB.

Το XPS 13 είναι ένα από τα πρώτα Ultrabook που προσφέρει την τεχνολογία «Intel Smart Connect», η οποία του επιτρέπει να ενεργοποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να συνδεθεί στο δίκτυο και να ενημερώσει εφαρμογές όπως το ημερολόγιο και το e-mail του χρήστη. Μέσω της τεχνολογίας Rapid Start, σε συνδυασμό με την ταχύτητα των δίσκων SSD, το XPS 13 ενεργοποιείται σε δευτερόλεπτα, παρέχοντας στο χρήστη τις επιδόσεις ενός φορητού υπολογιστή με την άμεση εμπειρία απόκρισης ενός σύγχρονου κινητού τηλεφώνου. H Dell θα ενσωματώσει επίσης την αναγνώριση τοποθεσίας μέσω Skyhook και Google Places σύντομα.



Με σχεδίαση που εντυπωσιάζει για τον απόλυτο συνδυασμό χρηστικότητας και υψηλής αισθητικής, η ιδέα για την δημιουργία του XPS 13 ξεκίνησε από την Dell το 2010. Το αποτέλεσμα της σχεδίασης είναι η μεγιστοποίηση της εμπειρίας Ultrabook: οθόνη σχεδιασμένη με ενιαία επιφάνεια τύπου «Gorilla glass» που δε χαράσσεται, με ελάχιστο πλαίσιο, ένα πλήρους μεγέθους φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και μεγάλης επιφάνειας touchpad από γυαλί (επιφάνεια αφής), με ενσωματωμένα πλήκτρα και υποστήριξη λειτουργιών multi touch (αναγνώριση πολλαπλής αφής). Επιπλέον, η διάρκεια ζωής μπαταρίας αγγίζει σχεδόν τις 9 ώρες, ενώ το βάρος έχει περιοριστεί στα 1,36 κιλά.

Το XPS 13 κατασκευάζεται από συνδυασμό υλικών αλουμινίου και ανθρακονημάτων, χάρη στα οποία επιτυγχάνεται ακόμα μικρότερο βάρος και μια ιδιαίτερα ευχάριστη αίσθηση στην αφή.

Η Dell δημιούργησε ένα προϊόν ελκυστικό για όλους τους πελάτες της και παράλληλα διευκόλυνε τους υπευθύνους τμημάτων IT των επιχειρήσεων, να επιλέξουν φορητούς που προσφέρουν ασφάλεια και υπηρεσίες που εκτιμούν, σε μια συσκευή που τα στελέχη και οι εργαζόμενοι απαιτούν σήμερα.

Χαρακτηριστικά φιλικά για τις επιχειρήσεις περιλαμβάνουν το πρότυπο Trusted Platform Module για κωδικοποίηση BitLocker Data (αυτό το χαρακτηριστικό δε διατίθεται σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές). Επίσης προσφέρεται προαιρετικά δυνατότητα επιλογής των υπηρεσιών υποστήριξης μετά την πώληση Dell ProSupport , καθώς και Υπηρεσίες Παραμετροποίησης όπως η δημιουργία εικόνας λογισμικού και asset tagging.


Σύμφωνα με τον Jeff Clarke, αντιπρόεδρο του τμήματος Global Operations και End User Computing της Dell, «Το XPS 13 είναι το αποκορύφωμα ενός εκτεταμένου κύκλου σχεδιασμού και ανάπτυξης με στόχο τη δημιουργία του καλύτερου Ultrabook στον πλανήτη. Είναι σχεδιασμένο ειδικά για να βοηθήσει τόσο τους καταναλωτές, όσο και τους εταιρικούς μας πελάτες, να είναι πιο παραγωγικοί και να παραμένουν συνδεδεμένοι με κάθε δυνατό τρόπο. Από την οθόνη του, που είναι σχεδιασμένη χωρίς πλαίσιο, αυξάνοντας την ωφέλιμη περιοχή θέασης χωρίς να αυξάνονται οι διαστάσεις του υπολογιστή, μέχρι την καινοτόμο βάση από ανθρακονήματα που είναι ελαφριά και ευχάριστη στην αφή, αλλά και την εμφάνιση, το XPS 13 υπογραμμίζει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε κορυφαίες στον κλάδο φορητές λύσεις που παρέχουν ανθεκτικότητα και επιδόσεις χωρίς συμβιβασμούς».

«Όταν η Dell ξεκίνησε τη συζήτηση που αφορούσε στα χαρακτηριστικά ενός Ultrabook, εξετάσαμε προσεχτικά τους τρόπους να παρέχουμε στους πελάτες όχι μόνο υψηλή φορητότητα αλλά και το είδος των επιδόσεων που θα περίμενε κάποιος από ένα προϊόν πολύ μεγαλύτερο», αναφέρει ο Steve Felice, πρόεδρος του Ομίλου Dell Consumer and Small/Medium Business. «Ένα αρκετά καλό Ultrabook δεν ήταν αρκετά καλό για εμάς. Με το XPS 13 δεσμευόμαστε στην ανάπτυξη ενός Ultrabook που προσφέρει μια πραγματικά ανώτερη εμπειρία χρήσης».



Τεχνικά χαρακτηριστικά – σύντομη περιγραφή

• Εξαιρετικά λεπτός φορητός υπολογιστής (6-18mm πάχος) με λειτουργικό σύστημα Microsoft Genuine Windows 7 Home Premium

• Κατασκευή από αλουμίνιο με κορυφαία μηχανική σχεδίαση και σύνθετη βάση από ανθρακονήματα

• Επιλογές επεξεργαστή Intel Core i3 2367M, i5 2467M και i7 2637M

• Οθόνη 13,3 ιντσών HD WLED φωτεινότητας 300-nit, με ανάλυση (1366x768) 720p και επιφάνεια γυαλιού Gorilla υψηλής αντοχής

• Τεχνολογία γραφικών Intel HD3000

• Μνήμη 4GB RAM, τύπου DDR3 SDRAM 1333MHz

• Επιλογές σκληρού δίσκου 128 GB SSD ή 256GB SSD

• Πλήρους μεγέθους φωτιζόμενο πληκτρολόγιο και αριθμητικό πληκτρολόγιο, ενσωματωμένη γυάλινη επιφάνεια αφής με υποστήριξη λειτουργιών multitouch

• Ασύρματη συνδεσιμότητα με Bluetooth 3.0 και Intel Centrino Advanced-N 6230 802.11 a/g/n

• Ήχος υψηλής ευκρίνειας με Waves MaxxAudio 4

• Ενσωματωμένη μπαταρία 47WHr με 6 στοιχεία, που προσφέρει μέχρι 8 ώρες και 53 λεπτά χρόνο διάρκειας ζωής και τροφοδοτικό 45W AC

• Θύρες: USB 3.0 (1) + USB 2.0 με PowerShare (1), mini Display-Port και έξοδο για ακουστικά (1)

• Ενσωματωμένη κάμερα 1.3 MP (υποστηρίζει αλγόριθμο βίντεο/ήχου H.264 μέσω Skype) με διπλή συστοιχία ψηφιακών μικροφώνων

• Επιλογή υπηρεσιών υποστήριξης Dell ProSupport για εταιρικούς πελάτες, Υπηρεσίες Dell Configuration και επιλογές Windows Trusted Platform Module για επιχειρησιακά μοντέλα

• Διαστάσεις: Ύψος 6-18 mm/ Πλάτος 316 mm/ Βάθος 205 mm και Βάρος που ξεκινάει στα 1.36 κιλά (Το βάρος διαφέρει ανάλογα με την παραμετροποίηση και κατασκευαστικές διακυμάνσεις)

Εγγύηση & τεχνική υποστήριξη Dell Next Business Day

Η Dell παρέχει στο XPS 13, όπως και σε όλα τα μοντέλα XPS, εγγύηση 2 ετών Dell Next Business Day με απόκριση την επόμενη εργάσιμη ημέρα στο χώρο του πελάτη, ενώ παράλληλα, μπορείτε να αποκτήσετε επέκταση της εγγύησης από ένα έως τρία χρόνια.
zougla.gr